»

Umaknjena prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 po Evropi razen v Nemčiji

The Wall Street Journal - Zgodba z Applovo zahtevo o prepovedi prodaje Samsungovega Galaxy Taba 10.1 v Evropi dobiva nove razsežnosti. Najprej je sodišče v Düsseldorfu izdalo začasno odredbo o prepovedi na področju celotne EU razen na Nizozemskem (tamkajšnje sodišče bo o tem odločalo 15. septembra), potem pa so Apple ujeli pri predložitvi neresničnega dokaznega gradiva. Nov zaplet je odločitev nemškega sodišča, ki je odpravilo začasno odredbo po vsej EU razen v Nemčiji, saj sodišče v Düsseldorfu naj ne bi imelo pristojnosti za vseevropsko odredbo.

Razlog je razlika med podjetjema Samsung Korea in Samsung Germany. Samsung je namreč vložil pritožbo, da nemško sodišče nima pristojnosti za prepoved poslovanja Samsunga Korea v na primer...

79 komentarjev

Ameriška policija testira program za predvidevanje lokacije kaznivih dejanj

Uspešna aretacija na eni od predvidenih 'vročih točk'.

vir: The New York Times
The New York Times - Policijske službe v Santa Cruzu, mestecu v osrednji Kaliforniji, so začele uporabljati posebno računalniško simulacijo za predvidevanje, v katerih delih mesta naj bi se na tekoči dan zgodilo največ kaznivih dejanj. V program, ki osnuje na modelih za predvidevanje lokacij popotresnih sunkov, vsako jutro vnesejo tekoče podatke o kriminaliteti, nakar izračuna 10 najbolj verjetnih žarišč kriminala za tekoči dan. Eno žarišče ustreza kocki s stranico 150 metrov (500 čevljev) in je lahko celo tako natančno kot "ta in ta parkirna hiša". Na najbolj vroče točke nato razpošljejo dodatne patrulje kot sredstvo za odkrivanje in preprečevanje kriminala. Prvi rezultati so vzpodbudni - število vlomov v stanovanja je julija upadel za 27% glede na isti...

38 komentarjev

Sprejet standard C++11

Slashdot - Odbor za standard C++ pri ISO v Ženevi je soglasno sprejel marca predlagani končni osnutek C++0x, ki se sedaj uradno imenuje C++11. Novi standard bo zamenjal sedaj veljavni C++ ISO/IEC 14882.

Novinec prinaša vrsto novosti, med njimi omenimo lambda funkcije, izboljšane standardne knjižice, korutine, in neposredno inicializacijo podatkovnega polja (direct data field initialization). Kakšnih pretresov nov standard ne bo prinesel, saj so vse v standardu dodane funkcije v prevajalnikih že implementirane kot neobvezne razširitve knjižic (Library Extensions TR).

Čeprav je novi standard sprejet, bo sedaj trajalo nekaj mesecev, preden bo objavljena vsa dokumentacija, tako da bo tudi javno v popolnosti zaživel. To naj bi se zgodilo do konca leta.

40 komentarjev

Sony pocenil PlayStation 3

vir: Sony
Sony - Sony je objavil, da so pocenili igralno konzolo PlayStation 3 na vseh svetovnih trgih. Pocenitev začne učinkovati takoj, so še dodali.

V Evropi bo sedaj 160 GB-model stal 250 evrov, v ZDA 250 dolarjev, na Japonskem pa 24980 jenov (225 evrov). Verzija z dvakrat več pomnilnika bo odslej stala 300 dolarjev v ZDA, 300 evrov v Evropi in 29980 jenov (270 evrov) na Japonskem. Doslej sta pri nas ti dve enoti stali 290 oziroma 350 evrov. Hkrati se je Sony pohvalil, da so prodali že več kot 50 milijonov primerkov konzole PlayStation 3 in da je zanjo na PSN na voljo že več kot 60.000 naslovov. S...

21 komentarjev

V Nemčiji svetovno prvenstvo v robotskem jadranju

Heise - V nemškem Lübecku se je včeraj začelo 4. svetovno prvenstvo v robotskem jadranju (WRSC 2011), na katerem sodeluje 16 ekip iz šestih držav. Merijo se v treh kategorijah, v katerih tekmujejo avtomatizirane robotske jadrnice več velikosti. Svetovno prvenstvo se je razvilo iz projekta prečkanja Atlantika z robotsko jadrnico Microtransat Challenge, ki prav tako poteka vsako leto od leta 2006 dalje. Roland Stelzer, ki je član lanske zmagovalne ekipe na WRSC, pojasnjuje, da je Microtransat zahteven izziv, ki mu manj bogate ekipe ne morejo biti kos, zato se je razvil WRSC, kjer je krog tekmovalcev dosti širši. Sodelujejo lahko manjša plovila, prav tako pa preizkušnja ni tako brutalno težka.

...

0 komentarjev