» »

Google in Yahoo vsak na svoje

Google in Yahoo vsak na svoje

Google - Takole gre to v svetu, kjer so stave visoke in se sučejo milijoni dolarjev. Še predvčerajšnjim smo poročali, da se bosta Google in Yahoo zedinila, pošteno oklestila nameravani dogovor in ga še enkrat predložila ministrstvu za pravosodje, da oceni skladnost s protimonopolno zakonodajo. Danes je to že zgodovina.

Včeraj je Google uradno objavil, da odstopa od predloga o sodelovanju, ker so kljub temeljiti preureditvi načrta, o čemer smo pisali v torek, dobili indice, da ministrstvo projekta ne bo odobrilo. Nadaljevanje nestrinjanju navkljub bi vodilo do dolgotrajnih pravnih bitk in bi kvarno vplivalo na Googlove odnose s partnerji, so zapisali. Yahoo se je na novico že odzval in poudaril, da še vedno verjamejo, da bi sodelovanje koristilo obema, ter izrazil razočaranje nad Googlovo odločitvijo. Več informacij imata CNet in BBC.

5 komentarjev

LordPero ::

Nimajo močnih lobijev v regulatorjih/politiki. Seveda pa to ne pomeni, da podobnega posla ne bo, le da tega verjetno ne bo.
LordPero

Jedi Master Yoda ::

Ah pod Obamino administracijo bo še težje, republikanci so bili podkupljivi. Ni šans da bi demokrati dovolili tak monopol.

Zgodovina sprememb…

||_^_|| ::

Dvomim da bodo take razlike, tudi demokrati niso ravno angelčki..

kopernik ::

No, v tej celotni zgodbi je zagotovo najkrajšo potegnil Yahoo, ker niso dobili niti Microsoftovega niti Googlovega denarja. Google pa je pravzaprav dobil, kar je hotel : držati Microsoft izven oglaševalskega biznisa.

JohanP ::

A je kaj slabega, če Yahoo potegne kratko. Pred pol leta jim 33$ za delnico ni bilo dovolj, zdaj, ko so vredni manj 15$, se pa sami ponujajo in celo priporočajo nakup. Čas ko se ponujajo pa je precej neugoden.

Dvomim, da bo MS šel v posel zdaj. Protimonopolna komisija zdajšne vlade nakupa ne bi mogla požegnati, ker postopek traja vsaj pol leta, medtem ko bo protimonopolna komisija nove administracije začela z delom praktično spomladi. Poleg tega dvomim, da ima MS že zlobirano novo zasedbo, saj celotna ekipa še ni znana. Zaenkrat je sicer znano, da bo precej ljudi iz Clintonove administracije, kar bo mogoče pohitrilo zagon aparata.
MS bo verjetno počakal, da Yahoo še malo pobrca in potem tik pred smrtjo pokupi truplo po ugodni ceni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google dal košarico Yahooju?

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
84206 (3391) Jst
»

Microsoftov ultimat: "Yahoo, imaš tri tedne časa."

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104241 (3260) borchi
»

Google postavlja podvodni kabel med ZDA in Japonsko

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
54846 (3799) Vajenc
»

Amnesty International obtožuje IT podjetja pomoči represivnim režimom

Oddelek: Novice / Tožbe
93918 (3633) linuxdady
»

O Googlu in "googlanju"

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
122763 (2763) Roadkill

Več podobnih tem