»

Prvi brezplačni URL vpisovalec v slovenske in tuje iskalnike in imenike

Slo-Tech - Na spletnih straneh SearchTheWWW.net in Raziskovalec.com lahko uredniki spletnih strani preizkusijo novost v slovenskem spletu. Ta novost je prvi brezplačni vpisovalec v slovenske (trenutno 13 - podatek iz 29.05.2002) in tuje (trenutno 261 - podatek iz 29.05.2002) iskalnike in imenike. Center za lokalizacijo interneta v Sloveniji Raziskovalec.com bo v prihodnosti dodal še ostale slovenske in tuje iskalnike in imenike in izpopolnil način vpisovanja, ter odpravil nekatere pomanjkljivosti. Vpisovalec boste našli na strani SearchTheWWW.net in Raziskovalec.com.

Gre za preizkusno verzijo, ki se bo razvijala z dodajanjem iskalnikov ter izpopolnitvijo avtomatiziranega delovanja. Stran se vpiše v naslednje slovenske iskalnike in imenike: Raziskovalec.com, Slowwwenia.com, Matkurja.com, Povezave.com, Carantania.com, Flamme.si, Portal-Si, Ptuj.com, Sips.amis.net, Slowwenia.net, Slowww.com, Oloplan.com ter AAUnique.

Povezave:
  • Vpis v slovenske iskalnike in imenike:

7 komentarjev

Macromedia Dreamweaver MX

Macromedia - Spletni mojstri, lovke gor! Izšla je nova, težko pričakovana verzija izvrstnega programa Dreamweaver za izdelavo spletnih strani. Na strani Dreamweaver MX Competitive Edge si lahko ogledate seznam bonbončkov, ki jih DWMX podpira v primerjavi z MS FrontPage 2002, Adobe GoLive 6 in MS Visual Studio .NET. Sicer malo pristranski seznam, ampak pokaže bistvo...

Preizkusno verzijo si lahko poiščete na domači strani podjetja. Tudi polna verzija je trenutno na voljo le na internetu, sredi prihajajočega meseca pa nameravajo izdati tudi škatelno inačico.

0 komentarjev

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev

MicroOpticaovi "zasloni"

Tech Extreme - Na Tech-extreme so se razpisali o podjetju MicroOptical. MicroOptical izdeluje prenosne "zaslone" oz. neke vrste očala, ki projecirajo sliko 40 inčev pred nas. Ti zasloni naj ne bi ovirali našega zaznavanja okolice in naj bi bili enakovredni 12" navadnim LCD zaslonom. Take zaslone s projeciranjem slike v zrak bodo v prihodnosti uporabljali dlačniki, ki bodo s tem lahko še manjši.

Predstavili so tudi manj mobilne projektorje slike za ogled DVD filmov. Ta projektor projecira sliko kar na naša očala. Da vas še nekoliko razveselim s predvideno ceno 500$, kar po mojem mnenju ni veliko. Klik!

0 komentarjev

Triplex XabrePRO

Dan's DATA - Na Dan's DATA so testirali XabrePRO grafično kartico. Primerjali so jo z Leadtek Winfast MX 440 saj stane natančno toliko kot Xabre ($AUD 242). XabrePRO je v primerjavi z GeForcem za isto ceno hitrejši, vendar je razlika v hitrosti pri večjih resolucijah manjša. Med testom so imeli tudi probleme z OpenGL gonilniki, saj niso mogli izklopiti vsync-a. Za več informacij pa si oglejte primerjavo.

0 komentarjev