»

AMD bo v procesorje integriral PCIe

The inquirer - Pravzaprav krmilnik za PCIe, če smo natančni. Po integraciji krmilnika za delovni pomnilnik se nam tako obeta še integracija krmilnika za PCIe, kar bi nedvomno pomenilo precej velik korak k znižaju latenc na PCIe vodilu, kar posledično pomeni hitrejše delovanje vsega, kar se zanaša na prenos podatkov preko PCIe. Končno je tako postalo jasno, zakaj se bo uporabilo vseh 1207 nogic na procesorjih, ki bodo izdelani za socket 1207, ki je napovedan za drugo četrtletje 2006. Intel bo zgledu verjetno sledil, čeprav se še ne ve kdaj, novica pa je na voljo tule.

18 komentarjev

Znane podrobnosti o Geforce 7800 GT

The inquirer - Nvidia pripravlja novo grafično kartico iz 7800 serije - tokrat je to GF 7800 GT, katere predvideni datum uradne predstavitve določen za 11. avgust.

Procesor nove grafične kartice bo opremljen z 20 cevovodi tekel pri 400 MHz, medtem ko bo pomnilnik nihal pri taktu 1GHz. Seveda bo pomnilniško vodilo 256 bitno, kar omogoča teoretično prepustnost 32Gb/sekundo. Kartica bo na voljo na PCIe vodilu, zaenkrat tudi še ni znano, ali bo sploh kdaj na voljo izvedba za AGP. Ostale podrobnosti tukaj.

21 komentarjev

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

več strani - Kot poročajo na Betanews, je Microsoft začel s pošiljanjem povabila vsem beta testerjem, da preizkusijo OneCare, ki je še v razvoju. Gre za program, ki pomaga vzdrževati minimalni varnostni nivo vašega operacijskega sistema. Na začetku bi naj to čudo vsebovalo antivirus, požarni zid, možnost izdelave varnostne kopije, prav tako bo skrbel za dobro kondicijo vašega računalnika.
O tem, ali je vaš operacijski sistem izpostavljen kakšni nevarnosti, vas bo opozarjal z ikono, ki bo lahko zelene, rumene ali rdeče barve. AntiSpyware, ki je trenutno v razvojni fazi in je te dni doživel nekaj novosti, vsaj za zdaj ni vključen.

Prav tako je na voljo že Windows Server 2003 R2 Beta 2. Na Redmondmag so spisali nekaj novosti, ki zadevajo R2, prav tako je priloženih nekaj slik, priporočajo pa tudi, da se le-tega namesti in preizkusi na testnih in ne produkcijskih računalnikih.

Posodobitev pa naj bi v prihodnje doživel tudi Exchange 2003. Gre za Service Pack 2, naslednika Service Pack1.

6 komentarjev

ATI X800GT

The inquirer - ATI pripravlja novo širšemu občinstvu namenjeno kartico. Govora je o X800GT, ki bo po dosedaj znanih specifikacijah osnovana na R430PRO čipu, na katerem se bo pri taktu 392 MHz preklapljalo 160 milijonov tranzistorjev izdelanih v 0,11-mikronski tehnologiji. Kartica bo imela omogočenih 8 cevovodov ter pricinjenih 128 ali 256 Mb DDR ali GDDR3 pomnilnika s 256-bitnim vodilom in taktom 700 Mhz. Z omogočeno Crossfire podporo ATI verjetno cilja na konkurenco izdelkom Nvidie iz linije 6600GT. Ni pa še povsem jasno, ali bodo kartice na voljo samo za PCIe vodilo, ali pa se bo ATI potrudil tudi s podporo za AGP vodilo s pomočjo Rialto čipa. Več podrobnosti tukaj.

12 komentarjev