»

Aopen odprl Pandorino skrinjico

AOpen Pandora

golem.de - Že meseca junija je AOpen predstavil Pandoro, klon Apple MAC Mini-ja. Sledi dobra in slaba novica.
Začnimo tokrat z dobro, razveseljujočo: AOpen, bo dejansko začel proizvajati t.i. PC verzijo MAC minijev, kot poroča golem.de.

Zadevica je znanih jabolčnih mini dimenzij, s to bistveno razliko, da je drobovina že sedaj bazirana na Intelovih procesorjih. Na nek način to deluje nekoliko kontradiktorno, saj vemo, da je Apple naznanil prehod na Intelove procesorje.

Seveda Apple ne bi dovolil tako neposredne konkurence, zato bo ta mlinček poganjal drug OS: Linux ali MS Windows. Drobovina bazira na tehnologiji prenosnikov, DVD pekač je seveda požiralniškega tipa (slot-In).

Taivanci si ga lahko že omisijo, v ZDA bo Linux verzija stala 400...

24 komentarjev

Microsoft Windows Live, Office Live

Slo-Tech - Microsoft od leta 1995 vsakih pet let predstavi novosti v San Franciscu. Tako je leta 1995 oznanil, da bosta prihajajoča programska oprema in operacijski podpirala internet, leta 2000 pa je bil predstavljen .NET, ki je te dni prešel v verzijo 2.0. Včeraj, pet let po predstavitvi .NET, so se Bill Gates in ostali spet zbrali v San Franciscu in predstavili novosti, za katere mislijo, da bodo krojile prihodnost.

Tako so bile predstavljene storitve pod imenoma Windows Live in Office Live. Pri teh storitvah gre za preprosto idejo, da so deli programa oz. njihove funkcionalnosti razpršene po različnih računalnikih, a zahvaljujoč komunikacij med njimi, uporabnik vidi storitev kot celoto. Prav tako so nam na voljo iz...

28 komentarjev

OpenBSD 3.8

OSNews - November je tu in po utečenem običaju je že čas za izid nove različice OpenBSD. In res, izšla je že 3.8 reinkarnacija tega odprtokodnega operacijskega sistema, ki je od ostalih BSD-jev podedoval pregovorno stabilnost in robustnost, avtorji pa še posebno skrb posvečajo varnosti. Obširen seznam vseh sprememb od prejšnje različice lahko najdete tu.

Zadevo si lahko pretočite z najbližjega zrcalnega strežnika (če se nahajate kje drugje kot v Severni Ameriki, se zaradi ameriških kriptografskih zakonov raje izogibajte tistim v ZDA), samih slik ploščkov pa tam ne boste našli.

15 komentarjev

FreeBSD logo

FreeBSD - Kot smo na naši strani že poročali, so se ustvarjalci sistema FreeBSD letos februarja odločili, da se želijo svetu predstavljati z logotipom, ter celostno podobo, ki spada zraven. Zanj so razpisali natečaj, na katerega je bilo prijavljenih, če me spomin ne vara, okrog 650 logotipov.

Logotip je bil sicer izbran že sredi oktobra, danes pa so se ga odločili pokazati tudi javnosti. Zmagovalec natečaja je Anton K. Gural, njegov izdelek pa si lahko ogledate tule:Prenova spletne strani v skladu z logotipom je že načrtovana, glede na zgornjo sliko pa lahko pričakujemo spremembe tudi drugje.

Če se morda sprašujete, kaj se je zgodilo z hudičkom, bodite brez skrbi,...

56 komentarjev