»

Opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče. V sklepu pravzaprav pravijo, da je plošča zelo dobra. Plošča ima odlične zmogljivosti, saj ima skupno kar 10% vodstvo pred močnim rivalom kot je KT266A čipovje, kar je zelo pohvalno, še posebej glede na to, da je to Nvidiin prvi poskus pri izdelovanju čipovja za matične plošče, medtem ko je KT266A Viina druga generacija čipovja na DDR SDRAM Athlon čipsetu. Čeprav bo treba za ceno še malo počakati, je treba priznati, da ima nForce kar veliko vrednost. Pri Ace's hardware pravijo tudi, da bodo na strani kmalu objavili še obsežnejši opis plošče, saj bodo pogledali kako se plošča obnese pri raznih aplikacijah.

1 komentar

Maxtor objame Ultra320 kontroler

Tom's Hardware - Maxtor se s pomočjo svojega sodelovnja z LSI Logicom sedaj baha s skupnimi zmogljivostmi njihovega Atlas 10K III HDDja in LSIjevega Ultra320 SCSI kontrolerja. Atlas 10K III pogoni ponujajo prenose podatkov s hitrostjo 320MB/s (z ustreznim Ultra320 kontrolerjem) in do 73GB skladiščne velikosti. Ultra320 SCSI vmesnik je kompatibilen s prejšnjimi verzijami SCSI vmesnikov, čeprav bodo nprave delovale s hitrostjo, ki jo ima starejša oprema (npr. 160MB/s če je vazan na Ultra160 vmesnik). Atlas 10K III se vrti s hitrostjo 10,000 RPM in iskoristi vse mandatske in dodatne možnosti Ultra320 SCSI kontrolerja. Manjše kvantitete Maxtorjevega Atlas 10K III Ultra320 bo na razpolago že novembra 2001 in večje pošiljke naj bi se začele v Q1 2002. Več o tem si preberite na Tom's Hardware.

0 komentarjev

bin Laden napada

Vnunet - Tokrat v obliki računalniškega virusa, ki pa je na srečo manj podatkom sovražen. Izvor naj bi imel Južni Koreji, pošilja pa se kot priponka 'BINLADEN-BRASIL.EXE' v sporočilih z zadevo 'Bin Laden toilette paper!!', 'Sadam Hussein & BinLaden IN LOVE' itd. Izkorišča varnostno luknjo v Outlook-u (+Express), saj se lahko zažene že s samim ogledom sporočila (neposredno zaganjanje datoteke torej ni potrebno). Na računalniku potem ustvari datoteko Invictus.dll, ki je odgovorna za okužbo izvršnih datotek, poleg tega pa ponudi C: pogon v skupno rabo -- to pa hkrati predstavlja največjo nevarnost tega virusa.

1 komentar

Ribarjenje

The Register - Zadnje čase so organi pregona vse bolj "uspešni" v odkrivanju in kaznovanju piratov. Pri nas so sicer novice tipa obsojen na par mesecev in nekaj stotisoč sit bolj pogoste, toda v ZDA hočejo imeti vse nekajkrat večje.

Tako The Register poroča, da se je končal proces proti trojici piratov iz Kalifornije, od katerih je bil vodja obsojen na 2 leti in pol milijona dolarjev, eden na pol leta ter pol leta hišnega pripora, medtem ko za tretjega še ni znano.. Ob tem se človek spet vpraša, če bi se vse to dogajalo, če bi bile cene malo bolj normalne[:D]

1 komentar

Windows XP Plus!

Microsoft - Ja, Microsoft na svoj zloglasni dodatek ni pozabil. Plus! zopet predstavlja nepogrešljiv dodatek za vse prave uporabnike Oken: kdo bi lahko preživel brez dodatkov za Media Player, brez novih (3D, da smo si na jasnem!) ohranjevalnikov zaslona. V njem dobite tudi nekaj igric , 3D vizualizacij za Media Player, ter sapo jemajočih tem. Hmmmm.

8 komentarjev

Nova čipovja

X-Bit Labs - Veliko dejstev nakazuje na to, da bosta SiS740 in SiS745 čipseta uradno najavljena v bližnji prihodnosti. Čeprav bi naj pa po načrtih podjetja SiS740 čipovje bilo izdano prvo četrtletje 2002 in SiS745 v drugem četrtletju 2002. SiS se je odločil malo pohitriti zadevo, sploh kar se zadeva SiS745. Na njihovi strani so že postavljene strani, posvečene novima prišlekema. SiS745 naj bi bil naslednik SiS735 čipovja. To SocketA čipovje bo torej narejeno na čipovju, sestavljenem iz enega samega procesorja, ki bo združeval North in South bridge s posebnim večnitnim I/0 Link Busom z 1.2GB/s pasovno širino. Med nove odlike, s katerimi se bo to čipovje ponašalo, spadajo podpora DDR333 pomnilniku in integrirani IEEE 1394A kontroler. Torej, popolne specifikacije naj bi izgledale nekako takole:

-podpora Athlonu in Duronu z 200MHz/266MHz vodilom
-do 1.5GB DDR333/DDR266/PC133 pomnilnika (6 rež)
-AGP 4x
-integrirani 10/100MB Fast Ethernet ali 1/10MB HomePNA 1.0 kontrolerji
-AC'97 V2.1 avdio in modem...

1 komentar