»

Nova anketa!

Slo-Tech -
Ali uporabljate zasebna sporočila?
Ne - ni potrebe 63%
(616)
Ne - ker mi "prisluškujejo" 19%
(188)
Da - so uporabna 11%
(106)
Da - to je najboljši način za ljubezenske pogovore 4%
(40)
Da - le tako mi nihče ne teži 2%
(23)
Skupaj glasov: 973

14 komentarjev

Utišajte diske

PC Arena -

Na PC Arena so objavili test drugačnih računalniških komponent. Testirali so namreč posebne obloge, ki jih pritrdite na diske in s tem zmanjšate njihovo glasnost ter tresljaje. Zadeva izgleda dokaj kul, njena uporabna vrednost pa je vprašljiva. Saj smo vendar Slo-Tech z navitimi računalniki in goro ogabno vreščečih ventilatorjev, nas pa bi motil ropot diskov! Test tukaj!

6 komentarjev

Nekaj iger

Tom's Hardware - Računalnik je bil primarno razvit za resno delo, a ker življenje ni le eno samo garanje so se pojavile tudi igre. Preteklo je že kar nekaj vode od časov, ko smo poznali le tetris in "marjanco". Kljub velikemu in hitremu napredku strojne opreme pa tudi igre uspešno sledijo trendu rasti kakovosti (vsaj kar se vizuelnosti tiče). Na Tom's Hardware so v treh člankih opisali tri odlične igre Unreal Tournament 2003, Medal of Honor Allied Assault: Spearhead in pa Splinter Cell: Light and Shade. Seveda v teh igrah ne boste našli kvadratkov ki so pred kar nekaj leti krasili vse igre, našli pa boste veliko adrenalina in sodobne grafike. Če ste pripravljeni žrtvovati od 5 pa do 10 tisočakov za igro...

0 komentarjev

Podatki o NV3x se kristaliziriajo

X-Bit Labs -

Stvari okrog Nvidiine nove družine grafičnih procesorjev NV3x se počasi jasnijo. No, pravzaprav tokrat ne bomo govorili neposredno o GeForceFX (NV30), temveč se bomo posvetili njegovima derivatoma -- NV31 ter NV34. Torej, kot kaže, bosta ta dva bratranca cenejša NV30, v drobnem tisku pa piše, da ne bosta podpirala vseh zmožnosti dražje NV30. Hmm ...

  • NV31 bo nadomestilo za Ti4600, po zmogljivostih pa se bo meril z Radeonoma 9500 Pro ter 9700 Nepro.
  • NV34 pa bo, vsaj po zagotovili Nvidie, revolucija na področju grafičnega oblikovanja. NV34 naj bi domoval v mobilnih računalnikih.

Nvidia zaenkrat podrobnejših informacij ne daje, zagotovili so le, da bosta obe kartici res derivata NV30 z nekaj manj funkcijami. Pravzaprav funkcije naj ne bi bile popolnoma nedostopne, saj bomo menda imeli možnost njihove emulacije s strani glavnega procesorja prek gonilnikov. Zmedeni?

3 komentarji

Varne Abitke

ABIT - Abit, nam vsem dobro znani proizvajalec osnovnih plošč ter grafičnih in zvočnih kartic, je danes lansiral strežniško osnovno ploščo z vgrajenimi varnostnimi procesorji, kar naj bi ciljni skupini, kateri je plošča namenjena, zmanjšalo stroške sestave varnostnih naprav. Abit si to zamišlja takole: na osnovno ploščo z imenom SI-1N, grajeno za Pentiume 4, so prispajkali Caviumov procesor, ki izkoristi možnost vzpostavitve varnih povezav.

Dobro, vizija direktorja Caviuma dobro upraviči to potezo, saj je mnenja, da se lahko tako prihrani pri stroških sestave "varnega" računala. Cena proizvodnje osnovne plošče naj bi zaradi Caviumovega čipa narasla le za 10 %. Če vzamemo kot dejstvo tudi to, da zmore procesor v sekundi obdelati 400 Mbit IPSEC prometa, se zna zgoditi, da je tajvansko podjetje s to potezo zadelo še neobiskano tržno nišo. Klik!

0 komentarjev

Danova pisma bralcev

Dan's DATA - Dan je objavil že 23. izdajo svojih pisem bralcev, v katerih skuša odgovoriti na vprašanja, najbolj pogosta na spletnih forumih. Tokrat se posveča možnosti ponareditve MAC naslova mrežne kartice, nam razloži, kakšni so simptomi preslabega napajalnika, kako izračunati moč UPSja glede na želeno trajanje računalnika, in tako dalje. Priporočljivo branje vsem, ki jim forumašenje še ni po godu ter ne znajo uporabiti dobrega starega strica Gugla. [:D]

0 komentarjev

Samsung s 4 GB spominskim ploščkom

Samsung - Da, tudi to je bila samo še stvar časa. Samsung, dobro znan proizvajalec dobesedno vsega, povezanega s premikanjem elektrončkov po za to namenjenih žicah, je napovedal, da je naredil DDR spominski modul, v katerega lahko spravimo kar cele 4 GB podatkov. Na ploščici se nahaja 36 enogigabitnih modulov, narejenih v, pozor. 0.10 mikronski tehnologiji. Modul namerava začeti proizvajati v drugi polovici letošnjega leta, o ceni ni znanega dosti [:D]. Klik!

0 komentarjev

Vedno manj mikronov

X-Bit Labs - Intel nadaljuje s svojo agresivno politiko zmanjševanja litografije svojih procesorjev in izdelkov nasploh. Po poročanju X-Bit Labs nameravajo takó pri Intelu že sredi letošnjega leta pričeti s proizvodnjo v 0.09-mikronski tehnologiji. Prav tako sta, vsaj po njihovih besedah, naslednja procesorja, to sta Prescott in Dothan, že izrisana in čakata na začetek proizvodnje. Prescott naj bi se na prodajnih policah znašel še letos. Pojavlja pa se vprašanje, do kam bo zmanjševanje litografije še mogoče. In kaj po tem ...

13 komentarjev