»

Facebook popravil izbris piškotkov po odjavi

vir: ZDNet
ZDNet - Predvčerajšnjim smo poročali o odkritju Nika Cubrilovica o Facebookovi obravnavi piškotkov po odjavi s strani, ki temu navkljub še vedno omogočajo sledenje uporabniku. Facebook je najprej početje zanikal, dva dni pozneje pa je sporočil, da so vedenje popravili. Temu pritrjuje tudi Cubrilovic.

Facebook ni podal nobene uradne najave o napovedanih spremembah in vzrokih zanje, ampak je zgolj zapisal, kaj so spremenili. Spregovorila sta inženir in predstavnik za stike z javnostmi, a uradne izjave za javnost ni bilo.

Facebook torej v brskalniku pusti pet piškotkov (datr, lu, p, l in act), ki so po njegovih besedah namenjeni zaščiti uporabnikov. To počno tako, da zaznavajo sumljivo aktivnost in prijave v račun, samodejno vpišejo elektronski naslov...

25 komentarjev

Apple ne more registrirati blagovne znamke Multi-Touch

MacRumors.com - Ko je Apple predstavil iPhone so hkrati 9. januarja 2007 vložili tudi zahtevek za registracijo blagovne znamke Multi-Touch pri ameriškem Uradu za patente in blagovne znamke (USPTO). Na prvi stopnji je bila vloga zavrnjena, zato se je Apple pritožil prizivnemu svetu, ki je v petek po skoraj petih letih odločil, da Apple znamke Multi-Touch ne more registrirati.

Kot je USPTO zapisal v utemeljitvi zavrnitve, so ugotovili, da beseda multi-touch ne označuje le specifične tehnologije, ampak tudi opisuje, kako uporabnik rokuje z napravo. Hkrati se izraz uporablja povsem generično tudi za enak način rokovanja z ostalimi napravami, recimo androidnimi, zato Apple ne more dobiti blagovne znamke. Res je, da se je to zgodilo šele v zadnjih letih, torej ko je postopek pri...

40 komentarjev

Google praznuje 13. rojstni dan

Google - Danes Google uradno praznuje svoj rojstni dan, čeprav podjetje ni bilo niti ustanovljeno niti registrirano na današnji dan. V slogu angleške kraljice so si pri Googlu povsem arbitrarno izbrali 27. september za svoj rojstni dan, čeprav je bilo podjetje uradno registrirano 4. septembra 1998, domena je bila zakupljena 15. septembra 1998, prvi prototip iskalnega algoritma BackRub (iz katerega je Google zrasel) pa je tekel že leta 1996.

Vsem datumom navkljub danes Google uradno praznuje svoj 13. rojstni dan, kar na svoji strani obeležujejo s prazničnim logotipom. V tem času sta Larry Page in Sergey Brin, ki sta se spoznala leta 1995 na Stanfordu, ustvarila mednarodno korporacijo, ki zaposluje več kot 20.000 ljudi in je lani ustvarilo 8,5 milijard dolarjev...

7 komentarjev

Prihodnje leto klinični testi potencialno terapevtske računalniške igre

New Scientist - V ZDA je podjetje Brain Plasticity začelo pogovore s FDA (Agencija za hrano in zdravila) o kliničnih testih, ki bi v prihodnosti lahko vodili do registracije prve računalniške igre kot terapevtske učinkovine. Gre za igro, ki bi bila namenjena bolnikom s shizofrenijo za odpravljanje težav s pozornostjo in spominom.

Prihodnje leto bodo pričeli izvajati klinične teste na 150 posameznikih v 15 ameriških mestih, ki trpijo za posledicami shizofrenije. Če bodo rezultati pokazali statistično pomembno...

9 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Surfanje po spletu

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi bo danes, v torek, 27.9.2011 ob 17h Predstavitev projekta "Center za računalniško opismenjevanje KAFULI"
Razvojno-izobraževalni projekt računalniškega opismenjevanja se je od oktobra 2010 do avgusta 2011 odvijal v Bobu Dioulassu drugem največjem mestu v Burkina Fasu. Del predstavitve bo tudi pogovor z Issiako Sanonom, ki je praktični del projekta izvajal v Burkina Fasu. Tema pogovora bo predvsem prihodnost računalništva v Zahodni Afriki ter kako lahko na razvoj dogodkov vplivajo evropski razvojni projekti. Predstavitev je sklepni akt projekta, ki ga izvajajo Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj in partnerska organizacija Kafuli, Burkina Faso.


Jutri v sredo, 28.9. ob 19h - Spletne urice #180 pa bo Firefox 7 release party
Tokratne spletne urice se...

3 komentarji

Napad na MySQL.com obiskovalcem stregel zlobno kodo

ComputerWorld - Spletna stran MySQL.com, ki jo vzdržuje Oracle, je bila že drugič v manj kot letu dni napadena. Marca so hekerji z vrivanjem SQL pridobili uporabniška imena in zgoščene vrednosti (hash) gesel, včeraj pa je stran nekaj ur servirala zlobno kodo vsem obiskovalcem.

Da je stran kompromitirana, so odkrili včeraj okrog poldne po slovenskem času, čez približno šest ur pa je bila stran že očiščena. V vmesnem je stran, ki je bila očitno napadena prek orodja Black Hole, ogrožala obiskovalce, ki niso imeli najnovejših in zakrpanih verzij brskalnikov, Adobe Acrobata in Readerja oziroma Jave, saj je izkoriščala znane in že odpravljene ranljivosti, da je na njihove računalnike nameščala zlobno kodo.

Spomnimo, da je v zadnjem času priljubljeno...

41 komentarjev