»

Ponaredimo podjetje! (giganta po možnosti)

Slo-Tech - Navajeni smo že, da se pirati spustijo v marsikatero pustolovščino (kar jim že pojmovno pripada). Nedavno smo videli celo (sicer zelo površno) ponarejene Aplove IPod nano prenosne predvajalnike.

Da pa so spiratizirali (ponaredili) celotno podjetje, in to ne kakšno eksotično in temu primerno majhno, pač pa giganta, je presenečenje za vse. Kot poroča Herald Tribune, so poskušali »ponarediti« NEC.

Ne samo, da so prodajali ponarejene izdelke, pričeli so celo z izgradnjo pravih tovarn in skladišč. Posnemali so torej podjetje samo. Do odkritja so prišli več ali manj naključno, oziroma zaradi dobrega preiskovalca, ki je raziskoval dolge lovke proizvajalcev ponaredkov. NEC zaenkrat še ne razpolaga s podatki, koliko je vzporedno podjetje zaslužilo.

Je moj NEC-ov pekač proizvedel NEC ali "NEC"?

Na novico nas je opozoril Poldi112.

18 komentarjev

Pokvarjeni Opteroni

The Register - AMD je danes priznal, da je po nesreči v obtok spustil manjše število enojedrnih 2,6 GHz in 2,8 GHz Opteronov serij x52 in x54, ki lahko v ekstremnih okoliščinah privedejo do okvare podatkov. Do napake lahko pride, kadar mora koprocesor (FPU) izvesti serije operacij fetch, množenja in seštevanja brez preverjanja rezultatov. Če zanka traja predolgo, lahko pride do lokalnega pregrevanja, kar ima za posledico napačne izračune in lahko torej okvari kakšne podatke.

AMD zatrjuje, da se uporabnikom tovrstne nevščenosti ne morejo pripetiti, saj bi morala zanka neprekinjeno teči več ur brez kakršnihkoli drugih instrukcij, kar je AMD-ju doslej uspelo ponoviti le v sintetičnih testih (benchmark). Točno število procesorjev z napako ni znano, a predvidevajo da gre za okoli tri tisoč primerkov, prodanih v letih 2005 in 2006. Napako pripisujejo naključju, ko so izpolnjeni trije specifični pogoji sočasno, in ne napaki v zasnovi Opteronov. AMD se z OEM-partnerji že trudi poiskati uporabnike, ki...

13 komentarjev

Microsoftov boj proti piratstvu (in za večji dobiček) - po WGA zdaj še OGA

Tech Web - Microsoft je v tem tednu predstavil nov korak k oteženi oziroma skoraj onemogočeni uporabi piratskih verzij svoje programske opreme. Za preverjanje pristnosti svojih operacijskih sistemov je podjetje iz Redmonda že julija lani predstavilo orodje WGA (Windows Genuine Advantage), tokrat pa je na vrsti programski paket Office. Microsoftov korak je bil za mnoge pričakovan, saj se prihodki od prodaje paketov Office uvrščajo na drugo mesto, torej takoj za prihodke od prodaje operacijskih sistemov.

Nova tehnologija za preverjanje pristnosti paketov programske opreme Office nosi predvidljivo ime OGA (Office Genuine Advantage). Po besedah Microsoftovega predstavnika za stike z javnostmi gre pri OGA za ActiveX kontrolnik, ki bo preverjal najpogosteje uporabljene metode za nepooblaščeno kopiranje in uporabo programske opreme. Ena izmed njih bo skoraj zanesljivo tudi preverjanje uporabljenih serijskih številk za registracijo programske opreme, ki so trenutno najpogosteje uporabljena možnost...

76 komentarjev