»

Cene rama višje jeseni?

več strani - Kot pač vsi vemo, so cene pomnilniških modulov v zadnjih mesecih izjemno padle. Razlog je bil predvsem v manjšem povpraševanju in s tem kopičenje zalog. V juniju ter juliju so se tako cene ramov nekako normalizirale. Proizvajalci pričakujejo v 4. četrtini leta višje cene rama. Predvsem zaradi večjega povpraševanja po njih. Tako naj bi cene v septembru in oktobru narasle. Da do tega pride, bo Hyundai ali Hynix Semiconductor v kratkem zmanjšal proizvodnjo DRAM modulov za 20%. Kaj se pričakuje od drugih proizvajalcev, je bilo povedano že v prejšnjih novicah. Vendar pa se bo sigurno tudi Samsung odločil za podobno potezo. S temi potezami hočejo proizvajalci doseči neko ravnovesje med povpraševanjem in ponudbo. Le-to pa bi dosegli nekako septembra ali oktobra. Po tem pa bo trajalo še kake 4-6 mesecev, da se bo prodala zaloga. Samo za informacijo. Micron ima zaloge za približno 10 tednov, kar pomeni, da lahko zadovoljuje potrebe povpraševanja po njihovem ramu 10 tednov, ne da bi...

1 komentar

Yellow Dog Linux 2.0

The Duke Of URL - The Duke of URL je objavil test Yellow Dog 2.0 linuxa. Le ta bazira na Red Hatu 7.0, ki je narejen za PowerPC platforme ter IBM RS/6000 procesorje. Test obsega PPC vs. X86 Linux benchmark, inštalacijo, vmesnik in veliko več. Z njim so bili zelo zadovoljni, saj je bil zelo enostaven za uporabo. Pa tudi vse drugo je delovalo brez problemov. Test si lahko ogledate TUKAJ .

0 komentarjev

1.2GHz Celeron

več strani - V 4/4 leta namerava Intel izdati dotični procesor v 0.13 mikronski tehnologiji. Glede na to, da verjetno letos ne bomo videli Duron procesorjev pri tej frekvenci, bo Intel dobil zopet prednost v tej kategoriji. Sicer so AMD procesorji hitrejši pri isti frekvenci, vendar pa je AMD šele v kratkem prešel iz 0.18 mikronske na 0.13 mikronsko tehniko izdelave. S pomočjo 1.2GHz Celerona in mobilnega Tualatina bo tako Intel poskušal izriniti AMDja iz low-price ter mobilnega tržišča. Prav tako pa Intel napada Athlon procesorje z drastičnimi znižanji P4 procesorjev. Ali mu bo uspelo?

6 komentarjev

ALi bo znižal cene svojim čipsetom za AMD procesorje

Tweakpc.de - ALi je napovedal, da bo v 3/4 leta močno znižal cene svojim čipsetom M1647 in M1649. S to potezo hoče doseči prevlado v Low-end tržišču. Tako naj bi videli osnovne plošče, za AMD procesorje, katerih cena naj bi znašala po komadu samo $50. Oba čipseta bosta morala tekmovati z KT266/ KT133x ter SiS735/SiS733 čipseti. Prav SiS se bo lahko pokazal pravi konkurent ALiju in še drugim proizvajalcem, saj so se njihova čipovja izkazala za zelo dobra in poceni.

1 komentar

Prodaja DDRa upada

Tweakpc.de - Tudi v drugi četrtini letošnjega leta prodaja DDR modulov ni narasla. To je pravzaprav zelo zanimivo, saj je cena DDRa zelo upadla. Prav tako pa je vedno več proizvajalcev matičnih plošč, ki izdajajo matične plošče z podporo DDR ramu. Predvidevajo, da veliko kupcev čaka predvsem na DDR čipsete za P4. Tako naj bi šele takrat zabeležili večjo prodajo. Seveda pa RAMBUS ne bo ostal ravnodušen in bo sigurno znižal cene svojim modulom.

4 komentarji

Ponovno : Rambus vs. Infineon

uebertakten.de - Kreganje okoli kraje patentov med ameriškim proizvajalcem Rambusom in nemškim Infineonom se nadaljuje sedaj v Nemčiji. Kot je znano je Rambus obtožil Infineon in nekatere druge proizvajalce (Micron, Infineon, Hyundai) modulov kraje patentov. V tem sporu gre predvsem za kršitev evropskega Rambus patenta, ki dovoljuje proizvodnjo pomnilniških čipov. Rambus, ki nima svoje lastne proizvodnje, je tako močno odvisen od prodaje licenc. V maju je Rambus, v podobni tožbi v ZDA, doživel težek poraz. Tožba je bila zavrnjena in Rambus je moral denarno nadomestiti izpad proizvodnje. Za razplet te tožbe bo treba še počakati.

1 komentar

Črviček "Code Red" napada Belo hišo

uebertakten.de - Po internetu se je med uporabniki razširil nov črviček imenovan "Code Red". Le ta napada pred enim mesecem najdeno varnostno luknjo v MS Indexing Service-u. Zaradi tega so lahko prizadeti vsi računalniki z Windows-NT in 2000 sistemom,ki vsebujejo Microsoft Internet Information Server (IIS) 4.0/ 5.0 in na katerih še ni inštaliran MS popravek. Črv napada računalnike preko direktne TCP/IP povezave (Port 80). Vendar se v nobenem primeru, kakorkoli, ne zapiše na disk. Obstaja le v RAMu. Odstranitev samega črva je enostavna. Uporabnik mora le inštalirati popravek in računalnik ponovno zagnati. Vendar pa vsebuje "Code Red" še eno zanimivost. Vsebuje funkcijo, da med 20 in 24 uro, napada stran Bele hiše in tako poskuša doseči preobremenitev ali t.i. Denial-of-Service. Vendar pa so po podatkih v Beli hiši pravočasno reagirali in so spremenili IP naslov.

0 komentarjev

Proizvajalec Traxdata je broke

uebertakten.de - Pojavila se je novica, da je proizvajalec medijev in CD snemalcev Traxdata v rdečih številkah. Tako naj bi proizvodnjo CD snemalnikov prevzela nova firma E&K, ki naj bi pod svojim imenom tržila snemalnike. Podpora snemalnikom in ostalem Traxdata-HW pa bo ostala. Novi produkti se bojo pod novim imenom pojavili v kratkem. Hčerinska firma od E&K, Ritek, proizvaja že nekaj let medije za Traxdato, ki ji je v zadnjih letih uspelo, da je prišla med glavne proizvajalce le teh. Večji del delavcev in vodstva Traxdate je že ustanovil v povezavi z Mstation novo firmo. Le ti pa se bojo ukvarjali bolj z trženjem kot z proizvodnjo novih stvari.

0 komentarjev