»

Alpha EV8

Realworld Tech - Sicer se na Slo-Techu ukvarjamo predvsem s PCji in PC procesorji, toda to ne pomeni, da druge stvari niso zanimive (še posebej zato, ker lahko še kako vplivajo na PCje...). Tako si boste verjetno z zanimanjem ogledali Realword Techove članke o Alpha EV8 procesorjih. Gre za najambicioznejše zastavljene procesorje do sedaj, tako da si zares zaslužijo pozornost. V prvem članku si lahko preberete zgodovino Alpha procesorjev, osnove njihovega ustroja in pričakovanja za prihodnost, v drugem delu pa so se osredotočili na njihove SMT (Simulaneous Multi-Threading) sposobnosti v primerjavi z Intelovo EPIC tehnologijo. Po ogledu teh dveh člankov boste, če je v vas vsaj malo tehnofila, z veseljem pričakovali tretji del.

0 komentarjev

DDR vs SDR vs RDR

Simmtester - Še posebej te dni je vojna med pomnilniškimi standardi zelo vroča tema. Nihče več prav ne ve kaj za vraga se dogaja, saj ni nič tako, kot bi moralo biti: DDRja od nikoder ni, RDRAM se je neverjetno pocenil in tako naprej. Zato je ta test Simmtester strani toliko bolj zanimiv. Primerjali so vpliv različnih pomnilnikov na hitrost celotnega sistema, osredotočili pa so se na Intelovo platformo. Barve SDRja je zastopal i815E, RDRja i820, DDRja pa VIA Apollo Pro266. Če vas zanimajo izidi, si zadevo kar oglejte. Priporočam!

0 komentarjev

ASUSova ALi MAGiK plošča

X-Bit Labs - Nekaj dni nazaj smo objavili ASUSove načrte za bližnjo prihodnost, v katerih začuda ni bilo A7A266 plošče, ki bazira na ALi MAGiK 1 čipovju. Na X-Bit Labs pa so dobili kar nekaj informacij o tej platki. Po vsej verjetnosti je do zamude prišlo zato, ker ASUS noče uporabiti trenutne verzije MAGiK 1 čipovja, saj je prepočasna. ALi pa obljublja, da bo naslednik A0 verzije prehitel celo AMD 760 čipovje, tako da bo ASUS (in velika večina drugih proizvajalcev) raje počakal na novo različico. Kakorkoli, A7A266 bo zares zanimiva plošča, saj bo možno uporabiti tako SDR kot DDR pomnilnik. Plošča seveda podpira 266MHz zunanjo frekvenco, ima pa spodobne...

0 komentarjev

Popularne GeForce2 Ultre

X-Bit Labs - Hm, očitno imajo ljudje po svetu (in pri nas!) preveč denarja, saj so najdražji GeForci2 Ultre še kar popularni. O tem priča kar veliko različnih kartic s tem procesorjem: vsi večji proizvajalci jih že prodajajo, pa tudi tajvanski "no-name" proizvajalci (Sparkle, Prolink, Innovision) jih že na veliko prodajajo... Če boste takšno kartico kupili ali ne je vaša odločitev, toda cena se jim bo v prvi polovici naslednjega leta po vsej verjetnosti spustila do 200$ ali celo manj, saj bo na sceno prišle naslednje Nvidiine High-End kartice na osnovi NV20.

0 komentarjev

Še en dan!

Jaz - Juhuhu, še približno en dan, pa se bodo začele proslave ob novem letu! Upam, da že imate kakšne načrte, kje boste preživeli "najdaljšo noč v letu" in poskrbite, da vam bo lepo. Vse drugo sploh ni pomembno... V imenu Slo-Tech teama vam želim zares prijetno preživeto noč ter na splošno vse najlepše v prihajajočem tisočletju. Drugače pa, v Forumu že obstaja tema, v kateri si Slo-Techerji vseprek voščijo prijetne stvari, tako da jo kar obiščite in zaželite kaj lepega svojim kolegom!

3 komentarji

Še malo X-Boxa

FlipCode - No X-Box naj bi bil predstavljen 5. Januarja na CES-u. Predstavil pa ga naj bi sam Bill Gates (potem se bo pa X-Box sesul kot Win98 ). Okno za prihod na trg (v Ameriki seveda) pa naj bi bilo med 15. Septembrom in 15. Oktobrom naslednje leto. Obenem pa naj bi nas takrat čakalo že morje iger. Tukaj pa si lahko preberete stvari še malo bolj podrobno, z razlagami. Bomo videli...

5 komentarjev