»

Modificiranje ohišij@HardOCP

HardOCP - Na HardOCP so sestavili prvi del nasvetov, kako modificirat ohišje. sicer vsebuje le 'predpriprave' - torej nasvete, kakšno orodje si dobit. Avtor pa obljublja, da bo vsak teden napisal nov del. Torej - vsi tisti, ki se nameravate posvetit modificiranju ohišji, le kliknite sem in si oglejte, kakšna orodja za modificiranje priporočajo Američani.

2 komentarja

Izpopolnjen FAQ

Jaz - Kot vidite, imate sedaj v meniju na levi strani tudi možnost FAQ. Ne, ne gre za kakšne grde zadeve, temveč za Pogosto Zastavljena Vprašanja ( PZV se sliši preveč glupo [:D]). Gre za težave in vprašanja, ki se najpogosteje porajajo ob uporabi Slo-Techovih strani. Torej, če naletite na kakšno težavo, vas prosimo, da prvo pogledate v FAQ in šele nato e-mailate katerega od administratorjev!

0 komentarjev

Prvi test IWill KA266-R plošče

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili verjetno prvi test IWillove DDR plošče z imenom KA266-R, Gre za ploščo zgrajeno okoli ALijevega MAGiK 1 čipovja, ki je namenjena AMDjevim SocketA procesorjem. X-Bitovci so ploščo preizkusili s PC1600 DDR SDRAMom in nekako niso bili najbolj navdušeni nad performansami, saj je sistem bil le okoli 5% hitrejši od konkurenčnega SDR sistema. To gre delno pripisati počasnosti samega čipovja, delno pa neoptimiziranosti preizkusne različice matične plošče, tako da se bo stanje v prihodnosti po vsej verjetnosti izboljšalo.

0 komentarjev

Showa Skived hladilnik

PCRoddin - Nekateri srečneži, ki so od Intela dobili testne modele Pentiumov3 1GHz, so zraven procesorja našli zelo zanimiv hladilnik z imenom Showa Skived. Gre za aluminijasti hladilnik z učinkovitim dizajnom hladilnih reber, ki so zelo tanka in zavita. Na PCRoddinu so hladilnik pretestirali posebej in prišli do ugotovitve, da se lahko kosa celo s Super Orbom. In to samo s srednje močnim 60mm ventilatorjem. Na splošno je hladilnik precej zanimiv, škoda le, da se ga ne da dobiti v prosti prodaji.

3 komentarji

Bakrena ohišja

Akiba - Po spodobnem uspehu aluminijastih ohišij po svetu se je nekaterim verjetno zazdelo, da bi se tudi bakrena ohišja utegnila dobro prodajati. Tako je japonsko podjetje Daut predstavilo svoje popolnoma bakreno ohišje. V bistvu gre za povsem spodoben izdelek, katerega edina posebnost je to, da je narejeno popolnoma iz bakra. Meni osebno se to ne zdi posebej dobra ideja, saj baker nekako ni preveč primeren material za računalniško ohišje, saj je premehak, pretežak, predrag pa še rad oksidira. No ja, mogoče bodo drugi drugačnega mnenja in bo ohišje prava prodajna uspešnica... [;)]

vir: Akiba

vir: Akiba

6 komentarjev

AMDjevi načrti za proizvodnjo

X-Bit Labs - Na voljo je tudi nekaj novih AMDjevih načrtov glede proizvodnje.

CPU Q3 2000 Q4 2000 Q1 2001
Athlon Slot A 0.6 milijonov / /
Athlon Socket A 1.4 milijonov 2.7 milijonov 2.7 milijonov
Duron 1.6 milijonov 3.8 milijonov 5.5 milijonov
Skupaj SocketA: 3 milijonov 6.5 milijonov 8.2 milijonov
K6 3.3 milijonov 2.5 milijonov 1 milijonov
Skupaj: 6.9 milijonov 9 milijonov 9.2 milijonov

Pro pričakovanjih bomo počasi videvali vse več in več Duronov, saj navsezadnje tudi gre za najbolje prodajan AMDjev procesor. SlotA procesorji bodo očitno mrtvi zelo kmalu, medtem ko se K6 serija še kar oklepa življenja. Opazno je tudi, da se bo skupna rast povečave procesorjev v naslednjem letu malce umirila, kar verjetno gre predpisati temu, da bodo celotno naslednje leto polovico Dresdenske tovarne preurejevali za 0.13 mikronsko proizvodnjo.

0 komentarjev

VIAini načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Na x-bit labs sem zasledil bojda neuradne informacije o VIAinih načrtih za vezna čipovja. Velikan ima v ognju kar nekaj železj, najbolje bo, da si kar pogledamo:Za AMD platforme:
  • KT133A: V bistvu gre za KT133 čipovje s podporo za 266MHz zunanjo frekvenco, ki jih imajo novi TBirdi... Masovna proizvodnja se bo začela zgodaj naslednje leto.
  • KT266: Čipovje podpira 200/266MHz FSB, PC133 SDRAM, DDR SDRAM in V-Link. Nekakšna punčka za vse, torej. Masovna proizvodnja v prvem četrtletju 2001.
  • KM133: Integrirana različica KT133 čipovja z vgrajeno S3 Savage4 grafiko. Proizvodnja se bo začela že ta mesec.
  • KL133: Različica KM133 brez podpore za zunanjo AGP grafiko. Proizvodnja prav tako ta mesec.
  • KLE133: Popolnoma enako čipovje, kot zgoraj omenjeni KLE133, le da ima namesto S3 Savage4 grafike integriran Trident Blade 2D/3D. Testni primerki bodo na voljo že ta mesec.
  • KM133A: Različica KM133 čipova z, uganili ste, podporo za 266MHz zunanjo frekvenco. Primerki bodo na voljo to mesec, masovna proizvodnja...

0 komentarjev

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar

ABIT VP6 pred vrati

HardOCP - Yeah! Ne bo več dolgo in v trgovinah po celem svetu se bo pojavila dolgo pričakovana ABIT VP6 platka. Gre za naslednico dvo-procesorsko uspešnice BP6 ( kar itak veste vsi, ki niste zadnjih par mesecev preživeli v akvariju skupaj s svojo želvo ), ki bo kajpak namenjena FC-PGA procesorjem. ABIT je s ploščo imel določene težave in zato je malce zamujala, toda sedaj so očitno vse probleme odpravili in začeli z masovno proizvodnjo in razpošiljanjem. Komaj čakam na svoj testni primerek [:D].

0 komentarjev

SETI gumbek

Jaz - Grem stavit, da vas je danes zjutraj presenetil ta luštkani gumbek na levi strani. Včeraj pozno zvečer smo namreč na našem IRC kanalu staknili glave in pogruntali par idej, Brody pa je bil zadolžen za garaško delo izdelave. To je rezultat našega bedenja do pol enih zjutraj [:))]. Upam, da vam je zadeva vsaj pol tako všeč, kot nam, ki smo jo delali.Na žalost pa je z gumbekom izginilo nekaj izbir iz menija. Krivda za to je moja, ker sem na disku imel še staro različico datoteke brez dodatnih možnosti. Brez skrbi, vse bo urejeno v najkrajšem možnem času ( ane, Primoz? [>:D]).Pa še nekaj, ko smo ravno pri SETIju. Slo-Tech team lepo napreduje, registriranih je že 28 E.T. lovcev, skupaj pa smo predelali že skoraj 3000 paketkov. Vsi, ki že aktivno obdelujete paketke ali si to samo želite, pa ste zelo vabljeni, da se nam pridružite. Več nas je, lepše je [:)].

3 komentarji