»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Slo-Tech - V prejšnji anketi so vas spraševali, ali nameravate zaradi Uredbe o nadomestilih za privatno reproduciranje do datuma uveljavitve (21.10.2006) kupiti kakšen prazen medij/napravo? Po rezultatih sodeč je po nakupe šlo skoraj 40% glasujočih, ki so si tako verjetno napravili zadostno zalogo praznega prostora za svoje ustvarjanje.

Ali nameravate zaradi Uredbe o nadomestilih za privatno reproduciranje do datuma uveljavitve (21.10.2006) kupiti kakšen prazen medij/napravo?
da39%
(423)
ne26%
(280)
kakšno uredbo?!21%
(234)
ne vem15%
(159)
Skupaj glasov: 1096


Tokrat vas sprašujemo, katero barvo (črnilo) uporabljate v vašem tiskalniku? Posežete po originalu, ali po cenejšem nadomestku. Morda nekateri celo zamenjate tiskalnik?

38 komentarjev

Novi Core 2 Duo procesorji z 2 MB L2

Hkepc - Intel bo februarja prihodnje leto predstavil Core 2 Duo procesorje z le dvema megabajtoma drugonivojskega prepomnilnika. Za tak korak so se pri Intelu odločili predvsem zaradi proizvodnih stroškov ter s tem povezano ceno procesorjev, saj imajo vsi sedanji Core 2 Duo procesorji 4 MB drugonivojskega prepomnilnika, pri čemer je pri različicah z le dvema megabajtoma polovica drugonivojskega prepomnilnika onemogočena. Z novimi procesorji bo Intel napovedal cenovno vojno prihajajočim AMD-jevim 65-nanometrskim procesorjem.

Več na HKEPC

45 komentarjev

Radeon X1950 PRO za AGP

Slo-Tech - Visok predstavnik Powercolorja, Raymen Wu je vintervjuju za NGOHQ dejal, da bo Powercolor v kratkem predstavil AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in X1650 PRO. S slednjo bi tako GeForce 7800 GS AGP dobil dostojnega konkurenta, saj je le-ta bila dolgo časa edina AGP grafična kartica svojega zmogljivostnega razreda. Točne specifikacije, datum uradne predstavitve in cena novih grafičnih kartic še nizo znane.

Več na NGOHQ.

11 komentarjev

Najava meteorskega dežja leonidov 19. novembra

NASA - 19. novembra zjutraj (4:45 UT oz. 5:45 po našem času) bo Zemlja prešla trajektorijo kometa Tempel iz leta 1932. Obeta se nam meteorski dež leonidov. Evropa, severna Afrika in Bližnji Vzhod bodo ugodna mesta za opazovanje.

Meteorski dež leonidov se pojavlja vsako leto, imenuje pa se po ozvezdju Lev (Leo - leonidi), iz katerega navidezno švigajo meteoriti. Meteoriti leonidov so ostanki kometa Tempel, ki pride v bližino Sonca vsakih 33 let. Število utrinkov/minuto oziroma spektakularnost predstave se razlikuje od leta do leta. Leonidi novembra 2001 in 2002 so priredili kar lepo predstavo, za letos pa simulacije ne napovedujejo "meteorske nevihte" (meteor storm), ampak zgolj "meteorsko ploho". Kljub temu je potrebno pripomniti, da je s simulacijami intezitete meteorskega dežja podobno, kot s simulacijami vremena - niso točne. Zato se pustimo presenetiti [;)]

Upam, da je tokratna astro-novica prišla do vas pravočasno. [:D]

Več informacij: www.arm.ac.uk
Novica na nasinem portalu:

37 komentarjev

Spletne urice: TripTracker.net ali kako pritegniti spletno pozornost na globalnem trgu

Slo-Tech - V sredo 25. oktobra vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na druge letošnje Spletne urice.
Eno bistvenih vprašanj pri razvoju svetovne spletne storitve je, kako pridobiti nove uporabnike in jih med množico konkurenčnih storitev tudi obdržati.

Na predavanju bomo spoznali dosedanje izkušnje s spletno storitvijo TripTracker.net, ki je širši svetovni javnosti postala dostopna pred nekaj meseci. Storitev omogoča uporabnikom izdelavo potopisov ter izmenjavo potovalnih izkušenj z drugimi uporabniki. TripTracker je enostaven za uporabo in omogoča avtomatsko generiranje interaktivnih predstavitev potovanj. S pomočjo GPS sledi se multimedijske vsebine (npr. fotografije) samodejno umestijo in prikažejo na satelitskih posnetkih zemlje.

0 komentarjev

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0

ComputerWorld - Končno smo ga dočakali! Mozilla Corporation, nam predstavlja končno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox.
Očitno je, da je datum izdaje novega Mozillinega izdelka prišel na ušesa Micorsoftu. Le-ta je neverjetno hitro po objavi Internet Explorerja RC2, izdal njegovo končno verzijo. Kako bi si lahko drugače razlagali manj kot enotedensko razliko med datumoma izdaje obeh končnih različic?

Firefox 2.0 bo prinesel kar nekaj novosti, ki pa so na prvi pogled očem večinoma skrite. Program bo imel delno spremenjen uporabniški vmesnik. Vsak zavihek, ki 'zasveti', ko se nad njim nahaja kurzor, bo imel svoj gumb za zapiranje. Žal (zaenkrat ?) še nima možnosti predogleda vseh odprtih zavihkov v obliki sličic (thumbnails).

Uporabna novost je, da si bo program zapomnil zadnje odprte zavihke, ko se pojavi potreba po ponovnem zagonu programa (npr. inštalacija dodatkov - add-ons).

Dodan je enostaven upravljalnik z iskalniki, ki so vdelani v Firefox. Po novem pa se pri uporabi...

94 komentarjev