» »

Globok Nviidin padec

Globok Nviidin padec

več strani - Kljub temu, da smo prej časom poročali, da Nviidia napoveduje boljše poslovne rezultate, pa dogajanje zadnjih nekaj dni na newyorški borzi ne govori napovedim v prid.

Tako lahko pri The Streetu in Reutersu preberemo, da je Nviidina delnica dosegla najnižjo vrednost v zadnjih 17 mesecih, saj ji je cena v petek padla za kar 30,9 procenta, na skromnih 10 dolarjev. Kot ugotavljajo analitiki, gre iskati vzroke za tak padec predvsem v cenovni vojni med največjima proizvajalcema grafičnih čipov, torej Nviidijo in ATI-jem, kot tudi v specifiki prodaje podjetja iz Santa Clare.

Zaradi nenapovedanih sprememb v nižjem in srednjem cenovnem razredu je več posledic utrpelo prav kalifornijsko podjetje, medtem ko kanadski gigant, ki prodaja predvsem v višjem cenovnem razredu, poleg tega pa so njegovi produkti prisotni v večjem odstotku prenosnikov, katerih prodaja se je prav tako povečala, ni doživel večjih pretresov poslovanja. Kljub temu se je cena ATI-jevih delnic danes spustila za 7,4%, vendar to naj ne bi imelo globljih posledic za podjetje.

Vprašanje, kako bo na poslovanje vplivala izdaja grafičnega čipa serije 6800, ostaja še odprto.

12 komentarjev

RejZoR ::

Skratka nočemo da crkne ne ATi ne NVIDIA. Najbolje bi bilo da se na trgu pojavi eden ali dva konkurenta s spodobnimi karticami ki bi konkurirale ATi/NV karticam (S3 in XGI sta klavrno padla v pozabo,čeprav so bile S3 Delte dokaj všečne a predrage za tisto kar so ponujale,XGI pa je bil obup).
Matrox zbudi se!
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Duke Nukem ::

js bi reku da nvidia tud z nforce dost zasluž kako je lohk tak padec ko pa so nforce plate zelo razširjene 8-O sej bojo 6800 serije vrnile ugled firmi :)

mrTwelveTrees ::

jah....
očitno NOČEJo slišati strategije: prodajaj poceni in količinsko / masovno = dobiček
ampak ne ! oni nabijajo cene... bojo že skapiral...

sonac ::

Zakaj bi spuščali cene, če imajo približno enake kot konkurenca? 8-)

T0RN4D0 ::

JAo samo ne da je ne bo kej shabil (nVidie) pa smo zmagal... :8)

Sam da bi M$ začel programe za Ati pisat pa smo zmagal... vse... :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

|bLaD3| ::

Takole bom reku, nVidia kartico sem imel samo eno, pa še ta me je nakoncu pustila na cedilu. Odkar imam ATI Radeona 9700 PRO nimam nobenih problemov.

Mr.G. ::

Kdor se ne spozna na delnice in vzpone in padce vrednosti le teh ........na ne govori.V primeru,da pa bi imel podatke o CENI DELNICE bi kupil vsaj eno od le njih!!!!!!!

NoOrdinary ::

blade ti si car
tako bom reku, mam ze trejo nvidino graficno pa se nobena me ni pustila na cedilu, brat uporablja radeon 9200 pa je tv out bol voodoo magic ko pa kej uporabnga

MrStein ::

"radeon 9200 pa je tv out bol voodoo magic ko pa kej uporabnga"

A torej tak, kot pri nVidia karticah ? :D

nodes ::

danes Nvidia 30% dol jutri ATI 40% dol, isti drek.
DOOM dela na 4200

z 100W je stvar odšla predaleč in strošek za igranje previsok. Amiga je bla relativno cenejša in še konkurence ni imela v konzolah, ki postajajo kar hude zadeve... sam TV- je še zamenjamo.

ENDGOLDAGES

BigWhale ::

Nvidia ima driverje za Linux, pod linuxom mi dela TVout brez problema, zakaj bi hotel uporabljat kaj drugega? Sploh nekaj taksnega, ki je bre driverjev? Proprietary driverji ampak so vsaj driverji. Se ni treba posluzevat reverse engineeringu...

billy ::

Obe firmi morata ostati, tako da vsi ki se naslajate na padec nvidie ste bedaki.

A bi želeli imeti samo ATI cene pa 300% višje kot danes brez velikih napredkov tako kot danes ko se 2 firmi dobesedno tepeta ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajska zaprla 1600 internetnih vstopnih točk

Oddelek: Novice / Igre
163470 (2007) tiborrr
»

UFO v Mehiki : Maj 2004 ; VIDEO

Oddelek: Loža
51468 (1354) Vikking
»

Sharman Networks proti RIAA

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
52480 (2480) AtaStrumf
»

Spet ena "modra"

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
71838 (1838) Blue22

Več podobnih tem