»

AMD Athlon 64 5000+ X2

Xtreme Systems - V drugi četrtini leta 2006 tako končno dobimo podnožje M2, ki bo prineslo podporo DDR2 tudi na AMD sisteme. Procesorji bodo opremljeni s 333 MHz zunanjim vodilo, torej bodo bodoči uporabniki potrebovali PC2-5400 module.

Novo enojedrni čipi bodo imeli kodno ime Orleans, njihovi dvojedrni bratci pa Windsor. Vsi bodo narejeni v 90nm procesu, vsebovali bodo Pacifica virtualizacijsko tehnologijo ter Presidio Security tehnologijo.

Novi X2 5000+ bo tekel pri 2,667 GHz (333 MHz * 8), vseboval pa bo 2x 1 MB L2 predpomnilnika.

Še novica na VR-Zone ter tema na XtremeSystems.org forumu.

34 komentarjev

Kiberpipa odpira vrata spletnim razvijalcem

Slo-Tech - Kiberpipa se oktobra zbudi iz poletnega spanca. V ponedeljek 3. oktobra bo odprla svoja vrata.

Vendar pa je internet direktno v žilo le ena od bolezni, ki se jih lahko dobi v pipi. Še bolj zanesljivo lahko namreč v pipinem podzemlju staknete predavanja, delavnice, predstavitve in še kaj!

Letošnjo sezono pripravljamo kar nekaj novosti, s prvimi bomo udarili že naslednji teden. Po izjemnem uspehu tedenskih srečanj odprtokodnikov, dodajamo še Spletne urice!

Spletne urice se bodo odvijale vsako sredo ob 19.00. Spletne urice so tedenska srečanja spletnih profesionalcev. Posamezniki z dolgoletnim stažem v spletni industriji predstavljajo specifične aktualne tehnološke teme tega področja. Cilj spletnih uric je večsmerni prenos znanj med spletnimi razvijalci.

Na prvih Spletnih uricah 5. oktobra bo Jure Koren, spletni programer in glavni administrator omrežja Kiss, predaval o PHPju v času terorizma - kako pisati kodo, da bo varna. Več o tem pa tule.

4 komentarji

Office 2003 je dobil SP2

Slo-Tech - Te dni, natančneje včeraj, je Microsoft izdal skupek popravkov za Office 2003, tokrat pod imenom Service Pack 2. Gre predvsem za veliko število popravkov na pordočju varnosti, stabilnosti in same zanesljivosti pri uporabi.

Sam paket je velik 50MB, če pa nimate dostopa do inštalacijskega CD, pa bo datoteka velika 100MB. V obeh primerih je dosegljiva na downloads.microsoft.com, kjer se nahaja tudi nekaj tehničnih podrobnosti o samem servisnem paketu.

Pri vsem je verjetno najbolj dobrodošla nova funkcija Outlooka, ki se imenuje Phishing Protection, že nekaj časa na voljo uporabnikom IE 7.0. Gre za zaščito lastnih informacij, ki bi jih lahko kot odgovor posredovali na kak email, poln zlobne kode.

Naj omenim še to, da bodo vsi, ki imajo inštaliran Microsoft Baseline Security Analizer v2.0, obveščeni o samem servisnem paketu za Office 2003, v kolikor je Automatic Updates nastavljen tako, da vas obvesti o novih popravkih.

15 komentarjev

OpenOffice konferenca - video, zvok, blogi in še več

Slo-Tech - Koper ima konec tega tedna čast gostiti mednarodno konferenco OpenOffice 2005, kjer se zberejo razvijalci in drugi člani skupnosti iz celega sveta.

Ker pa cel svet ne more v Koper je organizatorjem priskočila na pomoč Kiberpipina medijska ekipa. Poskrbela bo za vsesplošno pokrivanje konference, katere prvi, neformalni del, se prične že danes (v sredo).

Na naslovu http://ooocon.kiberpipa.org lahko v prihodnjih nekaj dneh pričakujete neslutene količine video intervjujev, avdio intervjujev, posnetkov predavanj, elektronski časopis, blog planet in seveda foto galerijo. Za povrh pa še živi video stream iz izbranih predavanj.

Na najbolj zanimive dnevne vsebine vas bomo opozorili z vsakodnevno novičko. Vabljeni ste torej, da virtualno prisostvujete konferenci OpenOffice 2005

5 komentarjev