»

Ameriško sodišče odredilo zaprtje GMail računa nedolžnega uporabnika

Slashdot - Uslužbenci ameriške banke iz Wyominga, Rocky Mountain Bank, so 12. avgusta letos pomotoma poslali imena, naslove, SSN številke ter podatke o dolgovih svojih 1300 strank na nek GMail poštni naslov. Ko so v banki odkrili napako, so prejemniku poslali sporočilo, v katerem so ga prosili, naj datoteko uniči in je ne odpre. Odgovora ni bilo, zato so se obrnili na Google s prošnjo, naj jim razkrije identiteto lastnika e-poštnega računa.

Google je na to odvrnil, da za kaj takega potrebujejo sodno odredbo. Zato so pri banki sodišče zaprosili za odredbo s katero bi sodišče Googlu naložilo razkritje identitete lastnika računa ter deaktivacijo njegovega (ali njenega) računa. Pri tem so celo hoteli, da primer ostane tajen, čemur pa sodišče ni ugodilo.

Kljub temu, da je šlo za očitno napako banke in da lastnik računa, kamor so bili pomotoma poslani podatki ni storil ničesar spornega (pravzaprav sploh ničesar), pa je sodnik James Ware iz okrožnega sodišča v Kaliforniji presodil, da mora Google...

63 komentarjev

GeForce GTX 260+ za eno režo

S profila skoraj nevidna!

vir: Expreview.com
Expreview.com - Zmogljivejše grafične kartice skoraj izključno zasedajo dve reži, saj večja poraba energije zahteva masivnejše hladilnike. A napredek toplotnih cevk in njihova preobrazba v toplotne komore omogoča zmanjševanje hladilnega sistema. Galaxy je predstavil GeForce GTX 260+, ki uporablja prav takšen hladilni sistem. Žal ventilator segret zrak izpihuje nazaj v ohišje, a druge opcije inženirji, ki so snovali hladilni sistem, tako ali tako niso imeli. Za izpihovanje zraka iz ohišja proizvajalci namreč ponavadi uporabijo drugo režo, ki ni zasedena z video izhodi. Toplotna komora deluje na podobnem principu, kot toplotne cevke. Na delu, ki se...

31 komentarjev

Trgovska veriga Sears vohunila za svojimi strankami

Schneier.com - Obiskovalci spletne strani trgovskih podjetij Kmart in Sears so bili med aprilom 2007 in januarjem 2008 povabljeni, da sodelujejo v raziskavi potrošnikov. Za sodelovanje so dobili 10 USD, namestiti pa so si morali program, ki naj bi jih vključil v "skupnost" in zbiral njihove osebne podatke.

Vse lepo in prav, dokler se ni izkazalo, da je omenjeni program zbiral kar precej osebnih podatkov. Med drugim tudi podatke o receptih za zdravila, e-naslove, nakupe na ostalih spletnih straneh in celo bančne podatke.

Po pritožbi dveh članov "skupnosti" je ameriška FTC od Searsa zahtevala, da zbrane podatke uniči ter v primeru, da nameravajo z zbiranjem podatkov ponovno začeti, stranke obvesti kaj točno njihova programska aplikacija počenja.

Morda pa bo naslednja različica programa z zbranimi bančnimi podatki in nakupnimi preferencami že kar sama, brez posredovanja uporabnika, opravila najustreznejši nakup...

7 komentarjev

Google odgovarja Microsoftu

ComputerWorld - Prolog: Google izda vtičnik Chrome Frame, ki Internet Explorer od verzije 6 naprej opremi z Googlovim pogonom, kar omogoči pravilen prikaz strani, ki uporabljajo v Internet Explorerju nepodprte dele standarda HTML5. Prvo dejanje: Microsoft se na izid odzove s priporočilom, da uporabniki Googlov vtičnik ignorirajo, saj da poveča število ranljivosti v brskalniku.

V drugem dejanju na oder spet stopi Google. Ta pravi, da je resnica obratna in da Chromov dodatek dejansko poskrbi, da je IE varnejši. Brskanje z njim namreč uporabnikom omogoči dostop do močnih filtrov proti ribarjenju in malwaru ter tehnologijo sandbox, ki jih IE6 nima. IE7 in IE8 slednjo sicer podpirata, vendar le v Visti in Windows 7, ne pa na Windows XP. Poleg tega pa naj bi se vtičnik samodejno posodabljal, ne da bi uporabnik to sploh opazil. Na potezi je Microsoft.

18 komentarjev