Prijavi se z GoogleID

»

Mar prihaja DRM tudi za 3D tiskalnike?

Wiki Weapon project predstavlja najbrž najbolj perverzno obliko uresničevanja pravice državljana do nošenja orožja, tokrat povsem neodvisno od volje in nadzora države. Pravzaprav jim gre tako dobro, da jim je proizvajalec 3D tiskalnikov zaradi pritiska vlade prekinil najemno pogodbo.

vir: The Wall Street Journal
3D Printshow - 3D tiskalniki so od svojih skromnih začetkov prišli že zelo daleč, skupaj z njihovim razvojem in cenjenjem pa se začenjajo pojavljati skrbi, da bo pa zdaj širša javnost začela tiskati stvari, ki jih naj ne bi smela. Bodisi zavoljo državnih (npr. tiskanje orožja) bodisi zasebnih interesov. 3D tisk je pač ultimativna oblika kopiranja, ali "piratiziranja", kot mu danes pogosto pravimo. The Pirate Bay npr. že od januarja naprej ponuja torrente z načrti za...

22 komentarjev

Precenjen pomen DNK kot dokaza v kazenskem postopku

Amanda Knox, izpuščena po štirih letih zapora.

vir: The Daily Beast
The Telegraph - Žal se izkaže, da goreča želja policije po brezmejnem zbiranju in hrambi DNK profilov ni edini problem s tem tipom dokaza; še bistveno hujša je izjemno visoka kredibilnost, ko jo celotni pravosodni sistem pripisuje ujemanju DNK profila, npr. ujemanju vzorca epitelnih tkiv pod nohti žrtve z vzorcem, ki so ga prej ali po bili odvzeli osumljencu. Ujemanje je namreč zgolj posredni dokaz, ki ne pove nič drugega kot to, da so bile osumljenčeve celice nekako prisotne na kraju kaznivega dejanja. To pa še ne pomeni, da je storilec dejanje nujno tudi storil. Njegov DNK se je lahko tam znašel zgolj po nesrečnem slučaju, lahko je bil podtaknjen, lahko je prišlo do naknadne kontaminacije, lahko so se navsezadnje zmotili delavci v...

52 komentarjev

Microsoft objavil cene Surface tabletov, ne bodo cenejši od iPadov

Microsoft želi s Surfaci prodati "celotno izkušnjo", po zgledu Appla. Zgodovinsko jim to ni šlo ravno najbolje.

vir: Slashdot
Slashdot - Julija predstavljeni Surface tableti so končno dobili še podatek o ceni: 32 gigabajtna verzija bo naprodaj za 499 dolarjev (+100 za tipkovnico/dok), 64 gigabajtna pa za 699 dolarjev (tokrat vključujoč dok). Prednaročila se začenjajo danes, prvi izvodi pa bodo na voljo 26. oktobra, seveda najprej v ZDA.

Zdaj je tudi jasno, da Microsoft ne bo šel po poti Kidle oz. Nexus tablic, se pravi konkuriral predvsem z nizko ceno v rangu 200-300 dolarjev. Cene so namreč identične iPadovi wi-fi verziji (3g je še malo dražja), z pred dnevi začeto oglaševalsko akcijo pa jih prikazujejo kot premijske izdelke.

Zelo zanimivo bo videti, ali bo ta strategija Microsoftu uspela. Sistem namreč mislijo precej...

68 komentarjev

Asus je predstavil PadFone 2

vir: The Verge
The Verge - Na vzporedni predstavitvi v Taipeju in Milanu so pri Asusu predstavili drugo generacijo svojega koncepta PadFone. Gre za zanimivo idejo, ki v prvi generaciji nekako ni doživela pretirane popularnosti. Uporabniki kupijo običajen pametni telefon, na katerem teče Android, dokupijo pa lahko še adapter oz. dock v obliki tabličnega računalnika, v katerega se vtakne ta telefon. Rezultat je 10-palčna tablica, ki ima temu primeren vmesnik operacijskega sistema Android, a so uporabniku vseeno dostopne prav vse datoteke, ki se nahajajo na telefonu. V primeru prve generacije je bilo mogoče kupiti še tipkovnico, v katero se je vtaknilo sparjen mobilnik in tablični adapter,...

25 komentarjev

iPad Mini prihaja 23. oktobra

Applovo vabilo

vir: The Verge
The Verge - Potrjeno je, Apple bo imel v San Joseju 23. oktobra veliko prireditev. Najbolj logična novost, ki jo kanijo predstaviti, je kakopak iPad Mini. Prvotne napovedi za predstavitev so sicer govorile o 19. oktobru, a so se pred nekaj dnevi neuradni viri premislili ter začeli napovedati zdaj tudi uradni datum. Predstavitev bo seveda opisana v živo na vseh popularnih blogih. Poleg vseh napovedi o lastnostih manjšega iPada (npr. da bo diagonala zaslona znašala 7,85 palca) so se nedavno pojavile še prve napovedi o ceni. Ta naj bi za najcenejši model znašala med 200 in 350 dolarji, kjer naj bi bila najbolj verjetna številka $250, s tem pa bi bil tudi cenovno neposreden konkurent Nexus 7 in Kindle Fire HD.

Poleg manjšega iPada naj bi po poročanju 9to5Mac Apple na isti...

9 komentarjev

Intel z nekoliko nižjim dobičkom presegel napovedi analitikov in razočaral investitorje

Intel - Intel je objavil poslovne rezultate za iztekel tretji kvartal tega leta in se kljub tegobam zaradi zniževanja prodaje odrezal dobro. Dosegel in celo nekoliko presegel je pričakovanja analitikov, čeprav previdno opozarja na morebitni nadaljnji upad povpraševanja v zadnjem letošnjem četrtletju.

Intel je v treh mesecih ob prihodkih v višini 13,5 milijarde dolarjev pridelal 3,0 milijarde dolarjev dobička, kar je 20 odstotkov več od pričakovanj analitikov. To je še vedno manj od 3,5 milijarde dobička ob 14,2 milijarde prihodkov v enakem obdobju lani, kar so investitorji takoj kaznovali. Delnica je takoj po objavi rezultatov izgubila skoraj štiri odstotke vrednosti.

Za sorazmerno slabše rezultate Intel krivi padanje...

11 komentarjev