»

Ahanix dboX

Tweak Town - Kljub temu da ohišja ne pripomorejo k hitrosti sistemov (vsaj nenavitih), pa vsi vemo, da je ohišje najpomembnejši del računalnika, če le izgleda lepo. V kolikor ste v dilemi katero ohišje kupiti, poglejte sem. Na TweakTown so si namreč ogledali srebrno ohišje, ki nosi ime Ahanix dboX, karkoli naj bi že to pomenilo. Dodelili so mu sorazmerno visoko oceno 9.5 (od 10), kar pomeni da gre za kar solidno zadevo.

Od zadaj :P

5 komentarjev

Tsk tsk, Toshiba!

Vnunet - Toshiba bo zamenjala okrog devet tisoč svojih žepnih računalnikov tipa e740 po celem svetu, zaradi odkritja napake na rezervni bateriji. Se sliši grozno? Pa ni tako zelo. Zakaj torej gre?

Če ima vaša Toshiba serijsko številko med 72014641L ter 92041620L, ima tudi serijsko napako. Problem je v rezervni bateriji, ki se ne vklopi samodejno ob izpadu napajana prve, kljub temu da bi se morala. Gary Evans, Toshiba, je še poudaril, da ima napako res približno devet tisoč izdelanih naprav, a da jih večina še ni zapustila skladišč in da naj bi končni uporabniki dobili izjemno malo "defektnih" toshib. Povedal je še, da je možnost izgube podatkov majhna, a da bodo vseeno brezplačno zamenjali vse napave z napako. Če imate torej Toshibo z napako, jo nesite brž zamenjat, sicer pa se malce informirajte na tem naslovu. [:D]

0 komentarjev

Elsa se vrača!

X-Bit Labs - Elsa je, kot verjetno veste, dobro poznano in cenjeno ime med evropskimi proizvajalci strojne opreme (še zlasti grafičnih kartic). Žal tudi zveneče ime brez pametnega vodstva ni zadosti, tako da je šel maja letos nemški gigant v stečaj. Kakorkoli že, petindvajset nekdaj zaposlenih delavcev v Elsa AG je takrat ustanovilo svoje podjetje, poimenovano Devolo AG. Odkupili so tudi dve Elsini blagovni znamki - Microlink ter Viantech.

Podjetje se sedaj uradno imenuje Neue ELSA GmbH, v lasti pa ime vse Elsine blagovne znamke, to so Gladiac, Sinergy ter Gloria. Na njihovi domači strani trdijo, da se bodo sedaj osredotočili predvsem na trg grafičnih kartic ter SOHO komunikacijskih naprav. Poudariti še velja, da nemška Elsa AG ter Elsa Asia nista povezani podjetji, temveč dve popolnoma ločeni firmi.

Zaenkrat na spletu še ni informacij kdaj bodo novi izdelki na voljo, niti kdo bo sploh izdeloval čipe za podjetje ELSA. Klik!...

2 komentarja

Teorija hologramov

Tech Review - Predstavljate si skupino znanstvenikov, ki pred sabo gleda molekulo DNK. Iz zraka priplava (dobesedno) antitumurna učinkovina in se začne vezati v mali žleb dvojne vijačnice. Iz prikaza lahko razberejo lastnosti vezave, kar pomeni, da lahko molekulo tudi sintetizirajo.

Verjetno si se sedaj to malo težje predstavljate, ampak čez nekaj časa bo hologramski prikaz omogočil lažje delo v medicini, farmaciji, strojništvu in podobnih vedah. Vsaj tako pravijo na Technology Review, kjer so vzeli pod drobnogled hologramsko tehniko, vse njene prednosti in slabosti. Kaj vse ostalega pa nudi hologramska tehnika, pa najdete tukaj.

1 komentar

Za prijetno branje

Overclockers Australia - Zadnje čase opažam, da so pisci testov zelo pridni in, če bi se želeli prebiti skozi vse teste, ki nam jih dostavijo, ne verjamem, da bi se lahko.

Tako so se za vse "mazohiste" potrudili na Overclockers Australia, in na enem mestu zbrali kar 36 testov, od ohišij, matičnih plošč, grafičnih kartic, preko spominskih modulov do hladilnikov. V primeru, da na tale deževni dan nimate pametnejšega opravila, je obisk OC Australia obvezen.

0 komentarjev

Kramnik vs. Deep Fritz: neodločeno

Yahoo News - Vladimir Kramnik in njegov računalniški nasprotnik Deep Fritz sta v soboto končala še eno igro šaha in tako celotno serijo osmih iger. V zadnji igri sta remizirala že po enaindvajsetih potezah, tako da gre za najkrajšo igro v tej seriji. Skupni rezultat je tako dve zmagi Kramnika, dve zmagi Deep Fritza ter štirje remiji oz. štiri točke za vsakega. Kramnik bi za skupno zmago dobil milijon dolarjev, tako pa se je moral zadovoljiti s skromnimi sedemsto tisoči dolarji.

Sedemintridesetletni ruski mojster je tako presenetil Fritza, ki lahko v sekudni preračuna kar 3.5 milijona potez z zmago v drugi in tretji igri, medtem ko je bil Fritz močnejši v drugi polovici. Kramnik še pravi, da je začel izjemno spoštovati Fritza ter njegove avtorje, saj gre za izjemno zmogljiv program. Klik!

9 komentarjev

Priprava štanta na InterInfosu '02

Slo-Tech - Ker jaz, očitno, ta večer nisem imel kaj početi, si lahko na tem naslovu (na voljo bo okoli dveh zjutraj - 2.00) vunpotegnete 5 in pol minut dolg ter zajetnih 70 megabajtov velik posnetek, v katerem si lahko ogledate, kako je Slo-Techov Interinfos štant dobil svojo končno obliko. Od prevažanja, prenašanja, lepljenja, obešanja, konfiguriranja... Z mirno background glasbo, za kar gre vsa hvala tha_manu. Klik!

P.S.: Link je hiter, tako da boste kablaši ter ADSLjaši prišli na svoje.

23 komentarjev