»

Slo-Tech na prireditvi Infos 2001

Slo-Tech - To je bilo povedano že včeraj, a nam je zagodel strežnik in novica je hipoma postala stara skoraj en dan. Torej: Slo-Tech, vaša najljubša stran, ki se ukvarja s hardwareom in navijanjem, bo imela svojo lastno postojanko na prireditvi Infos v Cankarjevem Domu, začenši v ponedeljek, 22.10.2001. Ker smo tudi zelo radodarni in sploh veseli, da bomo prisostvovali tem dogodku, bomo zastonj razdelili tudi deset kart za vstop na Infos. Na tem naslovu najdete vse podrobnosti glede naše udeležbe, kot tudi nagradne igre. Prisotnost na našem štantu obvezna .

8 komentarjev

SOYO predstavil novo različico SY-K7V plošče

X-Bit Labs - SOYO je predstavil novo različico plošče SY-K7V, ki se bo imenovala SY-K7V DRAGON-plus. Namenjena bo AMD-jevim procesorjem Athlon in Duron. Za kar najhitrejše delovanje, bo SOYO na ploščo pricinil nabor VIA KT266A, ki je znan po svojih izjemnih rezultatih v navezi s pomnilnikom DDR SDRAM. Malce bolj zahtevnim, pa bo plošča ponudila tudi podporo pametnim karticam (Smart Card). Plošča bo izdelana v obliki ATX in bo vsebovala 5 PCI, 1 AGP Pro (podpora vsem trem načinom - 1x/2x/4x) in 3 DIMM reže, v katere bomo lahko dali kar 3 GB pomnilnika. Tiste, ki so se odločili, da bodo povsem prenovili sistem, bo gotovo razveselila integrirana zvočna kartica CMI 8783, ki se ponaša s šestkanalnim zvokom, klasična 10/100 Mbit/s integrirana mrežna kartica, ter Promisov FastTrak 100 Lite krmilnik, ki bo zadovoljil tudi uporabnike, ki potrebujejo RAID0 in RAID1.

1 komentar

Gigabytova i845 plošča

X-Bit Labs - Gigabyte je najavil novo ploščo za procesorje Pentium4, ki bo bazirala na naboru i845 in se bo imenovala GA-8IDX3. Plošča bo narejena po specifikacijah ATX, sprejela pa bo lahko le 423 pinske P4 procesorje. To je sicer malce čudno, saj je Intel že davno povedal, da so 423 pinski P4 procesorji preteklost in da je prihodnost v 478 pinskih primerkih. Vendar pa je Gigabyte gotovo reagiral na precejšnje zanimanje za plošče, ki so narejene za 423 pinske P4 procesorje. Na plošči bodo tudi 3 DIMM reže, v katere bomo lahko spravili do 3 GB PC100/PC133 SDRAM pomnilnika, 1 AGP 4x in 6 PCI rež. Plošči ne bo tuj niti AC'97 avdio kodek, ATA/100 in podpora USB.
Ker si je Gigabyte zadnje čase ustvaril ime tudi pri overclockerjih, bo plošča bogato opremljena z navijaškimi nastavitvami. Tu bodo klasično spreminjanje frekvence vodila, Vcore in zanimiv pripomoček Q-Flash Utility, ki omogoča uporabniku prijazno nadgrajevanje BIOS-a. ...

0 komentarjev

Microsoft zgrožen nad exploit razpravami

The Register - Microsoft je podjetje, ki ne ustvarja samo programskih paketov, ampak tudi malce čudne komentarje. Če smo nekateri pogojno še prenesli Balmerjevo tuljenje, kakšna rakasta rana je Linux, je najbolj svež Microsoftov komentar popolna bedarija. In kako izgleda ta komentar? Kot gotovo že veste, obstajajo na internetu razna zbirališča, kjer ljudje razpravljajo o varnostnih luknjah v M$-jevih programih ali operacijskih sistemih. Problem nastane, ker se na teh zbirališčih ne zadržujejo samo uporabniki, ki hočejo izvedeti, katere luknje je treba zakrpati, ampak tudi taki modeli, ki hočejo izvedeti, katere luknje se lahko najbolje izkoristi za razne exploite, podtikanje trojancev, črvov ali še česa hujšega. Po Microsoftovo, bi morali vsa taka zbirališča zapreti. In kje bodo potem razni uporabniki izvedeli, katere varnostne luknje zakrpati? Namesto, da Microsoft tuli čez ta zbirališča, naj raje že enkrat začnejo pisati programe/operacijske sisteme, ki ne bodo spominjali na (močno naluknjan)...

1 komentar

Hynix še vedno na infuziji

100si - Hynix, ki je nastal iz podjetij Hyundai Semi in LG Semi, je najbrž eden izmed največjih izgubarjev, saj je v tej četrtini pridelal kar za 1.24 milijarde dolarjev izgube. Gotovo ni treba poudarjati, da Hynix trenutno živi samo od posojil.
Medtem, ko se Hynix in nekatera druga podjetja, ki izdelujejo pomnilnik za PC-je ubadajo s katastrofalno nizkimi cenami, pa Apple še vedno mastno služi s prodajo pomnilnika za svoje mlinčke. Če prav pomislim, je kar lepo, da imam PC in ne Appla ;).

0 komentarjev

AMD z izgubo

The inquirer - AMD je to četrtino končal z izgubo. Razlog zanjo je slabša prodaja in nizke cene procesorjev, ter slabi rezultati pri prodaji pomnilnika Flash, ki še vedno predstavlja enega izmed glavnih virov zaslužka, saj je AMD še vedno eden izmed največjih (če že ne kar največji) proizvajalec tega pomnilnika. Obeti za prihodnost pa niso nič optimistični, saj AMD pričakuje, da bo v četrti četrtini tega leta prodaja še bolj stagnirala.

0 komentarjev

Bell izdelal "molekulske" tranzistorje

The inquirer - Bell labs (podružnica Lucneta) načrtujejo, da bodo tranzistorji velikosti molekul pomenili pravo revolucijo na področju izdelovanja čipov. Čerpav ima Bell v laboratoriju že delujoče testne primerke takih tranzistorjev, pa bo potrebno tehnologijo še dodelati. Znano je, da sta najbolj zagreta podpornika IBM in Intel, ki v razvoj nanotehnologije vložita ogromne kupe denarja. Če me spomin ne vara, sem pred kakimi tremi leti slišal, da bo običajnim čipom, ki so zgrajeni na osnovi tranzistorjev kmalu odbila zadnja ura, saj je samo vprašanje časa, kdaj bomo dosegli tako mejo (v MHz), čez katero ne bomo več mogli priti. Vendar pa so se napovedovalci prihodnosti še vedno opekli in tudi tokrat je bilo tako. Tehnologija izdelave je vedno bolj napredna in po zadnjih podatkih, bomo brez problemov dosegli 10 GHz procesorje, kako pa bo šlo naprej, pa je zaenkrat še težko napovedovati. V primeru, da se bo trenutna tehnologija v prihodnosti izkazala za močno zastarelo, pa znanstveniki vzporedno...

1 komentar

Zbogom i815

The inquirer - Izgleda, da so matične plošče na starih i815 naborih že preživeta stvar, saj se je Intel odločil, da preneha prodajati naslednje modele teh plošč: BOXD815EEA2L, BLKD815EEA2L, BOXD815EEA2, BLK815EEA2, BOXD815EPEA2, BLKD815EPEA2, BOXD815EFVL, BLKD815EFVL, BOXD815EPFVL, BLKD815EPFVL, BOXD815EPFV in BLK815EPFV. Intel bo od 1. novembra dalje začel manjšati proizvodnjo teh matičnih plošč, naročniki pa imajo možnost naročanja teh izdelkov do 1. decembra. Kljub temu, da je 1. december zadnji dan za naročila, pa bomo zadnjo serijo teh najpomembnejši koščkov elektronike videli februarja prihodnje leto, ko bo Intel poslal svojo zadnjo pošilko. Minuta molka :)=.

1 komentar

Pomnilniška kriza se še vedno stopnjuje

The inquirer - Gotovo ste se še spomnili drznih napovedi, da si bodo pomnilniški giganti opomogli do začetka leta 2002. Marsikdo je upal, da se to ne bo zgodilo, saj bi z okrevanjem pomnilniške industrije izginile skoraj sanjsko nizke cene, ki smo jim trenutno priča. Gotovo se tudi spomnite poročil, da naj bi operacijski sistem Windows XP naredil krizi konec. Mogoče se bo to zgodilo v prihodnjih mesecih, vendar težko verjamem. Kot kažejo zadnje analize podjetja Dataquest Gartner, se bo pomnilniška kriza nadaljevala najmanj do četrte četrtine prihodnjega leta - se pravi dobro leto. Je to dobro? Za uporabnike, ki jih zanima samo nizka cena pomnilnika, ne pa tudi kvaliteta zagotovo, vendar morate vedeti, da marsikateri precej znan proizvajalec ne bo preživel tako dolgo. Viking je že zaključil s poslovanjem, Toshiba premišljuje o zaprtju svoje DRAM tovarne, prav tako pa tudi Infeneon, ki je bil med navijači v najboljših časih znan kot izredno kvaliteten proizvajalec. Najbolj žalostno je vse skupaj...

0 komentarjev

Hecno - nevarni napajalniki

The Register - Se spomnite, kakšen vik in krik so zagnali vrli VIP-ovci (brez Pamele), ko so odkrili potencialno nevarnost napajalnikov pri zvočnikih, ki jih je (med drugimi) prodajalo podjetje Jerovšek Computers? No, žal je ostalo pri 'potencialni nevarnosti', medtem ko dejanskih napak oz. pomanjkljivosti sploh niso (dosledno) omenjali (kar se vsaj meni osebno zdi jako sporno ob dejstvu, kakšen medijski pomp so iz tega naredili).

Današnjemu Prometeju pa je ime CISCO. Namreč, podobno kot Compaq, se tudi proizvajalec predvsem mrežne opreme (usmerjevalniki...) spopada z težavnimi napajalniki, ki grozijo z nenapovedanim () staljenjem ter grožnjo električnega šoka - do sedaj naj bi bil znan 1 primerek nesreče, brez žrtev. Svojeglavi napajalniki (95.000 jih je) nosijo številko '34-0949-02', priloženi pa so bili ADSL usmerjevalnikom 827, 827-4V, 826, SOHO77, SOHO77-50 in 827-EUR. V kolikor kakšen primerek posedujete, se brž obrnite na Ciscovo spletno stran ali pa na 'brezplačni' telefon +1 (800)...

1 komentar

Iskreno opravičilo

Slo-Tech - Za ta nam zelo neljub izpad se iskreno opravičujemo. Kriv je zlobni bavbav, ki je z močjo volje prisilil strežnik v to, da je začel s stavko. Kaj hočemo . Opravičujemo se tudi za morebitne motnje, ki bi jih lahko danes še doživeli. Kaj hočemo, tudi nam se to (vse prepogosto) dogaja .

8 komentarjev