»

Decaf potegavščina

Slashdot - V začetku tega tedna smo poročali o Microsoftovem orodju za forenzično analizo CAFEE, ki je pobegnilo na splet, kar so izkoristili nadebudni programerji in hitro spisali protistrup z imenom DECAF. Hitro se je namnožil po spletu, danes pa so pisci njegovo delovanje onemogočili. V versko obarvanem in baročno obloženem pojasnilu so zapisali, da je njihov mali projekt DECAF pri kraju. Z njim bi želeli le pokazati, da se vlade ne smejo zanašati le eno forenzično orodje in da potrebujemo boljša.

Kaj pa se lahko iz tega naučijo uporabniki? Predvsem da ne gre slepo verjeti in poganjati vsakega programa, na katerega naletijo na spletu. Delovanje so namreč onemogočili na daljavo, prek spleta. Prav lahko bi (ali pa nemara so) v program podtaknili...

20 komentarjev

Canonical menja CEOja

OMG! UBUNTU! - Canonical, finančni opornik verjetno najbolj znane distribucije Linuxa, Ubuntu, menja CEOja. Mark Shuttleworth, dosedanji CEO, je najavil, da odstopa, njegovo mesto pa bo prevzela Jane Silber, do sedaj COO (Chief Operations Officer) Canonicala. Kljub odstopu s položaja Shuttleworth ne zapušča sveta Canonicala oz. Ubuntuja, saj se bo posvetil drugim nalogam znotraj družbe.

Pravi, da noče skrbeti le za finance in delovanje družbe, temveč se želi posvetiti predvsem razvoju izdelkov, iskanju partnerjev ter podpori strankam. Več prostega časa pomeni tudi, da se bo Mark Shuttleworth bolj posvetil iskanju načinov, kako še izboljšati sodelovanje med vsemi, ki prispevajo k razvoju Linuxa, s tem pa narediti Ubuntu še boljši.

13 komentarjev

AMD pripravlja 12-jedrnike, mobilne Phenome

Mobilni Phenomi

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Po nekaterih govoricah v industriji naj bi AMD 12-jedrne procesorje, poznane kot Magny-Cours ter namenjene za novo, 1944-pinsko podnožje (G34), izdal že marca. Poleg 12-jedrnikov bodo za podnožje G34 predstavljeni tudi 8-jedrniki, vsem pa bo očitno skupna dokaj visoka poraba in izdelava v 45 nm SOI proizvodnem procesu. TDPji naj bi se gibali od 85 W (verjetno pri varčnežih), prek 115 W (običajni 8-jedrniki?) ter vse do 140 W za najhitrejše procesorje z dvanajstimi jedri.

Serijo 6000 naj bi tako sestavljali vsaj trije običajni 12-jedrniki (1,9, 2,1 ter 2,2 GHz), varčen, HE procesor z 1,7 GHz ter posebna izdaja (SE) z 2,3 GHz. 8-jedrniki bodo seveda nekoliko hitrejši, saj bodo običajneži tekli z 2,0, 2,3 ter 2,4 GHz oz. z 1,8 ter 2,0 GHz v primeru varčnih verzij.

...

21 komentarjev

LGA-1156 primeren za podiranje rekordov

Potrjen rekord

vir: Hexus
Hexus - Za podiranje svetovnih rekordov navijalci običajno posežejo po najboljši strojni opremi (seveda obstajajo izjeme), ki jo je mogoče dobiti. V večini primerov to trenutno pomeni uporabo Intelovega procesorja Core i7 ter matične plošče z veznim čipovjem X58, sploh če govorimo o podiranju rekorda v 3DMarku. A nov svetovni rekord za 3DMark Vantage (najnovejša izdaja 3DMarka) z eno grafično kartico je to nekoliko postavil na glavo. Navijalec, na XtremeSystems in HWbot znan kot Hicookie, je za rekord, poleg jasne izbire, Radeona HD 5970 (zaenkrat s tovarniškim hlajenjem), uporabil Gigabyteovo matično ploščo GA-P55-UD5 z veznim čipovjem Intel P55 ter Core i7-860, hlajen s tekočim dušikom. Da je dobesedno...

13 komentarjev

Oraclovi poslovni rezultati dobri

ComputerWorld - Oracle je objavil poslovne rezultate (PDF) drugega četrtletja fiskalnega leta 2010, ki se je končalo konec novembra. V tem času so zabeležili dobiček v višini 0,29 dolarja na delnico (torej 1,4 milijarde dolarjev), vsi prihodki pa so dosegli 5,9 milijarde dolarjev, kar je za štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Še posebej dejavni so bili pri odpuščanju, saj so odslovili kar 1273 zaposlenih od 84.000. Večina jih je bila iz Azije, manjši delež pa so odpustili tudi v evropskih, bližnjevzhodnih, afriških in ameriških pisarnah. Koliko točno je bilo odpuščenih in kdo se je preprosto upokojil, Oracle ne želi povedati, saj so kot po navadi skrivnostni s svojo politiko zaposlovanja. Oracle sicer še vedno čaka na zeleno luč evropske komisije, da bi dokončal prevzem Suna - to naj bi se zgodilo prihodnji mesec.

1 komentar