»

Windows XP SP2 Final

Microsoft - Pred približno tremi urami se je na WindowsBeta, (stran namenjena Microsoftovim beta testerjem) pojavil SP2 Build 2180, ki nosi oznako Final. Medtem ko ga beta testerji downloadamo preko WindowsBeta, ga nekateri že downloadajo preko Bittorrenta. Na Microsoftovi spletni strani se bo verjetno pojavil v roku parih ur oziroma dni. ServicePack 2 je težak glomaznih 266,01MB, kar je dvakrat toliko, kolikor je tehtal njegov predhodnik, ServicePack 1. Na srečo, pa se bodo namestili samo potrebni popravki, kar naj bi za tipičnega domačega uporabnika znašalo približno 75 MB. Naj dodam še to, da se je po zadnjih podatkih Microsoft odločil, da bodo lahko SP2 namestili tudi uporabniki, ki si delijo serijsko števiko izdelka z drugimi uporabniki širom sveta.

90 komentarjev

Globok Nviidin padec

več strani - Kljub temu, da smo prej časom poročali, da Nviidia napoveduje boljše poslovne rezultate, pa dogajanje zadnjih nekaj dni na newyorški borzi ne govori napovedim v prid.

Tako lahko pri The Streetu in Reutersu preberemo, da je Nviidina delnica dosegla najnižjo vrednost v zadnjih 17 mesecih, saj ji je cena v petek padla za kar 30,9 procenta, na skromnih 10 dolarjev. Kot ugotavljajo analitiki, gre iskati vzroke za tak padec predvsem v cenovni vojni med največjima proizvajalcema grafičnih čipov, torej Nviidijo in ATI-jem, kot tudi v specifiki prodaje podjetja iz Santa Clare.

Zaradi nenapovedanih sprememb v nižjem in srednjem cenovnem razredu je več posledic utrpelo prav kalifornijsko podjetje, medtem ko kanadski gigant, ki prodaja predvsem v višjem cenovnem razredu, poleg tega pa so njegovi produkti prisotni v večjem odstotku prenosnikov, katerih prodaja se je prav tako povečala, ni doživel večjih pretresov poslovanja. Kljub temu se je cena ATI-jevih delnic danes spustila za 7,4%,...

12 komentarjev

Nove Mozille

Mozillazine - Mozillo, Firefoxa in Thunderbirda so s skupnimi močmi zapestile kar štiri (4) nove varnostne luknje. Razvijalci so zato v boj poslali nove različice vseh treh prizadetih kosov programske opreme: Mozillo 1.7.2, Firefoxa 0.9.3 in Thunderbirda 0.7.3. Vsi so na voljo tudi v slovenščini!

Ob tem naj omenimo še, da je Firefox na konferenci LinuxWorld v San Franciscu prejel nagrado za najboljšo odprtokodno rešitev in za najboljši izdelek sploh. Klik!

11 komentarjev

UserLinux bo kmalu nared

Portret UserLinuxa

Silicon - Bruce Perens, ugleden protagonist prostega programja in odprte kode ter antagonist Microsofta in njemu podobnih, je novembra 2003 začel z razvojem nove distribucije Linuxa, ki jo je poimenoval UserLinux. Temeljni namen distribucije je, da podjetjem in domačim uporabnikom zagotovi popolnoma brezplačen, prost, zmogljiv operacijski sistem z možnostjo dodatnih storitev, podpore in certifikatov o združljivosti, ki bo povečal storilnost in varnost, a zmanjšal stroške. Razlog za razvoj nove distribucije je ogorčenost pobudnika nad početjem komercialnih ponudnikov, predvsem Red Hata in SuSE-ja, ki svoje distribucije za poslovno rabo ponujata za več 100 ameriških dolarjev. Klik!

Na konferenci...

4 komentarji

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

Nov članek: Programski jezik C++

Slo-Tech - Po nekaj tednov dolgem zatišju zaradi poletno-počitniške mrzlice, smo dočakali nov članek. Marko Ravnjak je predstavil osnove programskega jezika C++. Predstavil je kratko zgodovino jezika, osnovne prijeme, uvod v delo s funkcijami in čisto preprost program, ki ga lahko poskusite napisati tudi sami. Če vam bo všeč, boste gotovo veseli tudi nadaljevanja članka, kjer bo Marko predstavil pogojne stavke, zanke, načine organizacije programske kode in še kaj. Prijetno branje!

6 komentarjev

MSN Web Messenger

Microsoft - Microsoft je pred nedavnim omogočil vsem svojim uporabnikom .NET Passporta (Messenger, Hotmail, MSN, Beta testerji), dostop do njihove storitve za izmenjavo sporočil, MSN Messenger, preko vašega spletnega brskalnika, kar je še posebej uporabno, če ste za požarnim zidom, ki preprečuje povezavo na MSN Messenger server. Storitev je še v fazi testiranja in sprejemajo predloge ter komentarje. Končna različica naj bi prišla nekje proti koncu tega leta.

Sistemske zahteve za uporabo storitev:
- MS Internet Explorer 5.0, Netscape 7.0 ali Mozilla 1.6 na operacijskem sistemu Windows
- Povezava na internet
- .NET Passport
- Izključeno blokado Pop-up oken

Storitev, ki je vsekakor vredna preizkusa.

16 komentarjev