»

O Googlu in "googlanju"

BBC - Malce starejši računalničarji se gotovo dobro spomnite, kako je Google v preteklosti začel svojo pot in na prestolu nasledil legendarno Altavisto ter postal najbrž najboljši in najbolj popularen iskalnik med uporabniki interneta. Iskalnik je postal celo tako popularen, da beseda "google" od nedavnega pomeni isto kot glagol iskati. Tako je po poročanju BBC-ja beseda "google" postala del vsakdanjika. O "googlanju" lahko slišimo tako na televiziji kot tudi na cesti.

Nekateri menijo, da so pri Googlu lahko počaščeni, saj gre za velik poklon temu podjetju, vendar pa googlovci niso takega mnenja. Tako je Paul McFedries, ki vodi leksikografsko stran Word Spy prejel pismo, da naj takoj odstrani definicijo besede "google" iz svojega leksikona, ali pa samo navede, da gre za blagovno znamko podjetja Google.

Marsikdo bo gotovo pomislil, da gre za standardne odvetniške peripetije, ki smo jim priča praktično vsak dan, vendar pa je Googlova reakcija v tem primeru upravičena, saj gre navsezadnje...

12 komentarjev

Pyramac

Pyramac

vir: HardOCP
HardOCP - Moram reči, da me kar malce preseneča, da nam modifikatorji dnevno servirajo bolj ali manj predrugačena kvadrasta ali kockasta ohišja, medtem ko ohišja v obliki drugih teles niso ravno pogosta. Zato sem si s toliko večjim užitkom ogledal projekt, ki se imenuje Pyramac. Avtor projekta pravi, da so ga navdušile egipčanske piramide, zato se je odločil, da za svojega Maca naredi ohišje v obliki piramide. Stran je še v izdelavi, zato bo treba na nekatere podatke še počakati, na voljo pa so že slike samega ohišja in njegovega prototipa. Gotovo se take modofikacije ne bi sramoval prav nihče, kajne?

6 komentarjev

Slotech NEST.2003 -- prvič

Slo-Tech - Tudi letos bo organiziran naš vsakoletni LAN party, tokrat imenovan SloTech NEST.2003. Dogodek se bo odvijal od petka do nedelje, 18 - 20.7.2003 na slovenski obali.

Program bo malce drugačen kot dosedaj, saj bo velik poudarek na izobraževanju in spoznavanju trenutno aktualnih tehnologij. Seveda boste prišli na svoj račun tudi tisti, ki vam brez iger živeti ni, saj bo postavljenih kar nekaj namenskih strežnikov za take in drugačne igre, na katere boste lahko priključili svoj kavni mlinček. Organizirana bodo tudi tekmovanja iz le-teh, vse seveda pospremljeno z bogatimi nagradami. Prav tako si boste lahko ogledali nekaj novih filmov ter animejev na velikem platnu, za tiste bolj znanja željnih pa so namenjena tokratna predavanja, ki jih kar mrgoli. Ogledali (oslušali?) si boste lahko kar 6 eno- oziroma dvournih predavanj, vse od tega, kaj si je Microsoft zadal kot projekt Longhorn ter kaj bo le-ta prinesel novega, kaj se skriva pod pojmom "navijanje", vse kar ste si vedno želeli...

17 komentarjev

Ko X-Bit Labs ozvočenja na ogled postavi ...

Zelo eleganten izgled

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Creative, Singapurski gigant je zelo znan po vsem, kar se tiče zvoka na področju računalništva. Njihovi izdelki slovijo kot odlični in tudi cena ni pretirana. Tokrat so si na X-Bit Labs pobliže ogledali tri zvočniške sisteme in sicer:
  • Creative Inspire 6.1 6700
  • Creative Inspire 2.1 Digital 2800
  • Creative I-Trigue 2.1 3300
Vsi trije so povprečnih zmogljivosti in so nadvse primerni za manjše prostore, cena pa je povsem sprejemljiva. Test je zelo zanimiv,...

11 komentarjev

Ameriški dacarji v nemilosti

CNN.com - Po notranji preiskavi ameriškega IRSja (njihova rezličica DURSa) so ugotovili, da imajo med zaposlenimi 122 kroničnih zlorabnikov interneta. Kaj to pomeni? To, da večino delovnega časa berejo e-mail šale, ircajo, igrajo Kvako, brskajo po pornografskih straneh in podobno. Big Deal!

Zaposlenih imajo namreč tudi na tisoče in tisoče delavcev, ki počnejo še večje neumnosti (in posledično več škode) kadar "delajo". Kakorkoli že, tega ne nameravajo več prenašati in sledile bodo sankcije. Klik!

Ko jih bo DURS posnemal, bom prav tako napisal "Big Deal!"

3 komentarji

Dražji zapisljivi CD-ji

DigiTimes -

Kot poročajo na DigiTimes, se nam obeta nova podražitev CD-R medijev. Trenutno je njihova cena približno 0,2 dolarja (40 tolarjev), v tretjem četrtletju letošnjega leta pa lahko pričakujemo kar desetodstotni porast nabavnih cen na 0,22 dolarja (44 tolarjev). Ritek in CMC Magnetics, največja izdelovalca teh medijev, poudarjata tudi, da se bodo še zadnje letošnje podražitve pojavile koncem leta. Razlog je povečano povpraševanje, ki bi v letošnjem letu doseglo predvidoma devet milijard enot, medtem ko proizvodnja zaostaja za dve milijardi. Po njihovih besedah proizvodnja ne bo dosegla povpraševanja vsaj še dve leti. Več o tem.

Kakšen učinek bo imela ta, na prvi pogled malenkostna podražitev na cene pri nas, je težko reči, a cene se pri nas po vsej verjetnosti ne bodo dvignile samo za deset odstotkov.

13 komentarjev