»

.si

Arnes - Tole je od trillian po Andrazevi zahtevi. Greetingz from Zürich.

Od 15.10.2001 je domena pod .si lahko enaka tudi blagovni oz. storitveni znamki. ARNES je dne 3.10.2001 sprejel spremembo pravil za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si. Bistvena novost je, da imetniki blagovnih oz. storitvenih znamk, registriranih za območje Slovenije, od 15.10.2001 lahko registrirajo domeno, ki je enaka njihovi znamki oz. besednemu delu znamke. Domeno pod .si še vedno lahko registrirajo le poslovni subjekti s sedežem v Sloveniji. ARNES bo pričel sprejemati vloge za registracijo domen po novih pravilih 15.10.2001 ob 00:00. Obravnavane bodo le popolne vloge in sicer po vrstnem redu prispetja na ARNES. Vse vloge za registracijo domen na podlagi blagovnih oz. storitvenih znamk, ki bodo prispele na ARNES pred 15.10.2001, bodo zavržene. Več o spremembi preberite v novih pravilih.
Omenjena sprememba je prvi korak k popolni prenovi pravil za registracijo domen pod .si, ki je predvidena v začetku leta...

2 komentarja

Nova DVD recenzija

Slo-Tech - Izgleda, da se je naš opisovalec DVDjev, DrSergioDJ, prebudil iz zimskega spanca, saj ocene teh malih okroglih stvari kar letijo izpod njegovih prstov. Heh, pa še enkrat recite, da šola ne vpliva pozitivno . Tokrat je opisal film East is east (Vzhod je vzhodno), ki je nekakšna mešanica komedije ter drame, v kateri so zelo nazorno predstavljene kulturne razlike in šoki. Obvezno branje.

Hkrati se tudi opravičujemo za napako, ki se je zgodila med dodajanjem prejšnjega filma, House on hounted hill. Problem je, da je bilo komentiranje dotičnega filma nemogoče, zato vas naprošam, da sedaj komentirate dvojno .

0 komentarjev

Nadgrajevanje računala

Tom's Hardware - Stric Tom je zopet spisal en članek, ki pa je namenjen bolj začetnikom. Govori o nadgrajevanju starega računala - za primer so vzeli pentium II 233. Kot nadgradnjo so pa vzeli pentium III 800 EB in ASUSovo matično ploščo ter pentium 4 1500. Poleg tega pa so pogledali vse možne kombinacije tudi z grafičnimi karticami Rivta TNT 2 Ultra, Geforce 2 MX in Geforce 2 Ultra. Članek bi priporočal predvsem začetnikom v "šraufanju" računalnikov, tisti z več izkušnjami pa razen parih grafov, ne boste zvedeli nič novega.

0 komentarjev