»

Naslednja generacija "pop-up" oglasov

Slashdot -

Iskanje informacij po internetu -- mogoče glasbe ali kakšnih porednih slikic -- vas prejkoslej seznani z nadležnim stilom oglaševanja v tem mediju: pop-up oglasi. Oglaševalci upajo, da boste kliknili nekje na pravkar odprto okence, a usoda slednjega je kmalu zapečatena s preprostim klikom na "x".

Pa si predstavljate, da vam že sam premik kazalčka čez nadležno okeno odpre novo -- nezaželjeno stran? Opis novega načina oglaševanja (kick through oglasi) si lahko preberete na spletni strani c|net.

Naslednji korak? Pop-up avtomatično odpre oglaševano spletno stran?

12 komentarjev

Windows 2000 SP4 beta

Techconnect - Takoj po izidu Service Packa 3 za Windows 2000 je Microsoft objavil, da bodo začeli intenzivno delati na novem servisnem paketu, danes pa je na internet pricurljala njegova beta različica. Gre za tako imenovano leaked verzijo, kar pomeni da ne gre za uradno beto, namenjeno javnemu testiranju, ter da lahko vsebuje še mnogo prikritih napak in hroščev. Paket popravkov je velik zajetnih 129 MB, naslov za dolvleko pa si zaradi naše antiwarez politike poiščite na spletu.[:)] Klik!

2 komentarja

ATI z novimi gonilniki

Rage3D - Po Microsoftovi izdaji DirectX 9 knjižic, je bil tudi Ati izdal nove gonilnike s podporo DirectX 9 tehnologiji, imenovane Catalyst 3.0. Gonilniki so digitalno podpisani za Radeon 9700/9500 družino, medtem ko ostale kartice na podpis še čakajo. Novi gonilniki naj bi vsem karticam prinesli kar lepo število dodatnih FPS v igrah. Poleg tega pa dobite na ATI-jevi še nekaj novih demotov ter screenshootov. Klik!

2 komentarja

Tožbe proti velikanom

X-Bit Labs - Podjetje Intergraph je včeraj objavilo, da so se spustili v tožbo proti računalniškim gigantom, podjetjem Dell Computer Corporation, Gateway Inc. ter HP Company (vključujoč Compaqove izdelke). Za kaj sploh gre?

Podjetje Intergraph ima po ameriškem patentnem sistemu v lasti patente št. 4.899.275, 4.933.835 ter 5.091.846, ki patentirajo posebno tehnologijo dostopa do t.i. cache pomnilnika na procesorju (Clipper). Intergraph naj bi Clipper tehnologijo patentiral že daljnega leta 1993. Leta 1997 so takó pri Intergraphu tožili podjetje Intel, kjer je prišlo do zunaj-sodne poravnave in dogovora, kako pa se bo razpletla zdajšnja tožba pa še ni jasno. Klik!

3 komentarji