»

Intel bo pocenil procesorje za prenosnike

The Register - AMD-jevi Duroni in Athloni počasi prihajajo tudi na trg prenosnikov. Intel se zaveda prihajajoče nevarnosti, zato mrzlično niža cene procesorjev za prenosnike. Tako bomo v ponedeljek (se pravi jutri) zopet priča novim Intelovim pocenitvam. 800 MHz mobilni Celeron se bo pocenil kar za 37 % (iz 170 $ na 107 $), pričakujemo pa lahko tudi pocenitve 750 in 700 MHz Celeronov. Tudi za mobilne Pentiume 3 so napovedane pocenitve. Precej se bo pocenila 1GHz (Coppermine) različica in sicer za 236 $ (iz 637 $ na 401 $). Glavni razlog za pocenitev mobilnih Coppermine procesorjev, je predstavitev hitrejših Tualatinov, ki bodo nadomestili Coppermine. Mobilni Tualatini bodo predstavljeni naslednji mesec.

4 komentarji

Yopy

Linux Today - Linux postaja vedno pomembnejši player tudi na področju PDAjev. Po Agendi V3 je v proizvodnji fazi tudi Yopy. Stvar je enakega ranga kot iPAQ - 206Mhz StrongARM, 32Mb RAM, 16Mb Flash, CF-II slot, ima pa tudi 240x320 display, ki ima za razliko od iPAQa 16bpp. Stvar je out of the box Linux - ima kernel 2.2.14 in W Window system, ampak pravijo, da bo v naslednji različici imela 2.4 kernel in X...

0 komentarjev

Hm....

HardOCP - Človek se dela norca iz nesreče drugega, potem pa tudi njega doleti podobna usoda. Sigurno ste za to že slišali. Zakaj gre? Tipček se je smejal neki šali o matični plošči, ko je njega (nekaj časa zatem) doletela podobna usoda. Njegova teden dni stara MSI (694D-PRO-AR) osnovna plošča se je med delom dobesedno vnela. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da mu nočejo priznati garancije. Pravijo, da ne bi bilo problema, če bi bila plošča pokvarjena. Hm… . Kam pa potem spada nenadno vnetje le-te? V Akte-X? Z osnovno ploščo pa mu je šla tudi njegova E-net kartica in pa napajalnik. Vendar pa vse ni tako črno kot izgleda. Njegova dva P3-933 MHz procesorja, ram in grafična kartica so preživeli šok. Mislim, da ga je izučilo, da se ni dobro norčevati iz nesreč drugih.

9 komentarjev

Vaši CD-ji so v nevarnosti!

Ciencia Digit - S čem vse lahko poškodujete CD? Če ga popraskate, lahko, da ne bo več delal. Kako še? Lahko ga polijete s kakšno jedko snovjo, ki bo razžrla površino zgoščenke.
Samo to so vsi vsakodnevni primeri (no ja, jedka snov vsakdanji primer?). Kaj pa, če živite v centralni Ameriki, kjer je 30°C in 90% vlažnost zraka. Takrat imate poponoma drug problem. Ime mu je Geotrichumthat. Gre za gobo, ki živi v centralni Ameriki in se hrani z ogljikom in dušikom, ki je na zgoščenki. Zgoščenka je narejena iz večih delov in eden izmed njih je tudi plast polikarbonatov, v katerih je, z laserjem, zapisana vsebina. Če pa to gobo pustimo na CD-ju za nekaj časa, bodo kmalu le še ostanki.
Ne, tukaj ne gre za izmišljotino! Originalna novica je izšla tu, prevedena v angleščino pa je tu. Do te ugotovitve so prišli na nekem španskem inštitutu oziroma univerzi. Zdaj veste, zakaj se je vaš CD Metallice spremenil v CD Britney Spears....

14 komentarjev

Sesuvanje

BoomGames - Vsi poznamo zloglasni Modri ekran (blue screen), ki ga Windowsi pokažejo, ko se nam računalnik sesuje. Potem so tu še izvedbe z okencem, ki ima v desnem kotu rdeč križec in tista, ki nam pokaže kaj je šlo narobe (čeprav tega ne znamo ne razumeti ne prebrati, ker vse piše v nekih čudnih kodah).
Kot resnični raziskovalci neznanega so se pri BoomGames tu spravili narediti spisek desetih razlogov, zakaj pride do sesutja računalnika. Težave so razdelili v 10 delov: premočno navit računalnik in vročina, problemi z električnim napajanjem sistema, defektni deli, priblemi zaradi delitve IRQ kanala, slabo vmeščena strojna oprema, poškodovani kabli, slabi gonilniki/programi, star OS, poškodovane komponente, hrošči v programski opremi. V vsakem od teh delov so zapisani simptomi "bolezni" in njeno zdravilo. Seveda tukaj ne gre za vodič tukaj-je-vse-zapisano-in-znam-rešiti-vsak-problem, ampak pomaga pa le. Če večkrat trpite, oziroma trpi vaš računalnik, za sesuvanjem, obešanjem,... si vodič le...

0 komentarjev