»

MediaXP na IT7-MAX2

The Naked Review - MediaXP je Abitova pogruntavščina, ki jo lahko sparite z Abitovimi ploščami serij AT7 in IT7 in vam ter vašemu računalniku prinese nekaj dodatnih priključkov na sprednji stran. Kako se dotična enota obnese v povezavi z AT7 ploščo, smo si na Slo-Techu že ogledali (oziroma je preveril Boeing), na The Naked Review pa so preizkusili še njeno delovanje skupaj z IT7 serijo plošč. Preizkusili so ploščo Abit IT7-MAX2, nato pa nanjo posadili MediaXP ter spisali všečen članek.

0 komentarjev

Intel demonstriral Pentiuma 4 pri 4.7 GHz

Sillicon Strategies - Sicer le v reklamne namene, a vendarle - 4.7 GHz pošast je bila predstavljena na IDFju (Intel Developer Forum). Hkrati so napovedali splavitev 3.0 GHz verzije s HyperThreading tehnologijo, ki je bila do sedaj rezervirana le za Xeon procesorje.

Vse lepo in prav, v hitrosti Intelu ni para, a za povprečnega računalničarja bo tak procesor še nekaj časa ostal le neuresničena želja. Ah, kaj hočemo...

0 komentarjev

Smeh: Britney in piratstvo

Vnunet - Ojej.

Naša vrla Britney Spears se je, poleg drugih uglednih imen glasbene estrade, pojavila v čisto poučnih komercialnih reklamah, kjer spletnim tatovom piha za ušesa s takilemi izjavami:

"Would you go into a CD store and steal a CD? It's the same thing, people going into computers and logging on and stealing our music." (ang. 'Bi v trgovini ukradel CD ploščo? S krajo glasbe preko računalnika ni nič drugače.')

Pa ne le to. V seriji reklam nas jako zveneča imena želijo prepričati v narobe dotičnega početja (če še nisi pokapiral: Kazaa, Gnutella!) ter posledice, ki se odražajo na trgu. Klik!

Kakopak, na Britney svet stoji. Ter glasbena industrija. Pač kvaliteta.

Sem v prejšnjem odstavku pozabil na '<i>'?

4 komentarji

Prvi G3 telefon: Nokia 6650

Vnunet - Nokia nas je razsvetlila s čisto prvim mobilnim aparatom, ki specifikaciji telefonije tretje generacije ne le sledi, ampak jo (vsaj tako nam je dano vedeti/misliti) tudi v celoti upošteva.

Nokia 6650, kakor se sveti gral imenuje, kupca razveseli z vsemi modnimi dodatki, kot so barvni zaslon, podpora vsem tem čudnim modrozobim protokolom, sličicam in zvokcem. Aja, vanjo lahko zadegate tudi sim kartico vašega ljubega ponudnika mobilne telefonije ter z aparatom opravite telefonski klic ali dva. Klik!

6 komentarjev

FrontPage kleparji, pozor!

Vnunet - Velik in širok je razred onih, ki uporabljajo Microsoftovo orodje za hiter razvoj spletnih strani, FrontPage. Kakorkoli, v strežniškem pogonu, ki skrbi za delovanje 'obogatenih strani', pa se je z-našel Lukenj™, ki se nahaja v skripti za obdelavo obrazcev.

SmartHTML, kakor se skript imenuje, namreč trpi za travmo, ki bi Zlikovcu omogočila izvršitev ZleKode™ ter posledično DoS napad. Bolečine se nahajajo v verzijah 2000 in 2002 FrontPage Extensions, popravek pa je že na voljo. Klik!

3 komentarji

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar