»

Obvestilo

Jaz - Zaradi še vedno visoke uporabe @email.si e-mailov, vas ponovno obveščam, da zaradi nepripravljenosti siola, da bi uredil DNS reverse lookup, pošiljanje emailov z našega serverja na email.si NE DELUJE. Do rešitve tega problema uporabljajte druge naslove... In ponovno: Skripta za prijavo RAZLIKUJE VELIKE in male ČRKE. Zato le-te pišite TOČNO tako, kot ste jih napisali pri vnosu novega uporabnika (z vsemi VELIKIMI in malimi ČRKAMI ter PRESLEDKI vred). Zahvaljujemo se za razumevanje.

5 komentarjev

Kartonski računalnik

WC Extreme - Bah, kdo rabi draga ohišja s tono ventilatorjev in lepimi lučkami? Mogoče je to bonus, toda v osnovi je vse, kar rabimo, prostor, kamor zložimo računalniške komponente. In to je lahko v bistvu tudi navadna kartonska škatla! Ravno to so naredili fantje pri WC-Extreme (huh, njihov mora biti kar zabasan [:D])... celoten računalnik so stlačili v kartonasto škatlo, vse lepo poslikali in opisali in objavili članek na svoji strani. Mogoče pa bo komu celo zanimivo.

8 komentarjev

HSR razložen

3D SPOTLIGHT - Zadnji 3DFXovi Voodoo4/5 gonilniki so dvignili precej prahu, saj s pomočjo nove HSR tehnologije precej izboljšajo rezultate teh kartic, včasih celo do ravni GF2 Ultre. Zaenkrat je tehnologija še v povojih, tako da se pri uporabi pojavljajo problemi, toda nič nerešljivega. Na 3D Spotlight so objavili dober članek, v katerem so razložili HSR tehnologijo ter predlagali nekaj rešitev za težave, ki se pojavljajo pri uporabi. Ogledate si ga lahko tukaj! Sedaj pa čakamo samo še Nvidio, da izda podobne gonilnike [:)].

0 komentarjev

Galerija modifikacij

FastMHz - Sicer smo takšne in podobne linke na Slo-Techu objavili že ničkolikokrat, toda kaj je lepšega, kot v turobnem decemberskem popoldnevu gledati slike modificiranih ohišij in se sliniti? No, na FastMHz so obnovili svojo galerijo s 15 novih ohišij in moram priznati, da so nekatera precej dobra. Naš alien-w pa bi se še vedno brez problemov uvrstil med najboljše. Galerijo si lahko ogledate tukaj. Kudos!

3 komentarji

M$ Sidewinder Game Voice

Noodle and Sauce - Trenutno je Counter Strike najbolj popularna on-line igra in treba je izkoristiti situacijo. Izgleda, da je M$ kljub svoji ogromnosti še vedno dovolj prilagodljiv, da se hitro odziva na trg. Tako so izdali pripomoček za igranje Counter Strika in podobnih iger, posebne slušalke z mikrofonom, ki so sposobne odstranjevati šume. Zadevo so testirali tipi na Noodles and Sauce strani (WTF? [:)]) in so nad njo kar navdušeni... Najbolje bo, da si test kar ogledate in presodite sami.

0 komentarjev

Nova Soltekova SocketA plata

X-Bit Labs - Soltek je s svojo odlično SocketA platko povzročil razburjenje tudi v naših krajih, sedaj pa pripravljajo naslednico. Najavili so SL-75KAV-X matično ploščo, ki bo v bistvu popolnoma enaka predhodnici, torej bodo na njej 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ISA reže. Edina razlika bo v veznem čipovju, saj bo SL-75KAV-X uporabljala novo KT133A čipovje, ki uradno podpira 266MHz zunanje frekvence. Seveda je poskrbljeno tudi za nas overclockerje, saj je možno preko BIOSa nastavljati množilnik, zunanjo frekvenco ter napetost na procesorju in DIMM režah.

0 komentarjev

SUMA pripravlja še en zanimiv izdelek

X-Bit Labs - Še nekaj mesecev nazaj je podjetje SUMA bilo popolnoma neznano, potem pa nas je presenetilo z nekaj zelo zanimivimi karticami, ki so bazirale na Nvidiinih čipih. SUMIne kartice vedno odlikuje določena mera inovativnosti, kar bi lahko rekli tudi za njihov najnovejši izdelek, SUMA GeForce2 MX SIF. SIF stoji za "Suma Individual analog Filter", ki naj bi precej izboljšal 2D kvaliteto slike teh kartic in jih tako približal Matroxovem G450. Nenavadno je tudi to, da bo SIF filter nameščen na dodatno hčerinsko kartico (ponavadi so taki TV-Out dodatki), na voljo pa bosta dve različici: z enim D-Sub izhodom ter različica z dvema D-Sub izhodoma ter TV-Out izhodom. Druge lastnosti kartice so precej klasične: 175MHz jedro in 5.5ns pomnilnik pri 183MHz.

0 komentarjev