»

Povpraševanje po zapisljivih DVD-jih raste

DigiTimes - Sočasno s padanjem cen DVD zapisovalcev in zapisljivih medijev DVD se povečuje tudi povpraševanje po njihm, ugotavljajo na DigiTimes. Gordon Yeh, Ritekov generalni direktor, tako napoveduje, da se bo povpraševanje v prihodnjem letu podvojilo in doseglo vrednost 1,5 milijarde medijev. Prav tako načrtuje dvotretjinsko rast prodaje DVD pogonov, saj naj bi jih prodali kar 50 milijonov. Več o tem.

11 komentarjev

Nov internetni rekord

vir: CNN
CNN - Kot poroča CNN, so evropski in ameriški znanstveniki postavili nov rekord v prenosu podatkov prek interneta. V 30 minutah jim je uspelo prenesti več kot 1,1 terabajt podatkov iz Evropskega inštituta za jedrske raziskave v Ženevi (CERN) v kalifornijski Inštitut tehnologij. S tem so dosegli prenos hitrosti 5,44 gigabitov na sekundo, s čimer so prejšnjo rekordno znamko podvojili. Za primerjavo naj povemo, da bi s takšno hitrostjo povprečen DVD film prenesli z interneta v pičlih sedmih sekundah. Več o tem.

20 komentarjev

LG poslal na trg nov žepni računalnik

Mobile Burn - Žepni računalniki se vse bolj uveljavljajo in postajajo vse hitrejši. Žal je hitrost teh še vedno na nivoju nekaj let starih računalnikov, pa vseeno dobro služijo svojemu namenu.

LG je predstavil nov žepni računalnik. Vanj je vgrajen XScale-ov procesor s hitrostjo 400 MHz, poleg tega pa ima zadeva 192 MB pomnilnika. Proizvajalec je dodal podporo infrardeči povezavi in USB priključkom. Prikazano lahko vidimo na 2,8-inčnemu TFT prikazovalniku, ki podpira 262 tisoč barv. Klik!

6 komentarjev

Forum: Zanimive teme v Elektrotehniki in elektroniki

Slo-Tech - Če morda še niste vedeli, na Slo-Tech forumu imamo tudi oddelek, ki se imenuje Elektrotehnika in elektronika, kjer se pogovarjamo o različnih bolj ali manj zanimivih temah iz elektrotehničnega sveta, ki imajo pogosto povezava tudi z modificiranjem računalnikov.

Zvesti forumaš Tic se sprašuje, ali bo prevelika bližina napajalnika kaj vplivala na delovanje diska, z jjohnny-jem pa se nekdo šali po telefonu, zato bi rad iz svojega Philipsovega telefonskega aparata izbrskal njegovo tel. številko. Pomagajte mu! Vsake toliko se kdo posveča tudi izdelavi in nakupu glasbenega ojačevalnika, nagrado najbolj zanimive teme tega tedna pa dobi No0ne, ki hoče iz disketnika narediti pravega pravcatega robota.

Torej, v priljubljeni predvajalnik naložite katero od pesmi skupine AC/DC, preverite varovalke in se priklopite v oddelek Elektrotehnika in Elektronika [;)] .

3 komentarji

Intel:"Prescott bo potreboval med 90 in 100 W moči."

The Register - Pred nekaj časa se je govorilo o veliki porabi prihajajočega Intelovega Prescotta. Viri so govorili, da bo dotični procesor porabil prek 100 Wattov moči, nekatere strani pa so trdile, da bo izdelek potreboval 110 oziroma 120 W.

Velika večina javnosti je bila osupla, saj je bilo to do sedaj le v domeni AMD-ja. Verjetno so te govorice presenetile celo Intel, zato je sedaj javnosti sporočil, da Prescott ne bo nikoli potreboval preko 100 W moči. Povedali so tudi, da bo ta številka med 90 in 100. Še izvorna novica.

8 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Za nakup strojne opreme se odločim na podlagi:
razmerje zmogljivost/cena;58%
(356)
testov na spletu;27%
(162)
želim samo najboljše.8%
(51)
nasvetov prijateljev;4%
(22)
priznane znamke;2%
(11)
najcenejše, samo da dela;1%
(7)
Skupaj glasov: 609
Novo anketo je predlagal Alpha, saj ga zanima koliko ljudi IRCa. Nekatere izmed nas lahko srečate tudi na kanalu #slo-tech .

Za napačen izpis rezultatov se opravičujem, bomo poskusili popraviti. [:D]

10 komentarjev