»

Novost

Jaz - Od sedaj naprej imate REGISTRIRANI uporabniki v levem delu strani tudi možnost "nove teme". Za tem se skriva seznam vseh tem spremenjenih v zadnjih 24urah, ki jih še niste videli. Zaradi zaenkrat še počasnega strežnika se stran nalaga kar nekaj časa. Saj bo bolje...

9 komentarjev

Kako dobiti večjo napetost procesorja na EPoX 8KTA3 plošči

OC Mod - Če želimo doseči višjo navitost procesorja, moramo imeti poleg dobrega hlajenja še dovolj visoko napetost procesorja. Še posebej zahtevni so AMD-ji. Predvsem Thunderbirdi. Doslej sem našel že precej vodičev, kako doseči višjo napetost na ABIT KT7/RAID ploščah. Predvsem je po kakovosti izstopala ta stran. Včeraj pa so poleg ABIT KT7/RAID vodičev dodali še vodič za EPoX 8KTA3 ploščo. Če vas torej zanima, poglejte sem. Seveda morate znati spajkati in imeti nekaj pojma o elektroniki. Drugače pa je modifikacija relativno enostavna. Vodič pa je zelo dober, ker je vse zelo natančno razloženo in poslikano. Fotografije pa so zelo razločne, kar je zelo pomembno. Če ne razločite nove grafične kartice na fotografiji, še ni tako hudo, če pa zaspajkate upor na napačno mesto, pa je.

7 komentarjev

Test termalih past

ChillBlast - Veliko je takih testov, ja. Ta pa mi je bolj pri srcu kot drugi, ker ni dolg in razvlečen, ampak kratek in jedrnat. Ni pa prekratek. Na testu so bile različne termalne paste različnih proizvajalcev. Od meni neznanih, do legendarne Artic Silver II. Pretestirane so torej bile:
  • Zalman
  • ThermalTake
  • Generic
  • Shinizu
  • Artic Silver II
Zmagala je seveda Artic Silver II. V testu je tudi veliko zelo nazornih fotografij. Test vam zelo priporočam!

2 komentarja

Kyro III?

Segatech - STM že načrtuje novo grafično čipovje. Izšlo naj bi še do konca leta. To bo, po besedah STM-ja, res tista "prava" stvar. Kyro III bo imel tudi T&L enoto, ki jo tako pogrešamo pri njegovem mlajšem bratcu (Kyro II). Neuradne specifikacije pa so:
  • jedro s frekvenco 300MHz
  • DDR SDRAM s frekvenco 300MHz
  • 128bit-ni pomnilnik
  • 9.6 GB/s pasovovne širine pomnilnika
  • 1200 megapixels/sec
Kartica bo verjetno tudi DirectX 8 prijazna. Ne sicer tako, kot GeForce3, bolj pa kot Kyro II. Seveda so vse informacije zelo neuradne in uradno ne obstajajo. Originalna stran tukaj.

13 komentarjev

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja