»

Nov članek izpod Senitelovih prstov

Slo-Tech - Senitel zna, to vemo vsi, ki vsaj malo spremljamo forum ter njegove utemeljene odgovore na vse, kar se tiče grafičnih tehnologij. Na Infosu me je obiskal ter začel govoriti, da 32 bitov barvne globine kmalu ne bo več zadosti. Čudno sem ga pogledal, a vse mi je bilo jasno po petnajstih minutah intenzivnega razlaganja tipa "sedaj pa še enkrat, počasneje". Na to temo je bil ukazan spisati tudi članek - ukaz je tudi izpolnil. Uživajte!

20 komentarjev

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev

Lepi zvočniki

Dan's DATA - Na Dan's data so naredili test TDK-jevih zvočnikov Tremor S150. Sicer so ugotovili, da niso ravno višek tehnike, samo da so za povprečnega uporabnika povsem v redu, poleg tega je cena po njihovem mnenju ugodna (250 AUD, kar po zadnjem tečaju BS pomeni 33.000, sedaj pa se odločite, če je res ugodno).
Gre sicer za par zvočnikov in globokotonca, ki pa ga odlikuje oblika. Sicer je cel test zelo dolg in izčrpen, zato je najbolje, da ga preberete.

0 komentarjev

Epox EP-4SDA

X-Bit Labs - Ko sem že govoril o DDR333 pomnilniku, ki ga zaenkrat dodobra izkoristi samo SiS645 čipovje, je prav, da tudi kaj napišem o kakšni matični plošči, ki temelji na le-tem.

Na Xbitlabs so na kratko napisali nekaj o Epoxovi EP-4SDA matični plošči, ki temelji na SiS645 čipovju. Plošča je narejena v ATX velikosti, narejena je na Socket478 podnožju, ki ugaja P4 procesorjem, ima pa 3 PC2700/PC2100/PC1600 DDR SDRAM DIMM reže, 6 rež PCI, AGP 4x vtič, podpora ATA133 RAID polju, POST diodi, cel kup navijalskih sposobnosti (uravnavanje jedra procesorja, pomnilnika ter AGP reže, FSB frekvenco lahko uravnavate v korakih po 1 med 100 in 200 MHz, lahko uravnavate tudi frekvenco procesorja)

Hm, slabo sploh ne, ane? Po pravici povedano, je ta plošča pravzaprav super. Za danes je to edina plošča na SiS645 čipovju, ki ponuja tako širok izbor funkcij. Aja, pa še link.

0 komentarjev

Masovno razvažanje DDR333 pomnilnika

X-Bit Labs - Nanya je oznanila, da je začela z masovnim razvažanjem svojih DDR333 pomnilniških čipov. Od začetka meseca je Nanya izdelala in razvozila 120 tisoč DDR333 pomnilniških čipov z 128 MB kapaciteto. Če nadaljujem, PC2700 DDR SDRAM moduli narejeni na Nanyinih čipih so že na zalogi na Japonskem. V drugih regijah, pa se DDR333 moduli še niso pojavili, se pa sigurno bodo v zelo kratkem času.
Mogoče je še vredno povedati, da je Nanya prvo podjetje, ki je začelo z masovnim razvažanjem DDR333 pomnilnika, pa četudi ni edino podjetje, ki je to najavilo.
Masovo razvažanje DDR333 pomnilnika, pa se je lepo ujelo z zgodnjo prodajo na SiS645 temelječih matičnih ploščah, saj je trenutno SiS645 edino čipovje, ki maksimalno izkorišča PC2700 DDR SDRAM pomnilnik.

0 komentarjev