»

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Primerjava zmogljivih DDR pomnilnikov

I Am Not A Geek - Še en test iz IANAG: tokrat so se spravili na dva DDR RAM modula podjetij Kingmax in OCZ. Številnim uporabnikom bo podjetje Kingmax znano, saj je prisotno tudi v Slovenije, medtem ko bodo številni ob omenitvi imena OCZ zgolj zmajevali z glavami. No, kljub temu, da OCZ ni ravno znano ime, se lahko pohvali z odličnim pomnilnikom. Na IANAG so namreč testirali "čokoladico" z oznako PC3000, kar pomeni, da lahko v načinu DDR deluje normalno pri 366 MHz, s pomočjo navijanja pa so frekvenco zvišali celo na 394 MHz. Čeprav je ta tip pomnilnika zaenkrat namenjen samo navijalcem, pa se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo, saj SIS že razvija nabore za pomnilnik, ki bo bolj zmogljivo od PC2700. Dobro se je izkazal tudi Kingmax, ki je kljub slabšim specifikacijam (PC2700) uspel prilesti do 383 MHz. Kul.

0 komentarjev

Test Volcana 7+ drugič

Tweak Town - Povezavo na enega izmed testov Volcana 7+, ki bodo v bližnji prihodnosti preplavili svet, sem pred kratkim že podal, vendar pa je omenjeni test Volcana 7+ vse preveč spominjal na hitro spisan zmazek in hitro narejeno primerjavo. Da bo zadoščeno tudi tistim, ki testov ne berejo samo zaradi ekskluzivnosti, ampak radi tudi kaj več izvejo, vam podajam povezavo do testa Volcana 7+ na Tweak Townu, ki je dobro napisan in podaja še nekatere dodatne zanimivosti, ki smo jih pogrešali do sedaj. Besedilo vam bo poizkušalo razložiti, če se vam splača nižati število vrtljajev pri ventilatorju, če Volcano 7+ zares izpolni pričakovanja in če konkurenca zaenkrat res ne more ponuditi nič pametnega za podoben denar. Uživajte v branju!

2 komentarja

Poceni nadzorovanje RPM-jev

Mikhailtech - Če ste eden izmed tistih osebkov, ki ne morejo na noben način preživeti niti minutke za računalnikom z glasnim ventilatorjem, potem obstajata dve rešitvi. Prva rešitev je nakup ventilatorja, ki ima že vgrajen regulator vrtljajev, druga samostojna scinitev posebnega vezja, ki prilagaja število vrtljajev ventilatorja glede na temperaturo čipa in tretja nakup Zalmanovega Fan Mata. Glede na to, da Zalman slovi po svojih kvalitetnih izdelkih, Fan Mate ni izjema. Po testu na Mikhailtechu sodeč, je napravica robustna, zmogljiva in poceni. Inštalacija Fan Mata je enostavna. Vse kar...

7 komentarjev

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev

Pomanjkanje (zanimivih) novic

The Register - Danes je eden izmed tistih zoprnih dni, ko ni prav ničesar zanimivega za poročati. Slashdot je natrpan z raznimi povezavami o pravnih stvareh, The Inquirerjevci so nabiti z govoricami, OC Australia - večina videnega in The Register - nič pametnega. No, mogoče vas od vse solate na The Registerju utegne še najbolj pritegniti novica o AMD-jevih naborih, ki utegnejo postati kar zanimivi, če bo končna cena Hammerjev dovolj nizka, da si bomo lahko te procesorje privoščili tudi malce manj premožni zanesenjaki. AMD se je tokrat odločil, da ne bo dajal prednosti konkurenci, ampak da bo tudi sam po hitrem postopku začel razvijati svoje nabore. Ker ima AMD v rokavu tudi obetavno tehnologijo HyperTransport, ki smo jo do sedaj videli že v nForcu, bo v nabor vgradil naslednje tehnologije:
  • AMD-8111 HyperTransport I/O hub

  • AMD-8131 HyperTransport PCI-X tunnel

  • AMD-8151(tm) HyperTransport AGP3.0 graphics tunnel

Podatki so sicer še vedno sorazmerno skopi, vendar pa ima AMD do četrte četrtine leta...

0 komentarjev