»

Adobe opozarja na ranljivost v Flashu in Acrobatu

Slo-Tech - V petek pozno zvečer je Adobe izdal opozorilo, da so Flash Player 10.0.45.2 in zgodnejše različice za Windows, Mac, Linux in Solaris ranljive zaradi varnostne pomanjkljivosti 0-day (to pomeni, da se napaka zlorablja že ob dnevu razkritja). Ranljiva je tudi knjižica authplay.dll, ki je del Adobe Acrobata in Acrobat Readerja 9.x za Windows, Mac in Linux. Luknja lahko povzroči sesutje računalnika in napadalcu omogoči prevzem nadzora. Obstajajo poročila, da se luknja že zlorablja. Najnovejši Flash Player 10.1 Release Candidate naj bi bil imun.

Adobe priporoča, da do izida popravka uporabniki preimenujejo, odstranijo ali onemogočijo dostop do datoteke authplay.dll. S tem bodo napadalcem preprečili zlorabo, bo pa program javil napako ob opiranju PDF-datotek z vsebino SWF (Flash). Acrobat in Acrobat Reader verzije 8.x nista ranljiva. Kdaj bo na voljo obliž, še ni znano.

18 komentarjev

Prihaja dvojedrni GF104?

Dvojni GTX 470 - zgolj predpriprava za dvojni GF104?

vir: VR - Zone
VR - Zone - Čeprav ne gre za nove govorice, so le-te ponovno postale glasnejše. nVidia naj bi pripravljala dvojedrno kartico, kjer bo namesto najzmogljivejših jeder GF100 na tiskano vezje prispajkan par jeder GF104, ki bodo jedro kartice GeForce GTX 460. Kot so izpostavili pri VR-Zone je smiselnost takšne kartice nekoliko vprašljiva, saj ni nujno, da bo sploh hitrejša od GeForce GTX 480. Če bo, bo prednost majhna in na račun večje porabe. Ena sama GeForce GTX 460 naj bi porabila kar 180 W, kar bi lahko privedlo celo do nižjih frekvenc na dvojedrni različici, ki bi porabo spustile na okolico 300 W. Če se bo izkazalo, da je GTX 460 as v rokavu nVidie ter v sebi skriva višjo zmogljivost, kot je pričakovano (na račun visokih frekvenc,...

14 komentarjev

Computex 2010: zunanje grafične kartice za prenosnike

Heise - Danes je zadnji dan tajvanskega sejma Computex in še zadnja priložnost, da si pogledamo nekaj novosti. Videti je, da so vnovič oživele ideje o zunanjih grafičnih karticah za prenosnike, s čimer je leta 2007 poizkusil MSI. To pot so poizkusili še enkrat.

Predstavili so tako imenovan vmesnik Graphics Upgrade Solution, ki se z računalnikom poveže prek priključka ExpressCard/34, zunanja kartica pa sede v ležišče PCI-Express-x16 (ki sicer prepusti zgolj PCIe-x1). Omejitev porabe električne energije vgrajene kartice znaša 90 W, kar je za povprečne kartice dovolj, za najpožrešnejše zverine pa niti ne, ki pa spričo bornega PCIe-x1 tako ali tako ne bi zaživele v polnem...

19 komentarjev

Google bo posredoval podatke omrežij Wi-Fi

Financial Times - Pred slabim mesecem je splet presenetilo razkritje, da je Googlov vozni park za storitev Street View snemal tudi podatke in promet z nezaščitenih brezžičnih omrežij ob cestah. Google je po odkritju takoj nehal zbirati te podatke in se opravičil, a je Nemčija kljub temu od Googla zahtevala, da jim posredujejo vse zbrane podatke. Na ta način so želeli preveriti, kaj točno je Google zbral, a se v podjetju za zahteve iz Hamburga sprva niso menili. Naposled se je Google le vdal in obljubil sodelovanje.

Prihodnji teden bodo Nemčiji, Franciji in Španiji posredovali vse zahtevane podatke, je zagotovil izvršni direktor Eric Schmidt. Prav tako bodo javno objavili izsledke zunanjega pregleda prakse, zaradi katere so vozila sploh zbirala podatke v prvi vrsti. Schmidt je še dejal, da ne morejo izključiti možnosti, da so zbrali tudi finančne in bančne osebne podatke ljudi. "Zamočili smo. O tem bodimo zelo jasni. Če si odkrit o svojih napakah, je to najboljša obramba pred njihovo ponovitvijo,"...

24 komentarjev

Šest velikanov ustanovilo Linaro za pomoč Linuxu

EETimes - Šest računalniških velikanov - gre za podjetja ARM, Freescale, IBM, Samsung, ST-Ericsson in Texas Instruments - je skupaj ustanovilo novo neprofitno organizacijo Linaro, ki se bo ukvarjala z Linuxom in bo skrbela za usklajen nastop pri razvoju okolja Linux. Glavna naloga podjetja bo razvijati odprtokodno programsko opremo na Linuxu za različne naprave sistem na čipu (SoC). Njihovi izdelki bodo uporabni v vrsti različnih naprav - vse od pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih televizij do zabavne elektronike v avtomobilih in opreme za podjetja. Investirali bodo v projekte, ki jih bodo uporabljali Android, LiMo, MeeGo, Ubuntu, webOS in druge distribucije.

...

10 komentarjev

Asus Immensity

Konceptni hladilni sistem, začasno izdelan iz gume

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Trend na področju silicijevih čipov kaže proti vedno večji integraciji - Intel ima le en čip v veznem čipovju za LGA-1156, AMD pripravlja APU, v mobilnih telefonih imamo v istem čipu procesor, grafični čip, krmilne čipe za radijske sprejemnike in oddajnike, itd., a vse to Asusu očitno ne pomeni nič. Na Computexu so namreč predstavili konceptno ploščo iz linije Republic of Gamers, ki se kiti z imenom Immensity (Ogromnost).

Poleg običajnih dveh čipov, X58 kot severni in ICH10R kot južni most, se na veliki plošči (po slikah sodeč gre za standard E-ATX) nahajata še dva. Prvi je že relativno dobro poznan, saj gre za čip podjetja Lucid Logic, poznanega pod imenom Hydra. Ta spari in v igro vpreže dve popolnoma...

7 komentarjev