»

Tipkovnica Optimus končno na voljo?

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot že neštetokrat doslej so se pojavile fotografije in napovedi o tipkovnici Optimus, ki je pred časom dvignila veliko prahu z inovativnim pristopom, ki je vključeval OLED zaslonček na vsaki tipki, kar bi omogočalo prilagajanje naprave aplikacijam. Po začetnem navdušenju so avtorji nekajkrat prestavili rok izida, javnosti ponudili zgolj računalniško ustvarjene slike naprave in nazadnje izdali različico s tremi tipkami.

Kot rečeno se je sedaj pojavilo novo upanje - (najbrž) resnična fotografija izdelka in najava, da si bo delujoč primerek možno ogledati na CeBit-u. Verjamete?

41 komentarjev

Commodore se vrača!

Pro-G - Podjetje Commodore Gaming je najavilo, da bo na letošnjem CeBit-u po 25 letih, ki so pretekla od izida originalnega Commodore osebnega računalnika, na police trgovin poslalo nov izdelek pod isto tržno znamko. Pravijo, da bo šlo za izjemen igričarski sistem (kar je bil tudi izvirnik), prvi srečneži bodo lahko v Hannovru že 15. tega meseca uživali v igrah na njem, po besedah ustvarjalcev pa lahko pričakujemo nekaj zelo zanimivih za zdaj še neodkritih podrobnosti.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Ogromni stroški Googla zaradi lažnih klikov

Daily Tech - Ena najbolj dobičkonosnih storitev, ki jih ponuja Google, je prav gotovo AdSense. Za tiste, ki zadeve ne poznate, naj samo omenim, da gre za na spletu dobro znan model oglaševanja, pri katerem oglaševalci posredniškemu podjetju (v tem primeru Google) plačajo za oglase, to pa jih razdeli med upravitelje spletnih strani, na katerih se oglasi prikazujejo. Pri tem lastniki strani za vsak klik zaslužijo določeno vsoto denarja, kar pa zna biti problematično.

Nenehno se namreč pojavljajo t.i. lažni kliki, pri katerih ne gre za dejansko zanimanje za oglas, temveč zgolj za poskus služenja denarja. Google se s takšnimi goljufijami vsakodnevno sooča, razvija različne sisteme za prepoznavanje legitimnih obiskov oglaševalcev in za poredne klike slednjim ne zaračunava, kar pa jih, glede na novico z DailyTecha stane tudi nekaj milijard dolarjev letno.

13 komentarjev

Vohunske tehnike Steva Jobsa

Wired News - Podjetje Apple je najbrž najbolj znano po tem, da praktično nikoli ne izda podatkov o načrtovanih izdelkih do tik pred zdajci, zato o njih pogosto krožijo (ponavadi nepreverjene) govorice. S tem ustvarjajo medijsko pozornost, zato se morajo truditi, da jim ne uide preveč tajnih podatkov.

V začetku januarja, ko je bil najavljen iPhone, je bilo na primer tako zanimivo slišati, da so zanj večino časa vedeli zgolj najbolj ključni možje, vsi ostali pa niso dobili informacij oziroma so bili zavedeni z lažnimi prototipi.

Na Wired News danes pišejo o različnih Jabolčnih tehnikah za prikrivanje podatkov ter iskanje špicljev, zato vsi, ki se radi igrate detektive, obvezno preberite krajši članek.

6 komentarjev

Grafične kartice za običajne smrtnike v drugi četrtini 2007

DigiTimes - DigiTimes poroča, da lahko v drugi četrtini tega leta pričakujemo izid najnovejših grafičnih kartic s podporo DirectX10 za nižji in srednji cenovni razred. Iz nVidiinih tovarn bodo tovornjaki peljali čipe G80 in G84, AMD pa bo nekje v istem času (če ne bo prišlo do ponovnih prelaganj) kupcem ponudil R600, R610 in R630. Malce kasneje, v drugi polovici tega leta, se pričakuje tudi prve igre, zasnovane za novi DirectX, poleg tega so obljubljene posodobitve starih naslovov, kot na so primer Flight Simulator X, Company of Heroes in EVE Online. Medtem ko čakate na človeške cene, preberite izvorno novico.

10 komentarjev

Resničnost: Tehnologije seksa

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.00 vas vabimo na prvi program TV Slovenija k ogledu oddaje Resnična resničnost. Tokrat se bomo ukvarjali s prepletanjem tehnologij in spolnosti. Gost v studiu bo znani publicist Max Modic.

"Sex" je najbolj iskana beseda na spletnih iskalnikih, a le malokrat se razpravlja o tem kako zelo je prepleten z digitalnimi tehnologijami. Pokazali bomo igrače (za odrasle), ki jih je mogoče krmiliti preko interneta kadar sta partnerja daleč drug od drugega. Ker pa se jih ne dobi v naših trgovinah smo dodali še kotiček "naredi si sam".

Pa o seksu v virtualnih svetovih, o problemih z...

32 komentarjev