» »

Storitve BlackBerry ponovno dosegljive

Storitve BlackBerry ponovno dosegljive

Ars Technica - Po štirih dneh težav, ki so se začele v ponedeljek v Veliki Britaniji in razširile po vsej Evropi, Severni Afriki, Bližnjem vzhodu (regija EMEA), Indiji, ZDA, Kanadi, Argentini, Braziliji in Čilu, je RIM-u uspelo ponovno vzpostaviti storitve ali se temu vsaj zelo približati. Te še niso polno delujoče in po besedah izvršnega direktorja Mika Lazaridisa je še prezgodaj špekulirati, kdaj se bo to zgodilo, a so na zelo dobri poti.

Kot smo že pisali, jim jo je v ponedeljek zagodel usmerjevalnik prometa za regijo EMEA v Veliki Britaniji, medtem ko so čez vikend izvajali nadgradnjo programske opreme. Po izpadu so promet prevzeli rezervni strežniki za ostala področja, ki pa povečanega prometa niso zdržali, tako da se je napaka z efektom domin razširila še po drugih prizadetih državah. Zakaj točno je usmerjevalnik odpovedal in zakaj oprema za zagotavljanje redundance ni delovala pravilno, RIM še ugotavlja.

Situacija v regiji EMEA je že pod nadzorom, saj elektronska sporočila, potisna pošta in hipno sporočanje od danes zjutraj delujejo brez težav (po priključitvi so uporabniki hkrati dobili vsa zaostala sporočila), medtem ko naj bi mobilni internet še čakal dovoljenje inženirjev, saj ne želijo z neprevidnim vklopom ponovno sesuti omrežja - pri kaskadnih odpovedih je prav pravilno in postopno ponovno vzpostavljanje sistema posebej težavno. V ZDA, Kanadi in Latinski Ameriki storitve še niso popolnoma funkcionalne, a tudi tam opažajo izboljšanje v delovanju. RIM obljublja, da bo na omrežje priključil vse uporabnike v najkrajšem možnem času.

V četrtek ob 16.00 po slovenskem času je RIM pripravil novinarsko konferenco, na kateri pa kaj posebno novega niso povedali. Preiskava še poteka, tako da natančni vzrok izpada usmerjevalnika v podatkovnem centru v Sloghu blizu Londona še ni znan, bodo pa izvedli ukrepe za preprečitev podobnih težav v prihodnosti. Priznali so, da gre za največji izpad storitev BlackBerry v zgodovini.

Tudi Si.Mobil in njegovi uporabniki v Sloveniji sporočajo, da se je stanje večidel že normaliziralo, problem je le še z internetom.

4 komentarji

masterpsi ::

2 vpršanji:

- Kakšna je prednost "blackberry postisne pošte" pred ostalimi programi naloženimi na Android/iOS/Windows mobile?
- A ves internetni promet iz telefonov se pretaka preko strežnikov v lasti RIMa?

Meni "potisna pošta" deluje odlično na Android OSu. Za surfanje mi pa ni jasno zakaj nebi delalo.

sgdjkdlsugi4 ::

Odg. ti poda stanje na trgu : ni je, napram prejsnim letom.

Maxtor2000 ::

Pa tipson izgleda, kot bi bil sprogramiran.... (kot naša VIda... :D )

smash ::

prednost je bila včasih...ko drugi niso imeli potisne pošte

nazadnje so se pa hvalili predvsem z stabilnostjo sistema :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lanska prodaja računalnikov katastrofalna, še zlasti v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7726631 (21506) D3m
»

Izpad storitev BlackBerry se nadaljuje in širi

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
146291 (4771) noraguta
»

Kinect pri nas 10. novembra, dražji kot čez Lužo

Oddelek: Novice / Igre
145914 (4611) Tr0n
»

Ameriške IT-multinacionalke se izogibajo davkom

Oddelek: Novice / Rezultati
289469 (8665) Manu
»

Canon proti vzporednim uvoznikom

Oddelek: Novice / Ostale najave
446026 (4323) Utk

Več podobnih tem