»

Apple kupil Beats za tri milijarde dolarjev

Reuters - Apple je resnično kupil podjetje Beats, kot se je špekuliralo že v začetku meseca. Zanj bodo odšteli tri milijarde dolarjev, kar je največji prevzem v Applovi zgodovini. Doslej so največ odšteli dobrih 400 milijonov dolarjev za podjetje NeXT, ki so ga kupili leta 1996 (realno je ta številka 600-800 milijonov današnjih dolarjev). Apple bo 2,6 milijarde dolarjev plačal v denarju, preostanek pa v lastnih delnicah. Prevzem Beatsa bo dokončan do oktobra.

Beats je znan predvsem kot proizvajalec slušalk in zvočnikov ter kot ponudnik storitve Beats Music, ki je glavni razlog za prevzem. Podjetje, ki sta ga leta 2008 ustanovila Jimmy Iovine in Dr. Dre, ponuja namreč predvajanje glasbe prek interneta (streaming), kar je po...

16 komentarjev

Deveto slovensko IPv6 srečanje

Slo-Tech - 12. in 13. junija bosta v Tehnološkem parku Brdo Ljubljana potekala 9. slovenski IPv6 "summit" ter SINOG1 srečanje na temo "Varnost in IPv6".

Operaterji so sedaj začeli masovno uvajati IPv6 do končnih uporabnikov, kar se kaže tudi v porastu IPv6 prometa, ki že presega 3% vsega prometa. Zagotavljanje varnosti omrežij je pomemben del celovitosti informacijskega sistema, zato smo se tudi na podlagi želja udeležencev prejšnjih srečanj odločili, da temo ponovimo ter pogledamo kaj je novega na tem področju in kako zaščititi naša omrežja na novem protokolu.

Drugi dan v okviru prvega SINOG (Slovenian Network Operators Group) srečanja nadaljujemo s strokovnimi predavanji mednarodnih in domačih omrežnih strokovanjakov, le da so vsebine zastavljene širše.

Udeležba je brezplačna.

Na dogodka se lahko prijavite na naslovu: https://ipv6summit.eventbrite.com/

50 komentarjev

TrueCrypt na precepu

Krebs On Security - Spletna stran priljubljene brezplačne (in delno odprtokodne) rešitve za šifriranje diska TrueCrypt (truecrypt.org) od včeraj več ne obstaja, ampak le še preusmerja na projektovo domačo stran na portalu SourceForge. Tam pa je prisotno opozorilo, da "Uporabe TrueCrypt več ne priporočajo, ker bi lahko vsebovala več varnostnih pomanjkljivosti". V nadaljevanju so nato navodila za migracijo na druge rešitve (zlasti Bitlocker, ki ga je moč najti v nedavnih različicah Oken), ter povezava na orodja za dekripcijo in izvoz podatkov iz obstoječih TrueCrypt particij.

Okoli najave se poraja veliko vprašanj. Ni jasno, kaj točno se je zgodilo ter ali je TrueCrpyt sploh še varen. Nedavni delni varnostni pregled (t.i. security audit) za katerega se je lani...

71 komentarjev

Krmilnik za Steam bo zamudil

GameSpot - Valve je potrdil, da bo krmilnik za Steam zamudil in ne bo nared novembra, kot so sprva napovedovali. Bolj realističen datum je leto 2015, so dejali.

SteamOS je izšel lanskega decembra, sedaj pa čakamo še na Steam Machine. Njegov sestavni del bo prav Steam Controller, za katerega potrebujejo nekaj več časa. Čeprav bodo s tem zamudili božično nakupovalno sezono, so pri Valvu prepričani, da je to pravilna odločitev, če ne želijo na trg poslati polizdelka. Eric Hope iz Valva je povedal, da so z beta testi dobili kopico uporabnih odzivov na igralnost s krmilnikom, ki jih bodo uporabili za njegovo izboljšavo. Ker je Steam Controller ključni del za uspeh novih Steam Machine, je to kar pravilna taktika.

Svoje Steam Machine je napovedalo kar...

15 komentarjev