»

Dell po menedžerskem prevzemu odpušča

The Register - Lani je po dolgem plesu okrog podjetja Michael Dell vendarle prevzel podjetje Dell, ki ga je bil ustanovil leta 1984 med študijem, tedaj še pod drugim imenom. Menedžerski odkup, ki ga je izpeljal lani, so mu pomagali financirati sklad Silver Lake, Microsoft s posojilom in še nekaj manjših investitorjev. Vse to je treba poplačati, zato bo Dell odpuščal.

Dell je imel že pred prevzemom precej neugoden položaj, saj je tretjemu največjemu proizvajalcu računalnikov na svetu tržni delež upadal. Michael Dell je zato napovedal velika vlaganja v področje osebnih računalnikov in mobilnih naprav, da bi trend obrnili. Šlo pa ne bo niti brez varčevanja in prestrukturiranja.

Dell naj bi še letos odpustil približno 15.000 zaposlenih,...

18 komentarjev

Podjetja razkrivajo število zahtevkov NSA

Slo-Tech - Ko je izbruhnila afera o prisluškovanju, ki ga na različne načine izvajajo NSA in partnerske obveščevalne agencije po svetu, podjetja najprej sploh niso smela priznati, da je NSA od njih zahtevala izročitev kakšnih podatkov. Odredbe po zakonu FISA namreč strogo prepovedujejo že razkritje samega obstoja odredbe, kaj šele njene vsebine. Podjetja so kasneje dobila dovoljenje, da razkrijejo število zahtevkov, kar so storila (Apple, Microsoft in Facebook, Google), več pa niso smela.

Začel se je boj za pravico dostopa do teh informacij in ta teden so podjetja dosegla majhno zmago. Z zakasnitvijo šest mesecev smejo razkriti, koliko podatkov so predala NSA zaradi odredb po zakonu FISA. Podatki za obdobje od januarja do junija 2013 kažejo, da je

8 komentarjev

Uradno: najvplivnejša človeka v Microsoftu Satya Nadella in Amy Hood

Satya Nadella

Microsoft - Microsoft je danes uradno potrdil napovedi dobro obveščenih virov iz preteklega tedna. Vodenje podjetja bo po Ballmerjevem odhodu prevzel Satya Nadella.

Upravni od bor je odločil, da imenuje Satyo Nadello na mesto izvršnega direktorja podjetja. Funkcijo bo začel opravljati nemudoma. Nadella se je podjetju pridružil davnega leta 1992 in se v tem času uveljavil kot velik strokovnjak na svojem področju. Njegove zasluge so predvsem vstop podjetja na trg oblačnega računalništva in njegova implementacije v Bing, Xbox, Office ter ostale izdelke. Ko je bil Nadella vodja oddelka za strežnike, je uspel preobrniti upad prihodkov in zabeležiti visoko rast.

O Nadelli imata Bill Gates in odhajajoči izvršni direktor Steve Ballmer povedati veliko dobrega. Gates je dejal, da v tem obdobju...

20 komentarjev

Anonymous Slovenija domnevno vdrl v FBI - najbrž ne

International Business Times - Na strani pastebin.com so neznanci objavili elektronske naslove 68 agentov ameriškega FBI in njihova gesla ter naslov dveh internih strežnikov v FBI skupaj z odprtimi vrati, s katerih so podatke pridobili. Poleg tega so objavili še kratek profil FBI-jevega direktorja Jamesa Briena Comeya z vsemi osebnimi podatki, vključno s koordinatami njegovega prebivališča.

Povezava do razkritja je bila najprej objavljena na Facebookovem profilu skupine Anonymous Slovenia, podpisan pa je heker z vzdevkom Black-Shadow, ki se deklarira za člana slovenskega odseka Anonymousa, pomagala pa naj bi mu LulzSec in AntiSec. Dodaja, da objavljeni podatki niso vsi podatki, ki jih ima. Anonymous Slovenia dogodka ne komentira, FBI pa se še ni odzval.

Dodatek: Čedalje verjetnejše se zdi, da gre...

27 komentarjev

Prispel je Facebookov Paper

Facebook - Po prvi predstavitvi Facebookove nove aplikacije Paper pred nekaj dnevi je od včeraj ta na voljo za prenos in namestitev. Na voljo je za vse naprave, na katerih teče iOS 7, a je aplikacija optimizirana za družino mobilnih telefonov iPhone 5, ki uporabljajo nekoliko višji Retina zaslon v primerjavi s predhodnikoma, iPhone 4 in 4S. Sama aplikacija je pravzaprav odjemalec za vsebine s Facebooka, a predstavlja popolnoma nov koncept pri navigiranju po vsebini. Veliko gumbov, npr. gumb za nazaj, ter nekatere geste (potegni navzdol za osvežitev, zdaj se sveže vsebine pojavijo samodejno) so se poslovile, saj jih je zamenjal nabor svežih gest. Nasploh je bil namen novega grafičnega vmesnika posnemati izgled in samo upravljanje s fizičnim, papirnatim časopisom.

Po seznamu novosti se pomika vodoravno, ne več navpično....

20 komentarjev

Chromecast SDK je na voljo javnosti

Mali 'ključek' se vtakne v HDMI priključek, za napajanje pa skrbi povezava z USB-jem. Podatke prenaša prek WiFi

vir: Google
Google - Chromecast se je izkazal kot zelo uspešen Googlov izdelek, ki so ga ljudje radi kupovali nekoliko omejeni podpori navkljub. Lani poleti, ob predstavitvi male napravice, je bilo namreč mogoče predvajati le posnetek z YouTube ter prikazovati spletne strani z osebnega računalnika, odprte v brskalniku Chrome, a je že kmalu sledila podpora za Netflix, Hulu, Plex (aplikacija, ki na Android in iOS omogoča enostavno predvajanje lokalnih videoposnetkov z mreže oz. prek spleta), itd. Že kmalu po izidu Chromecasta je bil na voljo prvi SDK, a je bil ta predogledne narave, katerega specifikacija bi se do izida lahko še spremenila.

Nič več. SDK oz. razvojni paket za Chromecast je namreč javen. Podpora za...

30 komentarjev