» »

Prvi testi Matrox Parhelie!

Prvi testi Matrox Parhelie!

več strani - Z veseljem sporočam, da je končno nastopil dan, ko so internetne strani lahko začele objavljati teste Matroxovega dolgo pričakovanega in precej skrivnostnega čuda, ki se imenuje Perhelia. O Parheliji je bilo povedanega že marsikaj, med drugim tudi na naši strani, kjer smo vas, bralce, redno obveščali o tem čipu, ki naj bi Matrox zopet spravil na pota stare slave. Enega izmed prvih testov so spisali na Tom's Hardware, vendar pa očitno ravno te čase doživlja hud naval, zato je do njega nemogoče dostopati. No, če niste ravno zahtevni in obvladate še kakšen drug jezik, potem se lahko odpravite na Hardinfo.dk in Chip.de, kjer si lahko preberete mnenje teh dveh strani. Slednja testa sta resda na nižjem kakovostnem nivoju, vendar pa vas utegneta zadovoljiti do večera, ko bo začetni "slashdotovski" naval na Tom's Hardware pojenjal. S testi pa je prišla še ena pomembna novica - končno smo izvedeli, da Matrox Parhelia sploh obstaja.

15 komentarjev

R0K ::

RAZOČARANJE!! :O :O 8-O :\ ;( ;(( :( :'(



||_^_|| ::

krneki tale parhelia..vsaj kar se špilov tiče.

luni ::

Lol, 400 dolarska kartica pusi proti eno leto starim izdelkom. Krneki.
Artificial Intelligentia

Sergio ::

hm hm... no, ostaja pa dober občutek ob 16x FSAA.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Krofojed ::

Hja, stvar ni videti prav hudo impresivna, a morebiti se pojavijo kake razlicice z visjimi frekvencami, pa gonilnike bodo brzkone se izpilili ... ceprav vseeno ne verjamem, da bi jim uspelo postati resna konkurenca Nvidii in ATIju.

Switch ::

Mogoče sem pričakoval preveč, ampak z GeForce 4 TI 4200 bi se pa že lahko kosala;(( Upam, da bo s kartico podobno kot z ATIjem (slabi gonilniki, ki jih bodo še izpopolnili). Potem pa navalimo na Surround gaming[:\]

Senitel ::

Matrox bo DEFINITIVNO mogu ORENG obdelat driverje. Upam, da so samo mal iz prakse padl, ker so imeli (nekoč [:\]) super driverje. Če ta kartica vsaj v FSAA-ju ne zmelje konkurence v prah, pol bo mel Matrox problem...

_Mortal_ ::

Kera huda kart>:D . Niti RAdeon ni mel na zečetku tok jajc gonilnike!;( ;((
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

nodes ::

Se mi je kar zdelo kaj bo. nVidija ima prehud tempo. Morda potem, ko dve leti ne bo uspela izdelat nobenega boljšega procesorja.

nodes ::

Po znanju se lahko prikluči še samo 3D Labs. Moje mnenje je, da je razvoj sodobnih grafičnih procesorjev predrag za tri proizvajace in pika.

_Mortal_ ::

Xabre bo imel sigurn tud "podobne" gonilnike
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

attackiko ::

Kyro??! Go Kyro!

bradek ::

Upam na dobre driverje in nove, predvsem pa hitrejse kartice (kar se tice frekvenc). Vseeno ostajam velik fan Matroxa in mislim da se lahko iz tega razvije se marsikaj ker so sposobni narest veliko, kot so ze dokazali v preteklosti. Treba je upostevati ne samo 3d bencmarke ampak tudi ostale kvalitete, predvsem tuki ciljam na kakovost slike in inovativnost na področju surround gaminga in podobnih output zadevscin. Pogumno naprej!

luni ::

Saj jim nihce ne oporeka inovativnosti in originalnosti, ampak je vprasanje koliko ljudi je pripravljeno placati $400 za surround gaming in na vecini monitorjev neopazne razlike v kakovosti slike.
Artificial Intelligentia

AtaStrumf ::

Malo razmislite o tem. Prvlečem dam najnovejšo kartico in jo hitr inštaliram in naložim čim bolj nov špil k ma čim boljšo grafiko in nabijem vse na MAXIMUM. Se pravi FSAA (recimo na 4x) in Anisotropic filtering na 16x. Pri tem vse tri kartice ful padejo v hitrosti in razlika ni več tako velika v prid ATI-ja ali nVidie, kvaliteta slike pa govori v prid Parhelie. Dvomim da kdo s kartico okoli 100 čukov ne vklopi vsega na maximum! Jaz vem da jih. Samo odkrito povedano nisem impresioniran s kvaliteto slike na GF4Ti4400. Razen Spider-Man The Movie je pa res lep. Ne vem zakaj enim rata tako super grafiko nardit pri drugih je pa samo za s koš za smeti z vsem živim sranjem vklopljenim. Recimo SOF II (razen učki se lepo svetijo). Upam da bo Unreal II končno nekaj pametne grafike pokazal, če ne je ne bomo vidli do Doom-a III takrat bomo pa rabli vsaj R300. Matrox je zajebal ker nima nobenih algoritmov za zmanjšanje zasedenosti z-bufferja in ker se čip pri vsej svoji masivnosti očitno ne dosega prav visokih frekvenc.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenja o matični Gigabyte 7N400-PRO in Athlon XP 2500+ Barton

Oddelek: Kaj kupiti
6745 (699) kyon
»

Video urejanje

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
61714 (1714) Boky
»

Are you ready?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
172129 (2129) Super Sonic
»

Zgodba o uspehu ali kako učinkovito scvreti procesor

Oddelek: Novice / Procesorji
81849 (1849) alien-w

Več podobnih tem