»

Otroci z oddajnikom?

več strani - V ameriškem podjetju Wherify Wireless so naredili še en korak več v razvijanju GPS opreme. Od sedaj naprej lahko kar preko interneta naročite zapestno uro z vgrajenim GPS oddajnikom in malim morjem bolj ali manj uporabnih zadevic, kot naprimer atomska ura, pozivnik, itd. Namenjena je predvsem "skrbnim" staršem, ki nikoli ne vedo, kje se nahaja njihov otrok. S to zadevico namreč lahko določijo njegov položaj na nekaj metrov natančno. Ah, Američani... Klik!

1 komentar

Kupujete Geforce4 Ti?

GamePC - Zadnje dni se res dobesedno vsi testi vrtijo okoli GF4 procesorja. Zakaj ravno sedaj? Šele te dni je retail razpečevalcem uspelo dobiti zadostne količine procesorjev iz nVidie ter zadosti hitrega pomnilnika (pomnite, 650 MHz DDR BGA čipov ni tako lahko dobiti). Tako so se pri GamePC spravili klicati čez celo državo (hec :D) ter iztrgati kar sedem različnih Geforce4 Ti4400/Ti4600 grafičnih kartic. Primerjali so ceno, vgrajene bonbončke, overclockabilnost ter hitrost kartic ter prišli do kar lepih zaključkov. Test je dolg kar štirinajst strani, a se splača potrpeti :D. Klik!

5 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev