»

Nič več glasbenih CD-jev brez zaščite

The Register - Ena izmed največjih glasbenih založb, BMG, preizkuša evropske kupce. Danes so namreč sklenili, da bo založba na evropskem trgu odslej ponujala le zaščitene (Cactus Data Shield) glasbene CD-je. Čeprav si kaj takega v Ameriki še ne privoščijo, tudi v Evropi ne gre brez godrnjanja, a brez strahu, "hekerji" so doslej uspešno strli še vse zaščite. Samo vprašanje časa je. Dodatne informacije ter podrobnosti o zaščiti CDjev najdete na tem naslovu.

19 komentarjev

ASUS CRW-4012A-U

AnandTech - Na AnandTech so si danes ogledali Asusov zunanji CD snemalnik, ki lahko snema s 40x, presnemava z 12x in bere s 48x hitrostjo, kot vmesnik za prenos podatkov pa uporablja USB 2.0. Poleg vseh dobrih strani so opozorili tudi na pomankanje audio izhoda ter nepodporo Mt.Rainier standardu. Jah, vsega pač ne moremo imeti, kajne. Klik!

2 komentarja

RDRAM v 0.13 mikronih

X-Bit Labs - Največji svetovni proizvajalec DRAM pomnilnika, podjetje Samsung Eletronics, je danes objavilo, da so začeli z masovno proizvodnjo PC1066 RDRAM pomnilnika v 0.13 mikronski tehnologiji. Na voljo bodo 128, 256 ter 512 megabajtni modulu v 16- ter 32-bitni konfiguraciji, ki bodo primerni tudi za najbolj zmogljive računalniške sisteme. O cenah ter dobavljivosti ne poročajo. Klik!

0 komentarjev

Finančni rezultati

X-Bit Labs - Nekatera podjetja so že objavila svoje finančne rezultate za tretje četrtletje, druga tega še niso storila, a kanijo to storiti zdaj zdaj, nekatera na to še niso pomislila itd. No, danes so na X-Bit Labs objavili poslovne rezultate vseh tajvanskih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo matičnih plošč. Tako najdete rezultate podjetij kot so Abit, ASUSTeK, ECS, MSI in druga zbrane v eni preglednici. Ste vedeli, da je ABIT pridelal največ izgube? Vse te in še druge informacije najdete v originalni novici na tem naslovu.

2 komentarja

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja