»

NEC podvojil življenjsko dobo litij-ionskih baterij

PC World - Tedensko kvoto prispevkov o novih tehnologijah, ki povečujejo kapaciteto in zmogljivosti baterij, to pot izpolnjuje NEC. Njihov prispevek pa se ne nanaša na kapaciteto, ki je običajno predmet raziskovanja in izboljšav, temveč na rok trajanja. Včeraj so namreč objavili, da so v njihovih laboratorijih razvili tehnologijo, ki življenjsko dobo litij-ionskih baterij podvoji. Litij-ionske baterije sicer nimajo spominskega efekta, a kljub temu s staranjem ter cikli praznjenja in polnjena izgubljajo kapaciteto.

NEC-ov doprinos k znanosti baterij bo uporaben predvsem v modelih, ki nudijo velike kapacitete za uporabo v električnih avtomobilih, električnih letalih pametnih električnih sistemih itn., kjer je...

27 komentarjev

RIM bo zaradi izpada uporabnikom ponudil brezplačne aplikacije

Heise - Omrežje BlackBerry se je po izpadu na začetku prejšnjega tedna pobralo, sedaj pa mora RIM nazaj na svojo stran pridobiti še uporabnike, ki so jih na cedilu pustili za tri dni v Evropi, Afriki, na Bližnjem vzhodu in Indiji, ter dober dan v obeh Amerikah. Podobno kot se je moral ob svoji eskapadi izprsiti Sony, ki je uporabnikom zaradi izpada storitev PSN in SOE ponudil paket brezplačnih vsebin, kani storiti tudi RIM.

Da bi se opravičili uporabnikom zaradi izpada, bo več kot 70 milijonov strank od srede dalje lahko brezplačno preneslo paket aplikacij, ki sicer stanejo več kot 100 dolarjev. Med njimi najdemo igre SIMS 3, Bejeweled, N.O.V.A., Texas Hold’em Poker in Bubble Bash 2, Photo Editor Ultimate, DriveSafe.ly, iSpeech...

3 komentarji

Samsung terja prepoved prodaje iPhona 4S na Japonskem in v Avstraliji

iPhone 4S, novo jabolko spora

vir: engadget
The Wall Street Journal - Spor med Applom in Samsungom, v katerem je prvi dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji, Nemčiji in še večji del Samsungovega asortimana na Nizozemskem, se še razplamteva. Samsung je takoj po predstavitvi novega Applovega iPhona 4S vložil zahtevo za prepoved prodaje v Franciji in Italiji, sedaj pa želijo isto doseči še v Avstraliji in na Japonskem. Nizozemsko sodišče pa je zahtevo za prepoved prodaje Applovih izdelkov zavrglo.

Danes so namreč na sodiščih v Tokiu in v Novem južnem Walesu vložili zahtevi za začasno odredbo, ki bi prepovedala prodajo iPhona 4S do končne odločitve sodišča v obeh državah, na Japonskem pa še...

41 komentarjev

Jesenski ultrabooki

Acer Aspire S3

Slo-Tech - Po poletni predstavitvi Intelove platforme Ultrabook so zdaj, še pravi čas za božično-novoletno nakupovalno mrzlico, na voljo prvi primerki. Ultrabook mora biti bogato založen z Intelovo robo (proc, plata, grafa, zvočna, usb), tanek, zmogljiv, a z zadostno avtonomijo baterije. Ni ravno skrivnost, da gre za neposredno konkurenco MacBook Airu, predvsem za uporabnike, ki si želijo poganjati Okna.

Na kratko povzemamo opise izdelkov štirih proizvajalcev - Acer, Lonovo, Asus in Toshiba. Vsi razen slednjega so že na voljo, Toshiba pa pride novembra.

Acer Aspire S3


Acerjev model po pričakovanjih cilja predvsem na nižjo ceno, tj. od od $899 naprej za 13.3-inčni, 1366x768, 1.35 kg težki Aspire...

47 komentarjev

Philips bo zaradi manjšega dobička odpuščal

Guardian - Največji evropski proizvajalec zabavne elektronike in največji svetovni proizvajalec svetil, nizozemski Philips je objavil poslovne rezultate za tretje letošnje četrtletje. Zaradi hudega padca dobička, ki se je skrčil za 85 odstotkov, so napovedali množična odpuščanja.

V zadnjih treh mesecih se je v primerjavi z enakim obdobjem lani prodaja povečala za šest odstotkov, a so skupni prihodki zaradi negativnih tečajnih razlik upadli za en odstotek na 5,4 milijarde evrov. Čisti dobiček se je z lanskih 448 milijonov evrov zmanjšal na 76 milijonov evrov, predvsem zaradi višjih stroškov materialov, tečajnih razlik, izgube iz nekaterih dejavnosti v ukinjanju in stroškov prestrukturiranja.

Philips je zato že napovedal, da bodo odpustili 4500 zaposlenih,...

44 komentarjev