»

Na Cr-48 tečeta tudi Mac OS X in Windows

engadget - Google ni nikoli poizkušal preprečiti namestitev drugih operacijskih sistemov na prihajajoči prenosnik Cr-48, ki je sicer prvenstveno namenjen poganjanju Chrome OS, tako da ni presenetljivo, da nanj nameščajo vse mogoče. Posebej aktivno izvirnosti Google ni reklamiral, a to ni zmedlo nadebudnih računalničarjev, da ne bi poizkusili in uspeli na Cr-48 namestiti različne sisteme.

Najprej so nanj uspeli namestiti Ubuntu, sedaj pa še Windows in Mac OS X. Vse skupaj je nekolikanj bolj zamotano kakor namestitev Ubuntuja, a je mogoča. Potrebno bo posodobiti BIOS, tako da postopek ni priporočljiv za začetnike, a ti se za tovrstne akrobacije tako ali tako ne zanimajo.

19 komentarjev

Koordiniran napad DoS na Zimbabve

Sophos - Podporniki Wikileaks, ki vse od začetka gonje proti Julianu Assangeu bijejo spletno bitko proti organizacijam in državam, ki so po njihovem mnenju na poti Wikileaksu, so napadli strani zimbabvejske vlade. Povod za napad je bila tožba žene zimbabvejskega diktatorskega predsednika Roberta Mugabeja proti časniku, ki je navajal depeše o nezakonitem trgovanju z diamanti. Grace Mugabe v tožbi zahteva 15 milijonov dolarjev odškodnine.

Skupina Anonymous je zato napadla strani zimbabvejske vlade in Mugabejeve stranke. Nekatere so zgolj onesposobili s koordiniranimi DoS-napadi, v druge so vdrli in jih spremenili. Vlada je to poizkušala prikriti tako, da je na strani objavila obvestilo o nedosegljivosti zaradi vzdrževalnih del. Anonymous je na svojih straneh zapisal, da se borijo proti režimu v Zimbabveju, ker ta ne podpira neodvisnosti...

18 komentarjev

Facebook 2010

Slo-Tech - Beseda desetletja je lani resda postala Google, a vse kaže, da bo v drugem desetletju tega stoletja njen naslednik Facebook. Kamorkoli se obrnemo, beseda prej ali slej nanese na Facebook, najsi bomo med zagovorniki ali nasprotniki te spletne storitve. To dokazuje tudi statistika preteklega leta, saj je iskalno geslo facebook (združeno z izpeljankami facebook.com, www.facebook.com in facebook login) na seznamu desetih najbolj iskanih gesel pobralo štiri mesta. V odstotkih to pomeni, da je 3,48 odstotkov uporabnikov spleta v ZDA iskalo nekaj v zvezi s Facebookom. Preostala gesla so bila še YouTube (3. mesto), Craigslist (4.), MySpace (5.), eBay (7.), Yahoo (8.) in Mapquest (10.).

Facebook je postal tudi...

26 komentarjev