»

Kdaj Xabre 600?

Reactor Critical - SiS Xabre še vedno buri duhove. Tokrat se je v ospredju raznih ugibanj znašel Xabre 600, o katerem SiS zaenkrat noče veliko povedati, tako da ostaja neznan tudi datum splavitve tega grafičnega procesorja, ki naj bi deloval s frekvenco 300 MHz, podpiral pa naj bi ga tudi 600 MHz pomnilnik DDR. Kot vedno pa so stvari v svoje roke prevzeli neodvisni viri, ki navajajo, da naj bi svet to najmočnejšo izvedenko Xabre čipov videl konec poletja, se pravi avgusta ali septembra. Kar gre za najmočnejšo različico nekateri viri celo predvidevajo, da se utegne pojaviti v nekakšnih VIVO izvedenkah, se pravi na karticah, ki ponujajo še razne dodatne lastnosti (TV-Tuner?). A obenem temu nasprotuje dejstvo, da gonilniki za Xabre niso ravno idealni.

Istočasno z najmočnejšo izvedenko tega čipa pa se bo na tržišču pojavilo tudi čipovje SiS746, ki bo namenjeno Athlonom in bo podpiralo PC2700 DDR SDRAM, AGP 8x in bo vsebovalo še integrirano grafično jedro Xabre.
Toliko o SiS-ovih novostih. ...

0 komentarjev

Novi vodni bloki

Reactor Critical - Uf, ko sem že mislil, da je tržišče že povsem zasičeno z vodnimi bloki številnih proizvajalcev, ki s svojimi izdelki bolj ali manj navdušijo, me je razveselila novica iz podjetja Next-Cool, ki bo v kratkem predstavilo zanimive bloke.
Prvi se bo imenoval WaterCUBE GT3 in bo v glavnem namenjen predvsem procesorjem na podnožju S370 in SocketA, čeprav proizvajalec obljublja, da bo izdal tudi različico, ki bo posebej prirejena Pentiumom4. Blok bo težak 260 gramov in bo izdelan iz bakra in aluminija. Če je prvi blok dokaj običajen, pa bo drugi nekaj posebnega, saj ga bo proizvajalec namenil hlajenju...

0 komentarjev

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Winamp in XMMS odslej še bolj povezana

Slashdot - Tisti, ki vam Linux ni ravno španska vas, ste se gotovo že kdaj seznanili s programčičem, ki se imenuje XMMS. No za tiste, ki nimajo pojma, kaj naj bi ta kratica pomenila, naj povem, da gre za nekakšen Linuxaški Winamp, ki v marsičem celo presega izvirnik. XMMS-ovo zgledovanje po Winampu pa se odraža tudi v številnih priključkih (plug-inih), ki jih uporabniki izdelujejo ali predelujejo ravno za ta Linuxaški predvajalnik zvočnih datotek. Nekateri so s predelavami šli celo tako daleč, da so za XMMS predelali tudi Winampove priključke. Če vas zanima, kako jim je to uspelo, potem klik!

0 komentarjev

Prvi testi Matrox Parhelie!

več strani - Z veseljem sporočam, da je končno nastopil dan, ko so internetne strani lahko začele objavljati teste Matroxovega dolgo pričakovanega in precej skrivnostnega čuda, ki se imenuje Perhelia. O Parheliji je bilo povedanega že marsikaj, med drugim tudi na naši strani, kjer smo vas, bralce, redno obveščali o tem čipu, ki naj bi Matrox zopet spravil na pota stare slave. Enega izmed prvih testov so spisali na Tom's Hardware, vendar pa očitno ravno te čase doživlja hud naval, zato je do njega nemogoče dostopati. No, če niste ravno zahtevni in obvladate še kakšen drug jezik, potem se lahko odpravite na Hardinfo.dk in Chip.de, kjer si lahko preberete mnenje teh dveh strani. Slednja testa sta resda na nižjem kakovostnem nivoju, vendar pa vas utegneta zadovoljiti do večera, ko bo začetni "slashdotovski" naval na Tom's Hardware pojenjal. S testi pa je prišla še ena pomembna novica - končno smo izvedeli, da Matrox Parhelia sploh obstaja. ...

15 komentarjev

OpenSSH ranljiv na daljavo

Slo-Tech - Tule je Theo de Raadt (vodja projekta OpenBSD) napisal, da v OpenSSHju obstaja luknja, preko katere je mogoče vdreti v sistem, na katerem teče OpenSSH. Kje točno je luknja še ni znano, priporočajo pa nadgradnjo na OpenSSH 3.3(p1), ki naj bi onemogočil pridobitev root pravic ob uspešni zlorabi luknje, ko bo znana.

Kot ponavadi, Zlobni™ mogoče že imajo na voljo orodja, ki napako izkoriščajo, zato le hitro nadgradite OpenSSH, če ga poganjate.

Debianovci so prvi objavili priporočilo, tako da lahko njihovi uporabniki že namestijo pakete z novo verzijo OpenSSHja, enako velja za Slackware. Našli so se tudi dvomljivci, ki ne zaupajo varnosti nove verzije.

Ukrepajte po lastni presoji, verjetno je najbolje čimbolj omejiti naslove, s katerih je SSH dostop omogočen. Pa veliko sreče.

0 komentarjev