»

Pravila™

Slo-Tech - Kot kaže... večini še ni uspelo prebrati pravil... zato sedaj sledijo prva opozorila:
  • maniak - za njegov piratski izpad v loži (cenzuriral Thomas)
  • kalcek16 - za izpad v oddelku "Pomoč in nasveti" (cenzuriral Tomi)
  • salesky - za preveč vneto povpraševanje po DivX-ih
Torej... prvič opozorila. Ob naslednjih izpadih bomo pričeli deliti nazive (tako kot piše v pravilih).

20 komentarjev

Najhitrejši superračunalnik trenutno je...

ZDNet - ASCI White? Sedi cvek. Na novoizdanem IDC-jevem seznamu je krono najzmogljivejšega superračunalnika prevzel Compaqov Terascale, ki se nahaja v Pittsburgh Supercomputing Center. ASCI White je sedaj na drugem mestu, na tretjem in četrtem pa sledita NECova sistema, Cray na petem.

Zanimivi so tudi deleži posameznih podjetij na tem seznamu 149-ih superračunalnikov: Cray si lasti 39 % (58 abakov), IBM in SGI z vsak po 16 % (24 računal), Compaq 10 % (15 kišt), Nec 8 % (12 sistemov), Fujitsu 5,4 (8).

5 komentarjev

Narobe skuter

Slo-Tech - Na današnji dan se je poleg male slovenske Vege (jok!) na svetu pojavilo še nekaj bolj zanimivega. Če je slučajno kdo kaj spremljal - zadeva se je sprva imenovala IT, potem pa Ginger. Na Time-u so objavili kako zadeva izgleda.
Na kratko je pa stvar taka: Vzemite scooter, in njegovi dve kolesi postavite vzporedno. In potem seveda padeš na nos ali pa na rit - kajne? Pa ne gre, ker ima stroj vgrajene senzorje, ki zelo hitro reagirajo in te ustavijo, tako da niti s precejšnjim talentom ne moreš nikamor pasti. Poleg tega se senzorji zagotovo uporabijo tudi za hranjenje energije iz zaviranja (kinetični buffer). Kako deluje pogon - ne vem. Ker članek navaja "Not only does it have no brakes, it also has no engine, no throttle, no gearshift and no steering wheel". Težko verjamem. Krmili se ga z nagibanjem in vrtenjem krmila. Menda je narejeno redundančno, tako da lahko kaj odpove, pa bo še vedno delalo.

Specifikacije:
hitrost: 8km/h .. 27km/h (odvisno od nastavitev)
doseg: 27km (ravnina -...

6 komentarjev

Evolution 1.0

Linux Today - Izšel je program Evolution 1.0. Verjetno je to najboljši mail program za Linux sploh, podpira tudi povezavo s Palmom, virtualne mape, evidenco urnika, zapiske itd. Dela z POP3, IMAP in lokalnimi unix mail imeniki. Ximian (podjetje, ki ga je naredilo) je sicer končno različico napovedalo že za konec leta 2000, pa so 'malo zamudili'. Stvar je pod GPL, kar pa ne bo veljalo za poseben dodatek, ki ga bodo prodajali podjetjem. Gre za 'vstavek', ki bo omogočal popolnoma transparentno delo s strežnikom Exchange 2000 (se pravi več kot le branje maila). Jebat ga, od nečesa morjo tudi oni živet.
Aja, nekdo ga je prevedel tudi v slovenščino.

7 komentarjev