»

Še ena za lahko noč...

Jaz - Danes sem v svojih Windowsih 2000 zagnal Outlook Express. Prvič mi je v oko padla povezava za MSN. Seveda sem poln entuziazma kliknil nanjo ter pričakoval povezavo na pravo MSN stran. Namesto nje se mi je odprla tale povezava. OK, priznam: tako bedno napisane strani v slovenščini, razen če je bilo to namerno mišljeno, še nisem videl. Naj vam navedem le nekaj primerov:
  • Te Webove strani so vaša vstopna točka v Internet. Na njih najdete iskalnike, povezave s številnimi zanimivimi mesti in vadnico za Web.
  • Kliknite tu, če se želite seznaniti z Webom.
  • Če želite odpreti angleške MSN-ove Webove strani, kliknite tu.
Hm... Začuden sem... Kdo za vraga je Web? Kako se piše? Zakaj je tako pomemben, da ga venomer omenjajo? Pa še svojo stran ima! Neverjetno! [:D]. Za pet minut smeha kar prosim sledite povezavi.

9 komentarjev

Komplet za odklepanje SocketA procesorjev

Akiba - Hehe, Japonci so vedno bili nori na overclockanje. Zadnji prodajni hit pri njih je poseben komplet, namenjen odklepanju SocketA procesorjev. V bistvu ne gre za nič drugega, kot povezovanje L1 mostičkov, toda njim metoda s svinčniki pač ne zadostuje in so si morali izmisliti nekaj bolj sigurnega [:)]. Slikice, tako kot vse norosti iz Japonske, prihajajo z Akibe [;)].

vir: Akiba

vir: Akiba

8 komentarjev

Hackanje integriranega Promise kontrolerja

TweakHardware - Hackanje Promisovih ATA66/100 kontrolerjev v RAID je že skoraj ponarodela tema v svet računalništva. Čeprav se dotično podjetje še tako trudi, da bi nekako utišalo vso zadevo jim to vsekakor ne uspeva. Dokaz za to je tudi zadnji članek s TweakHardwara, ki govori ravno o hackanju integriranih Promisovih kontrolerjev. Torej, če imate matično ploščo z integrirano Promisovo rešitvijo, lahko z malo truda dobite precej več vreden RAID kontroler. Se splača pogledati...

0 komentarjev

Novi WCPUID

HardOCP - H-Oda je dokončal še eno novo verzijo svojega zelo popularnega WCPUIDa. Kaj so dejanske izboljšave ne vem, toda verjetno gre za dodano podporo novim procesorjem, tako da se download izplača. Dobite ga tukaj, seveda če boste prišli na vrsto, saj je strežnik zelo zaseden!

1 komentar

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev

Optimizacija Win2k sistema

3D Rage - Heh, večina vas je verjetno že precej naveličana vseh teh optimizacijskih vodičev za različne sisteme, toda nekaterim pridejo prav. Na 3D Ragu (BTW, cool design!) so objavili precej temeljit optimizacijski vodič za Win2k, v katerem se predvsem koncentrirajo na pomnilnik in trdi disk, kar je za hitrost sistema seveda najbolj pomembno. V tem vodiču boste našli tako splošne nasvete, kot tudi navodila za spreminjanje registra, tako da je primeren tako za začetnike, kot izkušene uporabnike.

0 komentarjev

Transmetini produkti

Tech Report - Čeprav mogoče na prvi pogled to ni očitno, je Transmeta s svojimi Crusoe procesorji zelo zelo aktivna in v povezavi z različnimi proizvajalci razvija različne priročne napravice na osnovi svojih procesorjev. Na Tech Reportu si lahko preberete poročilo s Comdexa, kjer so si ogledali Transmetino predstavitev. Moram reči, da je nekaj napravic prav fascinantnih, tako da si zadevo le oglejte!

0 komentarjev