»

AMD v ponovno nižanje cen?

Forbes - Medtem ko so pred dobrima dvema tednoma nekateri že ocenjevali, da so AMD-ju pošle moči, pa vse kaže na to, da bo podjetje verjetno še dodatno zaostrilo razmere na trgu. Pri Bank of America namreč menijo, da si potrošniki 9. aprila lahko ponovno obetajo nižanja cen namiznih procesorjev Sempron in X2 in sicer od 26% pa vse do 42%.

Očitno se bo AMD z vsemi sredstvi podal v novicah že omenjeni boj za 30% tržni delež, ki je v zadnjem četrtletju v primerjavi z lanskih 21,8% zlezel na 25,3%. Novica je vsekakor razveseljiva za potrošnike, vendar pa analitiki ocenjujejo, da bodo oceno dobička (v tem primeru izgube) na delnico morali iz -0,45 spremeniti na okrogli dolar izgube na delnico.

30 odstotni delež na trgu sam po sebi ne pomeni prav dosti, vendar pa lahko sklepamo, da si AMD z njim zgolj pripravlja bazo kupcev AM2 platforme, ki bo na dolgi rok posegla po novi dobičkonosni zvezdi - Barceloni.

5 komentarjev

Hitachi Deskstar 7K1000

AnandTech - V petek smo poročali, da Dell in Alienware po novem vgrajujeta v svoje sisteme tudi terabajtne trde diske. Gre za Hitachijeve modele 7K1000, zaenkrat pa je največji prosto dostopen disk na voljo ekskluzivno v sistemu enega od prej omenjenih proizvajalcev.AnandTech-ovci so danes objavili test prvaka, ki prav nič ne odstopa od njihovih standardov. V desetstranskem članku lahko preberete podrobno analizo tehnologij, uporabljenih v izdelku, ter izveste kako se obnese na testih.

2 komentarja

Fujitsu prvi s Flash diski

Digital Trends - O trdih diskih brez premičnih delov se govori že zelo dolgo, zato je danes Fujitsu naredil pionirsko potezo in najavil, da je ultraprenosna modela njihovih LifeBookov, P1620 in B6210, po novem možno dobiti s takšnim diskom. Pri tem ciljajo predvsem na poslovne uporabnike, ki potrebujejo računalnike za delo na terenu (z novimi diski bodo dosegli še večjo robustnost). Zaenkrat so na voljo 16 in 32 gigabajtne različice, kdaj pa bodo solid state drive dobili tudi bolj klasični (beri večji) modeli, v izvorni novici na Digital Trends ni omenjeno.

8 komentarjev

AMD vlaga veliko upanja v Barcelono

The Register - Na Registerju so objavili nekatere dodatne informacije o AMD-jevem prihajajočevem procesorju, ki se zaenkrat skriva pod kodnim imenom Barcelona. V nov izdelek vlagajo dosti upanja, saj so po dolgem obdobju uspeha trenutno v slabši poziciji od Intela. Med drugim obžalujejo, da niso izdali štirijedrnega procesorja, ki to ni (nekako tako kot konkurenca), namesto da se dlje časa ubadajo z imena vrednim čipom.

Kakorkoli že, pravijo, da bo prihod Barcelone zanje ravno tako pomemben, kot je bil izid Opterona, najpomembnejša nova informacija pa je, da bodo vsi najavljeni procesorji (poleg Barcelone še Shanghai in Montreal) kompatibilni z obstoječimi konfiguracijami, torej jih bo možno vstaviti v obstoječe podnožje Socket F. Berite.

13 komentarjev

Intervju z Ellen Feiss

Slashdot - Tako kot Snakes on a plane, Star Wars kid in Crazy Frog, je tudi Ellen Feiss postala popularna zaradi interneta. Posnetek dekleta, ki je nastopalo v eni od najbolj znanih reklam za Apple, je zaradi njene simpatičnosti, še bolj pa zaradi vsesplošnega prepričanja, da je bila med snemanjem pod vplivom opojnih substanc, leta 2002 zaokrožil po spletu in povzročil veliko odziva.Na Slashdotu se je pred časom znašla vest, da so na macenstein.com objavili intervju s Feissovo. Devetnajstletnica se trenutno ubada s študijem in še vedno zanika, da je bila med snemanjem zadeta, med drugim pa je v intervjuju komentirala nedavno snemanje filma, v katerem je sodelovala, ter povedala, da ima še vedno istega PowerBook-a kot pred petimi leti, ko je bila posneta izvirna reklama. Obvezno branje za vse oboževalce.

18 komentarjev