»

OLED v mobilnih telefonih

Slashdot - Kot navaja ta stran, je japonsko podjetje ELDis predstavilo prvi mobilni telefon na svetu, ki uporablja zaslonček OLED, katerega lahko gledamo iz obeh strani (glej sliko). Kot kaže, se utegnejo OLED zaslončki v prihodnosti vse bolj uveljaviti pri prenosnih napravicah, saj porabijo malo električne energije in imajo hitre odzivne čase. Zaslončki OLED bodo v prihodnosti najverjetneje nadomestili LCD sorodnike.

9 komentarjev

Tipkovnica, ki sveti v temi

SubZero Tech - Moram priznati, da so tipkovnice, kar se novic tiče, zadnje čase kar malce zapostavljene, vendar upravičeno, saj proizvajalci že dolgo časa niso ponudili nič revolucionarnega. No, če si preberemo test tipkovnice Bytec Zippy El-610, se utegne v prihodnosti še marsikaj spremeniti. Na prvi pogled povsem običajna tipkovnica, je nekaj posebnega, saj je elektroluminescentna, kar pomeni, da električno energijo pretvarja v svetlobno in posledično prav lepo žari v temi.

Še en dokaz, kako tehnologija, ki je bila razvita za potrebe vojske, postaja vse bolj dostopna tudi drugim.

17 komentarjev

Vodni blok DangerDen Maze 4

vir: Pure OC
Pure OC - Imeni DangerDen in Maze sta danes sinonim za kvalitetne vodne bloke in med navdušenci, ki hočejo iz svojih procesorjev iztisniti kar največ, vzbujata strahospoštovanje. To lahko potrdi tudi test na PureOC, kjer so preizkusili najnovejši DangerDenov izdelek Maze 4, ki sedaj procesor še bolje ohladi, kot njegovi predhodniki. Blok se ponaša z novim dizajnom, lepo pa deluje tudi v navezi s 172 W peltierjevim elementom. Kako dobro ohladi procesor, pa preberite tukaj. Me prav zanima, kaj lahko v odgovor ponudi naveza B&M [;)].

6 komentarjev

Še več podatkov o Tejasu

Land grid array (LGA)

vir: Hexus
več strani - O procesorju Tejas je znanega iz dneva v dan več. Slike tega čuda so na svetovnem spletu prisotne že kar nekaj dni, danes pa sem zasledil še slike Tejasovega land grid array (LGA) podnožja in matične plošče, osnovane na naboru Grantsdale. Po poročanju te strani, bo podnožje LGA prišlo v veljavo v prvi četrtini prihodnjega leta in bo, kot lahko vidite na spodnji sliki, uporabljalo zanimiv pritrdilni mehanizem. O lastnostih Garntsdala je bilo nekaj sicer že povedanega, vendar ne bo odveč, če še enkrat poudarim, da bo nabor podpiral do 4 GB DDR, ali DDR-II pomnilnika, 800 MHz FSB, v ICH6 SouthBridge pa bo vključena tudi podpora ATA in Serial ATA diskom, RAID-u, PCI Expressu in mogoče še...

2 komentarja

Procesorski nabori kot proizvajalci zvoka

Extremetech - Ni še dolgo tega, ko so zahtevnejši računalničarji samo pomenljivo pogledovali proti integriranim zvočnim karticam, oziroma bolje rečeno zvočnim kodekom, v procesorskih naborih. Upravičeno, saj te rešitve največkrat niso zadovoljile zahtevnega uporabnika, poleg tega pa so še prav nemarno obremenjevale procesor. Toda časi se spreminjajo in marsikaj se je spremenilo tudi na tem področju. Vprašanje je samo, ali so bile to spremembe na bolje, ali pa celo na slabše. No, na to vprašanje so poizkusili odgovoriti Extremetechovci, ki so med seboj primerjali pestro paleto izdelkov različnih podjetij in ugotavljali, če lahko procesorski nabori že konkurirajo samostojnim zvočnim karticam, kot je Creativov Audigy 2.

3 komentarji