» »

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Slo-Tech - V prejšnji anketi so vas spraševali, ali nameravate zaradi Uredbe o nadomestilih za privatno reproduciranje do datuma uveljavitve (21.10.2006) kupiti kakšen prazen medij/napravo? Po rezultatih sodeč je po nakupe šlo skoraj 40% glasujočih, ki so si tako verjetno napravili zadostno zalogo praznega prostora za svoje ustvarjanje.

Ali nameravate zaradi Uredbe o nadomestilih za privatno reproduciranje do datuma uveljavitve (21.10.2006) kupiti kakšen prazen medij/napravo?
da39%
(423)
ne26%
(280)
kakšno uredbo?!21%
(234)
ne vem15%
(159)
Skupaj glasov: 1096


Tokrat vas sprašujemo, katero barvo (črnilo) uporabljate v vašem tiskalniku? Posežete po originalu, ali po cenejšem nadomestku. Morda nekateri celo zamenjate tiskalnik?

38 komentarjev

sid911 ::

Ponavadi kupim kar je bolj poceni. Trenutno imam neke kartuše za 690 forintov (enako tolarjev). Za vsakdanje stvari printat je dovolj. Imam pa Canona i350.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

trek@s ::

Ko sem kupoval tiskalnik, sem najprej gledal kakšne kartuše ima in če se dajo polnit. Ko sem našel ustreznega, sem ga kupil in zdaj že par let polnim kartuše. Kupim par deci črnila za 10k SIT, pa imam mir dve leti.:))

Poldy ::

Vedno ob nakupu printerja naredim celo študijo, kateri ima najcenejše kartuše in se vedno nategnem - trenutni printer ima zelo poceni neoriginalne kartuše, vendar imam stalno težave ravno zaradi neoriginalnih kartuš. Tako da ponavadi, ko zmanjka črnila, kupim nov tiskalnik :\

Azrael ::

Že dolgo je kar sem kupil zadnjo kartušo za svoj ink-jet tiskalnik, refil je enako dober in nekajletna zaloga stane manj kot originalna kartuša.

Ali mogoče kdo ve ali se splača uporabiti refil za toner HP Laserje 5L ali je bolje kupiti HQP toner, ki je v resnici obnovljen HP toner (ta je trenutno v tem tiskalniku)?
Nekoč je bil Slo-tech.

KoKi ::

jaz imam epsona cx3200, kartuse pa kupujem te frenix. razliko v kvaliteti nisem opazil, pa tudi ce se bi malo poznalo, me ne bi motilo, glede na to, da so skoraj 3x cenejse.
# hackable

dejanslo ::

jaz pa dobim originalne. 8-) sem pa kljub temu pri nakupu tiskalnika gledal na ceno črnila..
There`s More Than One Way To Do It

C_maniak ::

nism vedu da jih tolk kupuje originale (sodeč po anketi). js s "ponaredki" se nism mel tezav, tako da...

Paramedic ::

Za Canona i320 vedno kupim cenejše, z refilli se mi ni preveč obneslo. Nazadnje pa sem kupil komplet dveh črnih in ene barvne za ok. 3000 :)). Nobenih opaznih razlik v kvaliteti.

Kako je pa z dobavljivostjo kartuš za kake zelo bolj tiskalnike (pixma) ali multifunkcionarje?
End transmission.

R33D3M33R ::

Za tiskalnik sem nazadnje kupil originalne kartuše pred dvemi leti, sedaj jih sploh ne kupujem več, ker tiskalnika ne uporabljam več. Preprosta rešitev dragega problema ;)

Moram pa pripomniti, da so mi original kartuše brez da bi se posušile preživele celi dve leti, kar se mi zdi super, saj poznam par ljudi, ki neprestano tožijo, da imajo težave s zasušitvijo. Imam pa Lexmarka Z32. Super printer, ki je pripravljen na tiskanje v par sekundah, ne pa kot nekateri, ki rabijo minuto, da se prebudijo pri tem pa spuščajo take zvoke, da se ti ob tem milo stori.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

LedStorm+++ ::

To je moj ta drugi toner od laserca Epson EPL-3000, ki je star kakih 12 let. Zamenjan je bil pred več leti in še vedno dela ko šus. Kupljen pa je bil boh ve kje in od koga in mi ga je tata prinesel :).

Šele zdaj sm zagledal da tonerji stanejo od 20.000 gor :(.
Pingvin :-)

Zgodovina sprememb…

Buldožer ::

Evo Canon Pixima iP2000 kartuše črnobele dobrga jurja. Sicer niso čist črne(beri rahlo sive), ampak za fax ne rabim ne vem kaj. Barvnih pa že dolgo nisem videl, pač ne rabim.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Zgodovina sprememb…

aco111 ::

Jaz imam HP 5150 tiskalnik pa kupujem originalne kartuše, ker mi se zgodlo 2x, ko sem kupo neoriginalne da mi je kar čudne barve slik vun metalo (prednost pa je, pošleš kartušo nazaj, pa dobiš novo zapakirano, tak da pol kartuše zastonj blo :D). Prvi HP pa je bil HP 650, leto pa pol brez ene natisnjene slike, po tem času brez problemov. Mel pa sem tudi poceni verzijo Cannon in Epson - posušeno črnilo po kratkem času.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

AtaStrumf ::

Jaz imam pa ene spongeless kartuše za mojega old timerja Epsona C60, ki sem jih dobil pri www.svet-crnil.com in so boljš kot refilat originalne, ampak še vedno daleč od idealnega. Črnila sem kupil drugje za cca. 2k na 100 mL, ker so tam čist predraga, ampak rezultat je da sem še vedno kot pirh po filanju in rezultati na papirju so komaj za silo. Hvala bogu za poceni laserje :D.

OCLOCKER ::

Jaz pa kupim nov tiskalnik, običjano vsak mesec, če ni dnara pa kr kremo za čevlje našopam v kartuše.

SodVina ::

canon pixma ip1000. Kartuse znamke refill so 890sit crna in 1190 barvna. V predalu imam vedno rezervo (trenutno mislim da dve crne in 3 barvne).

lp
SodVina

opeter ::

Imam Č/B laserca in Canon i550. Kupujem večinoma originale... :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

...:TOMI:... ::

Jst sm že ne parkrat dal nafilat toner Cosmotu pa mi zmeri dela dobr. Oni tut preverijo kakšna je kakovost in enkrat je opazil eno črtico, ki jo jaz ne bi opazil z lepa ne in mi je dal toner zastonj:D :D , ker po njihovo ni bilo dobro napolnjeno. Tu se vidi kvaliteta in prizadevanje firme.
Tomi

MicKY_ ::

ahh, vedno kupim original...
Imam HP959c in se je pri ponaredkih res zelo poznalo pri kvaliteti tiskanja slike na 2400*1200 8-O
Zato, od takrat naprej samo original HP kartuše ;)

WarpedGone ::

stvari oddajam v digitalni obliki. na tiskalniku se mi nabira prah, barva se pa suši.

30k sm vrgu skoz okno. moj zadnji tiskalnik.
Zbogom in hvala za vse ribe

Wirko ::

Vsake toliko kupim originalno kartušo (HP 51645), potem pa jo nekajkrat ponovno napolnim. Črnilo je znamke Inkofill, kupim ga pri eni mariborski firmi, pa se ne spomnim imena.

GregaS ::

Meni se je na Canonu MPC 370 tudi zasušila glava z neoriginalno kartušo. Ne vem pa zaradi katere znamke, ker niso vsa refill črnila ista. Zdj se mi se zmer mal pozna pri tiskanju, ker malo paca ampak jbg.

Tko da zdj tudi kupujem oriđinel kartuše.
..in ni problemov...

c00L3r ::

Jaz tudi kupujem orginalne kartuše za HP DeskJet 5150. Bi pa rad probal s polnjenjem pa nimam izkušenj kaj kupiti ter pri kom?

Jackal ::

Uporabljam črnila za ponovno polnjenje.

Prej sem imel razne tiskalnike, kjer je bila glava skupaj s kartušo (HP, Lexmark) in rezultati se glava po kakšnem polnjenju ali dveh ni več delala kot je treba. Tako sem potem nabavil tiskalnik, ki ima glavo vgrajeno v tiskalnik (Canon Pixma MP500). Sprva sem bil nekoliko v dvomih o uporabi neoriginalnih črnil, ampak je barva, ki jo uporabljam zelo kvalitetna in v pol leta še nisem imel nobene zamašene šobe.

Če pa ob vsem tem igranju s ponovnim polnjenjem nastane še kaj takšnega, pa še toliko bolje. ;)

Drugače imam za rezervo še HP-jevega laserca. Samo odkar uporabljam na Pixmi refill-e, laserca uporabljam le še za tiskanje "white silk"-a, ki ga potem zapečem na ploščice tiskanih vezij.

Poldy ::

Pri neoriginalnih kartušah se mi dogaja, da kar naenkrat povsem zmanjka barve, čez kak dan ali dva je pa spet vse normalno. Ali pa ravno obratno, da se med tiskanjem pojavi cmxcm velik flek razlite barve. Pa se mi to dogaja že pri tretjem printerju zapored.

Ali so laserski tiskalniki za 20k sit dober nakup, glede na ceno tiska?

G2 ::

Jaz imam Brother HL-1430
Za njega sem dal 45k in z prilozenim tonerjem naredil 4k strani
S tem ko ga imam zdaj sem dal 18k in bom verjetno naredil okoli 7k strani
Tako, da je cena tiska zelo nizka :)

Kupujem pa original tonerje.
LP
G2

roli ::

Jaz imam HP PSC 1315 in kupujem originale.Sem jih ene parkrat napolnil pa je to drek.
Barva se mi tudi po letu neuporabe ne zasuši in je tiskalnik pripravljen na tiskanje v 10 sekundah.
http://www.r00li.com

edge540 ::

HP LaserJet 5P - Hudičevo draga kartuša ampak ko nabaviš je mir 5000 kopij.

tomaz- ::

pixma 3000-

neoriginal komplet kartuš za štiri jurčke. printam slikce in na cj-je. Kvaliteta dobra , problemov nič zaenkrat. Moj ta sedmi neoriginal komplet...

lp

marvin42 ::

za moj printer (pixma mp800) zaenkrat še ni na voljo nadomestnih kartuš, tako da sem primoran kupovat originalne :|
Mostly Harmless

taurennn ::

imel lexmark x5150 aio. sicer lusna masina, ampak potrosni material pa drag ko sto mater.crna+barvna cca.15-16ksit. vrgel stran, kupil locen skener in printer. ko zmanjka tinte, leti v smeti. trenutno imam hp dj3940. dokler bo bo...

VolkD ::

HP5550 - refil kupljen na semnju , mislim da nekje v Nemčiji. Razen moje lastne nerodnosti, sem z ostalimi elementi te dejavnosti zadovoljen. Zdaj že vem in ob refill postopku prej oblepim sobo z cm debelo plastjo starih časopisov:D
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

knoedl ::

Ponavadi kupim original saj printerja ne uporabljam pogosto tako,da mi barva zdrzi dalj casa.

LP

Carmack ::

jst mam pa Canon i320....jah....barvne original so okow 5k,črne pa okow 2.5k(tud original).
Glede na to,da dobim neoriginal črne za 1k,neoriginal barvne pa za 2.5-3k,je izbira na dlani...ker nism nek mahnenc na kvaliteto barv,mi je prow useeno,večih razlik med kartušami pa itq nism opazu...za tekste tiskat je že ql....0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carmack ()

Trdi ::

Brez printerja, ne rabim.
Trdota d.o.o.

Banananjam ::

Evo, včeraj preberem novico, grem nekaj printat in zmanjka črne barve ;(. Glede da je printer že prastari HP 845c, je bilo to verjetno njegovo zadnje prinatnje >:D

Pyr0Beast ::

Lexmark Z25 (leži napol raztavljen v kotu, ker mi vsake toliko časa nekaj noter pade, pa se papir zatakne) :D
Barvna kartuša polnjena 1x (mam še 5 originalnih doma, stojijo pa že lep cajt), črna je bila po 3 polnjenjih mrtva.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

[D]emon ::

Mam HP Laserjet 5L in niti pod razno ne mislim dajat 15k za originalni toner. Hvala lepa.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

KoKi ::

danes sem bil v trgovini Jager (maribor-melje) in cisto sljucajno, ko sem cakal na tus kabino (drugace tak nebi opazo) zagledam na tehnicnem oddelku pri informacijah kartuse za mojega CX3200. najprej se z nasmeskom, ko pa potem vidim da je iso9001 in ista kolicina za 1.3k in 1.2k (kot primerjava fenix so 4k in 3.5k original pa 10,5k in 9k), sem rekel prijazni gospe, da mi naj to verigo odklene, ker ce ne bom jo pregrizno, je bil odgovor, da lahko kar vtrgam. :)
# hackable


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: še nosite zapestno uro? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
6010028 (8719) macgajver
»

Nova anketa: greste po nakupih?

Oddelek: Novice / Ankete
464321 (2980) kuglvinkl
»

ANKETA

Oddelek: Strojna oprema
362213 (1867) XsenO

Več podobnih tem