»

Nov sklad J.P. Morgan vlaga v Twitter, kasneje tudi Zyngo in Skype

Financial Times - Investicijska banka J.P. Morgan Chase je objavila, da so oblikovali 1,2 milijarde dolarjev vreden sklad, ki bo za vlagatelje investiral v podjetja, ki se ukvarjajo s socialnimi omrežji. Prva investicija bo nakup 10-odstotnega deleža Twitterja, za katerega bodo odšteli 450 milijonov dolarjev. To postavlja vrednotenje podjetja na 4,5 milijarde dolarjev, kar je dvakrat manj od špekulacij na začetku leta. Ni še znano, ali bo J.P Morgan Chase vplačal nove delnice ali pa bo odkupil deleže starih družbenikov.

Nov sklad se imenuje Digital Growth Fund in je namenjen bogatim vlagateljem, ki si želijo kupiti del bogatega sektorja hitro rastočih internetnih podjetij druge generacije. Trenutno so zbrali 1,22 milijarde dolarjev, končna pričakovana...

7 komentarjev

Januarski poizkus dokaza problema P = NP neuspešen

Slashdot - Propadel je še en poizkus dokaza slavnega problema P = NP?, za katerega je razpisana nagrada milijon dolarjev in ki vprašuje, ali so vsi problemi, za katere je moč dane rešitve preveriti v polinomskem času, tudi rešljivi enako hitro. Ruski matematik Vladimir Romanov je svoj dokaz objavil januarja letos in na prvi pogled je kazalo, da utegne biti korekten. Izkazalo se je, da milijona dolarjev še ne bo dobil.

Napako je v dokazu po enomesečnem seciranju priznal kar sam avtor, a puške še ni vrgel v koruzo. Zapisal je namreč tudi, da dokaz potrebuje dopolnilo in namignil, da ga bo predložil. Za zdaj pa dodajamo njegov dokaz v dolgo vrsto neuspelih poizkusov, ki smo jih zadnjih 30 let videli že nekaj.

Problem si lahko v tipični slovenski maniri...

6 komentarjev

Kiberpipa: Nokia in MS, App Engine, kultni sci-fi

Linux namestitvena delavnica LUGOS, Aleš Košir, 29.1. 2005

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.2., ob 19h bo Mobile Monday Slovenia posvečen dogajanju World Mobile Congressu, ki je potekal v Barceloni letošnjega februarja na katerem sta strateško sodelovanje najavila Nokia in Microsoft. Andraž Logar bo tako bolj predstavil dogajanje na zadnjem kongresu. Nato bo na vrsti podelitev nagrad zmagovalnim aplikacijam natečaja Nokia App Forum. Predstavnika Nokie za naše področje, Iva Carić in Karl Pletschko bosta predstavila prihodnjo Nokiino strategijo sodelovanja z razvijalci. Na koncu pa vas bo Aleš Rosina popeljal skozi razvoj aplikacij za Microsoft mobilna okolja ter razložil kako načrtovati in razvijati preprosto aplikacijo ter kako z njo zaslužiti.V...

3 komentarji

Gmail (začasno) izgubil e-pošto

CNet - Včeraj zvečer so se Googlu pritožili nekateri uporabniki njegove e-poštne storitve, ker naj bi iz Gmaila izginila vsa vsebina, vključno s sporočili, kontakti in mapami. Naprej so se nezadovoljni uporabniki pritožili na Googlovih forumih in Google je kmalu priznal, da je res nekaj narobe. Zdi se, da imajo uporabniki prazne račune, kakor da bi se bili ravno registrirali v Gmail, medtem ko kontakti iz storitve Buzz niso izbrisani. Inženirji so se lotili odpravljanja napake, ki ta hip še poteka. V tem času se lahko zgodi, da se prizadeti uporabniki ne bodo mogli prijaviti v svoje račune.

Google je zapisal, da je prizadetih manj kot 0,29 odstotka vseh uporabnikov. Ker ima Gmail ogromno število uporabnikov, to še vedno pomeni, da je lahko brez pošte začasno...

47 komentarjev

Lani spletnega kriminala manj

TG Daily - FBI je objavil poročilo o internetnem kriminalu za leto 2010, ki je sestavljeno na podlagi prijav FBI in IC3, ki je lani praznoval 10. obletnico delovanja. V letu 2010 sta organizaciji prejeli 300.000 pritožb, kar je za 10 odstotkov manj kot leto pred tem.

Najpogostejše spletne prevare v lanskem letu v ZDA so bile nedostava naročenega in plačanega blaga, neupravičeno izdajanje za FBI in kraja identitete. Ostale domislice prevarantov so obsegale še izsiljevanje plačila neobstoječih dolgov, nepremičninske prevare prek spleta, prevare 419, napadi DOS na banke in celo lažni pozivi za donacije za žrtve naravnih katastrof.

Večina žrtev so moški, stari med 40 in 59 let. Storilci so prav tako najpogosteje moški, ki v ZDA prebivajo v Kaliforniji, New Yorku, Texasu,...

0 komentarjev

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

...

8 komentarjev

Izšel FreeBSD 8.2

vir: FreeBSD
FreeBSD - Prejšnji teden je izšla nova verzija odprtokodnega operacijskega sistema FreeBSD, ki je prilezel že do verzije 8.2. FreeBSD je popularen operacijski sistem, ki se je prav tako kakor Linux razvil iz Unixa. Od izida zadnje verzije FreeBSD 8.1 je preteklo že več kot pol leta, tako da se je nabralo kar nekaj novosti. Med njimi velja izpostaviti izboljšano podporo za Xen HVM na platformi amd64 in Xen PV na platformi i386, ZFS verzije 15, posodobitve za BIND in OpenSSL, Gnome 2.32.1, KDE 4.5.5 in vrsta odpravljenih hroščev.

Kot je že navada, tudi nova verzija FreeBSD podpira platforme amd64, i386, ia64, pc98, powerpc in sparc64. Novo verzijo boste z interneta najhitreje...

12 komentarjev