»

Nov GNOME tudi za Solaris

SUN - Iz SUN-a so sporočili, da bodo za svoj operacijski sistem SUN Solaris, ki ga razvijajo za SPARC in INTEL arhitekturo, ponudili tudi grafično okolje GNOME 1.4. SUN naj bi GNOME prevzel tudi kot standardno grafično okolje za prej omenjeni operacijski sistem. To je en velik plus za GNOME in še večji napredek k temu, da bo UNIX svet dobil neko univerzalno grafično okolje, pa čeprav jih je v igri kar nekaj. Tukaj pa je še screenshot desktopa.

2 komentarja

Spletna trgovina Superstore

Slo-Tech - Heh, moram priznati, da dotična zadevica res ni zastonj dobila nagrade na oglaševalskem festivalu Magdalena. Če še ne veste, za kaj gre: gre za spletno trgovino Superstore, ki bi jo najlažje označili za spletno igrico. V 3D trgovini se namreč premikate s smernimi tipkami, kupujete izdelke, omejujeta pa vas čas in vaše zdravje. Cilj? Po pravici povedano ga nisem prav pogruntal, toda rekel bi, da morate ubiti svojega avatarja . Pri tem vam pomagajo zanimivi izdelki, kot je mleko Englander (iz popolnoma zdravih krav!), sir Cementaler, sladoled Tchernobyl in podobno. Seveda ne gre za pravo spletno trgovino, temveč možno vizijo, ki pa je obenem tudi trpka satira na podobne izdelke. Odlično! Thnx, Ozzy! ...

13 komentarjev

Intel P4 Xeon

Slo-Tech - Po treh letih dominacije Xeonov na serverskem področju je Intel predstavil naslednike teh procesorjev. Na Pentium4 jedru, seveda. Ali so ti 1.7GHz procesorji odgovor na mokre sanje serverskih administratorjev, ali pa je Intelu spet spodletelo? Sodeč po tem testu na AnandTechu je odgovor nekje vmes. Novi procesorji dejansko prinašajo odlične performanse (za kar se gre zahvaliti predvsem ogromni prepustnosti zunanjega in pomnilniškega vodila), toda ovira jih trenutna i860 platforma. Maksimalno 4GB pomnilnika namreč marsikomu ne bo dovolj, poleg tega pa le-ta mora biti dragi RDRAM. Pojavlja se tudi vprašanje, kako se bodo dotični procesorji kosali s serverskimi Palomino konfiguracijami na AMDjevem 760MP čipovju, saj je v marsikaterem testu 1.2GHz TBird celo prehitel 1.7GHz Xeona. Thnx slycer.

4 komentarji

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev

WinXP - vlak smrti za manjša podjetja

Slo-Tech - Moram priznati, da je ta novica ena izmed bolj zanimivih, ki sem jih bral zadnje čase. Gre se namreč za vprašanje posledic integracije vedno večih programčkov v WinXP. Kot veste, bo M$ v novi operacijski sistem vdelal marsikatero aplikacijo, ki jo je do sedaj bilo potrebno posebej kupiti. Tako bo osnovnem OSju že priložen firewall, multimedijski predvajalnik, program za peko CDjev, DVD sukalnik, obdelovalec slik... To seveda ne pomeni nič dobrega za podjetja, ki živijo od takih programov in tako se bo trg za podjetja, kot so Adobe, Apple, AOL Time Warner, Corel, Netopia itd. drastično zmanjšal. Namreč, čeprav so M$jevi vdelani programčki večino precej inferiorni glede na ponudbe teh podjetij, jih bo velika večina uporabnikov vzela kot povsem zadostne. Ali se nam obetajo nove anti-trustovske tožbe proti M$ju? Thnx, Matej!

11 komentarjev