»

Največ zasebnosti v ZDA

The Register -

Zasebnost je vedno vroča tema, saj v dobi elektronizacije našega življenja vedno več ljudi meni, da jo izgubljamo. Še zlasti bi naj to veljalo za ZDA. A očitno to le ni čisto tako.

Na AEI.Brookings so izpeljali študijo o tem in dobili nekatere zanimive rezultate. Primerjali so britanske in ameriške komercialne spletne strani ter ugotovili, da so, presenetljivo, ameriške varnejše. Njihovi izsledki kažejo, da imamo v Evropi več nepotrebnih birokratskih zakonov, dejansko pa na področju zasebnosti podatkov naredimo premalo, saj je Petnajsterica zgolj predpisala minimum, ki se ga spletne strani morajo držati. V Ameriki izboljšanje varnosti zasebnih informacij povzroča sam trg, ki izbira varnejše spletne strani. Ponudniki, ki svojim uporabnikom niso zmožni ponuditi kakovostne zaščite zasebnih podatkov, tako enostavno izpadejo iz igre. Klik!

O stanju pri nas lahko za zdaj samo ugibamo ...

4 komentarji

Vse o aktivaciji Windows XP

Tecchannel.de -

Ko so se pojavili Windows XP in Office XP s svojo aktivacijo, je ta dvignila izjemno veliko prahu in negodovanja. Paranoiki so v tem videli svetovno zaroto in zbiranje vseh zasebnih informacij v zle namene, drugi pa so poudarjali, da Microsoft ničesar ne zbira in da vsa stvar ni tako strašna. Navsezadnje nas na milijone uporablja Microsoftove izdelke.

V članku na tecCHANNEL so si na dvanajstih straneh ogledali aktivacijo podrobneje. Ugotovili so, da z aktivacijo Microsoft nedvomno dobi nekatere podatke, a ti še zdaleč niso kritični, saj gre za identifikacijsko številko izdelka, namestitveni ključ in ostale serijske številke. Klik!

Za tiste največje paranoike pa: še vedno...

7 komentarjev

Sex.com, sodišče: Lahko tožite Verisign.

The Register - Alex Kozinski, sodnik 9. okrožnega prizivnega sodišča, je ustregel želji Garyja Kremena in mu dovolil tožiti VeriSign, domenskega registrarja, ki je z malomarnim gospodarjenjem nelegalno prepisal že marsikatero domeno, med drugim tudi najbolj znano, sex.com.

Kozinski je tako spletne domene opredelil za lastnino, podobno nepremičninam, kar pa je (jasno) v nasprotju z mnenjem VeriSigna. Primer bo obveljal kot pomemben presedan, saj je v preteklosti prišlo do mnogih podobnih primerov, registrarjem pa tako -- končno -- nalaga odgovorno ravnanje. Klik!

2 komentarja

Znana cena Quadra FX 3000(G)

X-Bit Labs - Pred kratkim so pri nVidii napovedali njihov najnovejši model iz profesionalne Quadro serije, ki se bo sedaj ponašal z oznako "3000"; hkrati bo nVidia izdala še bolj izpopolnjeno verzijo -- Quadro FX 3000G. Proizvajalec se je pri tem izdelku očitno močno potrudil, saj je tudi njegova cena astronomska. "NeG" izdaja bo vašo denarnico olajšala za okoli 2.400 dolarjev, ako jo boste kupili, seve. Quadro FX 3000G pa bo resnično prava pošast, saj bo stala celih 3.000 dolarjev. Klik!

Preden boste kupili ta izdelek, raje vsaj dvakrat premislite, če ga res potrebujete ... :)

11 komentarjev